Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » A nagyapám lehetett pszichopat...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A nagyapám lehetett pszichopata ezek alapján, és ezáltal az apám sem egészséges esetleg? Ez megmagyarázná, hogy miért mindig a kattant, pszichopata vagy nárcisztikus férfiak vonzanak?

Figyelt kérdés

Megtudtam nagyapámról, hogy néha verte nagyanyámat és betegesen féltékeny volt. Azt is mondogatta neki, hogyha el meri hagyni, akkor megkeresi és megöli.

Apám már nem ennyire durva, de ő is eléggé szokott féltékenykedni anyámra, pedig nincs oka. Nehéz természet apám, sosem mutatta ki a szeretetét felém sem.

Utána olvastam és a legtöbb szakember azt nevezi meg elsődleges okként a sorozatos (!) bántalmazó (nálam csak szóbeli volt) kapcsolatok választásaként, hogy ilyen környezetben nő fel egy gyermek.

2020. aug. 2. 11:20
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

10: Ha mindenképp személyeskedünk kell: én nem fogok kórházba kerülni emiatt, mert már elkerülöm őket.* Pont azért, mert belátom és tudom, amit kell... Csakhogy egyúttal a nem bántalmazóknak sem megyek a közelébe, mert attól is a hideg futkos a hátamon, hogy egy számomra nem vonzó emberre kelljen "fanyalodnom". Ők pedig általában nem vonzóak számomra, akármilyen rendesek és hozzám illőek. És továbbra sem látok konkrétumokat, hogyan irányítható/változtatható a vonzalom, ezért szkeptikus vagyok. Azt is gondolom, hogy amennyiben ez lehetséges volna, akkor az ember bárkihez tudna vonzódni, ha úgy döntene, mert minden egyéb racionális szempontnak megfelel. De ez (sajnos vagy sem) nem így működik, illetve így nem működik.

*Egyébként a Kérdezőhöz hasonlóan nekem sem a fizikai, hanem a verbális és érzelmi bántalmazók szoktak az embereim lenni.

2020. aug. 2. 14:20
 12/12 anonim ***** válasza:
Az ember nem 1-1 tulajdonsaghoz vonzódik. A vonzalom nem így működik, hogy hm ott egy bunkó már nedves is vagyok, ez egy tanult minta, ezt hoztad gyerekkorbol, te csak osszekevered a vonzalommal.
2020. aug. 2. 14:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!