Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kisbabát így? Nem lenne felelőtlenség?
Már nagyon szeretnénk gyereket, de jelenleg egy 30 m2-es garzonban élünk. Ezerrel spórolunk, túlórázunk, hogy 1-2 év múlva elérhető legyen egy nagyobb, 60-70 m2-es lakás. Ekkora helyen ketten sem egyszerű élni, nem férünk, ráadásul én váltott műszakban dolgozok. Sokan mondják, hogy vállaljuk be a babát, mert nem vagyunk fiatalok, és sosem lesznek tökéletesek a körülmények. Én felelőtlenségnek érezném most ha bevállalnánk, főleg, hogy az én fizetésem kiesne. Mit gondoltok?
33 N, 39 F
Ha te így érzed, akkor ne vállaljatok, mindegy ki mit ír itt.
Én személy szerint nem vagyok a fiatalon (22-24 évesen) szülés híve, de azért 30 évesen már nagyon belehúznék a dologba, mert tisztában vagyok azzal, hogy ahogy telnek az évek, annál nagyobb a kockázat is.
Nem írtad mit dolgoztok meg mennyit, de nálunk a megyeszékhelytől kb 50 km-re (igen, nem túl közel) 3 millió forintért kapsz egy 200 m²-es kertes házat. Megérné szétnézni, hogy a környéketeken kisebb falvakban nem-e tudtok jó áron hozzájutni házhoz, ami már elég nektek és nem kell hozzá 5 évet kőkeményen spórolni.
Igazuk van. 33 és 39 évesen mire vártok? Még évekig spórolni? Addigra meg drágább lesz a lakás. Akkor újabb 5 évig toljátok?
A te fizetésed nem esik ki, hanem kapsz gyed-et. Lesz családi pótlék, adókedvezmény. Felvehettek CSOK-ot, babaváró hitelt. Talán még egyszerűbb is lehet nagyobb lakáshoz jutni.
Ha meglesz a baba, akkor se lesz mindig minden könnyű, és kiszámítható. De megoldja mindenki. Nektek is menni fog.
Inkább azt mérlegeld, hogy valóban vágytok-e gyerekre? Miért nem érzitek azt ennyi idősen, hogy most, azonnal, bármi áron kell egy gyerek? Valami hiányzik, de nem biztos, hogy anyagi oldalról.
33 évesen valóban nem vagy éppen fiatal. Arra sem árt gondolni, hogy nem mindenkinek megy olyan marha egyszerűen a teherbeesés.
Egyébként amíg pici a gyerek, addig elég a pici lakás. Elvégre egy kiságy kell neki oszt jónapot.
Hova húzzanak bele? Van még jó pár évük! 35 fölött egy nő is még csak éppen hogy veszélyeztetett...
Én lakásba biztos nem vállalnék gyereket. De vidéken a halál f.szán sem! 3 millió... Tejószagúf...! 2-eske! Pesten egy panel is 35 millió Zuglóban, ami már elfogadható környék!
Sztm még várjátok meg azt az 1 2 évet, anyi idő még van.
N28
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!