Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A nemi életet élő lányokhoz fordulnék. Nektek mennyi volt a legtöbb idő amennyit késett a menstruációtok?
Volt, hogy a 72. napra jött meg. Orvoshoz mentem, aki inzulinrezisztenciát állapított meg + akkor nemrég álltam le a fogamzásgátlóról.
Egyébként a fogamzásgátló nem rendszeressé teszi, hanem kikapcsolja a ciklust, és pont emiatt nem tud megfoganni a gyerek. Hiába vérzel, az nem igazi menstruáció, hanem hormonmegvonásos vérzés.
Én nem tartom egészségesnek a fogamzásgátlót, nem véletlenül hagytam abba. A ciklusom egyre rövidebb, nekem általában a 35. napra jön. (21 és 36 nap között tekinthető egészségesnek, én úgy tudom)
Azonban ehhez időnek kellett eltelnie a gyógyszer letétele után + szénhidrát-csökkentett diétát alkalmaztam. Most is figyelek az étkezésre, mert sajnos nálam nem csak pár plusz kiló a tét, hanem különböző rosszullétek is.
Amíg szűz voltam, addig 30-31 napos viszonylag szabályos ciklusom, enyhe vérzéses, csak néha görcsölős mensim volt.
Amikor aktívan élek szexuális életet, érezhetően megváltozik. Erősebb a vérzés, PMS, görcs. És szabálytalanabb. Átlag kicsit hosszabb, 33 nap (31-35), de a leghosszabb 40 volt. Nem tudom, miért, talán terhesség miatti félelem. Pedig rendesen védekezünk óvszerrel, hormont sose szedtem. Egyéb tekintetben nem stresszesebb az életem, amikor nem szexeltem, a stresszesebb időszakok se hatottak rá.
Elvileg az már nem mérvadó eredmény, ha egy nappal utána jött ki.
Egyébként mikor csináltad a tesztet?
Hány nappal a (Te esetedben) várt menzesz előtt vagy után?
Kérdező, ha reggel, a napi első vizeletből csinálod, az a biztos.
Egyébként úgy tudom, hogy 2. csíknak is élénknek kell lennie. Számos nő csalódott már úgy, hogy a halvánnyal elment az orvoshoz, és az mégsem állapított meg terhességet. Nekem szerencsére mindig csak a kontrollcsík jelent meg. :) (Nem tervezek babát.)
16os: akkor csináltam a tesztet amikor a menstruációm már 2 hete késett
17es: nagyon remelém. Az enyém csak épp hogy csak észrevehető:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!