Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányok, miért szerettek annyira a menstruációtokról beszélgetni?
Miért ne kerülhetne szóba a fájdalom akkor is, ha van jelen férfi, feltehetőleg közeli ismerős? Ez nem olyan intim, mintha hüvelygombáról vagy folyásról beszélnének előtted a lányok, a hasuk fáj, nem baj az, ha nem kell haverok előtt pl. mindenféle fedősztorit kitalálni, hogy miért rosszkedvű valaki vagy mire kér fájdalomcsillapítót.
Amúgy én nem tapasztaltam, hogy annyira gyakori téma lenne ez, lehet, hogy valamiért a te társaságodban így van, de az én lányismerőseim között legföljebb akkor kerül szóba, ha valaki tampont v. gyógyszert kér a másiktól, vagy szól, hogy fáj neki, nem tud strandra menni, ilyesmik. Nagy ritkán tanácskérés erejéig beszélünk róla, kinek milyen gyógyszer vált be, normális-e, hogy ennyit késik stb. De tényleg nem sűrűn, nem is emlékszem, mikor volt ilyen utoljára. Fiatalabbak talán gyakrabban emlegetik, mert még több vele a probléma és jól jön a tapasztalatcsere.
"A kérdező kommentje:
Bár úgy gondolom, hogy valójában az balzsamozza a lelketeket, hogy erről - mint a férfiak számára felfoghatatlan fájdalomról - beszélhettek, és tulajdonképpen ez ad igazi varázst ennek a témának. Javítsatok ki, ha nem így van!"
Ezt csak most, utólag olvastam. Remélem, érezted, miközben megírtad, milyen provokatív és tahó szöveg. Ereszd meg ezt a dumát egy nőismerősödnek, várd ki, amíg tökön rúg, és balzsamozd a lelked annak a varázsával, hogy fogalma sincs, neked mennyire fáj.
És én még azt hittem, a menzesz-irigység csak vicc.
Hogy provokatív a szöveg, beismerem. Hogy a férfiak nem élnek át hasonló fájdalmat, beismerem. És ezt tettem már egy előző kommentemben is. Azért kértem, hogy javítsatok ki, ha esetleg tévesen gondolnám. Elnézéseteket kérem, amiért félreérthető volt a kommentem. Nem annak szántam. Ez nem a nők elleni támadás, csak talán nem volt eléggé világos a mögöttes üzenet. Én nem köpködök, kérlek ti se tegyétek. A haragos hölgyeknek üzenem:
én sosem szoktam a barátnőimmel erről beszélni, de van egy osztálytársam aki mindig közli akár nagyobb társaságban is, hogy épp menstruál, elég zavaró és sosem tűnik fel neki, hogy nem szeretnénk vele beszélni erről, le se lehet állítani, meg előadja, hogy milyen hatással van a hangulatára...
ki kíváncsi ezekre ?
kb. félévente 1x ha szóba kerül normál esetben.
Itt olvasom a válaszokat.. Az nem mensi, hanem menstruáció!
Amúgy én utálok róla beszélni. Nem jövök zavarba, de magánügy!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!