Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyire felelőtlenség 18...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyire felelőtlenség 18 évesen szülni?

Figyelt kérdés

Szerintetek felelőtlenség 18 évesen szülni?

Ebben az életkorban amúgy se a hosszú párkapcsolatok a jellemzők.

Nagy rá az esély hogy pár év múlva megromlik a kapcsolat és csak a gyerek miatt maradnak együtt?

2020. júl. 28. 10:48
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Nagyon sok múlik a körülményeken. Nekem volt férfi ismerősöm, aki 18 évesen elvett egy vele egy idős lányt és másodéves egyetemistaként már gyerekük született. Ez esetben nem volt gond, mert a szülők összedobták a pénzt és rögtön esküvő után vettek nekik egy házat, illetve anyagilag folyamatosan támogatták őket, hiszen még ők is bőven dolgozó korú emberek voltak. Miután a férfi elvégezte az egyetemet, már maguktól is meg tudtak élni és még két gyermekük született. S azóta is együtt vannak, s mivel mindketten vallásosak, szerintem együtt is maradnak. Ez esetben a korai gyermekvállalás tehát nem bizonyult felelőtlenségnek.

Én úgy látom, hogy minden gyermekvállalás kockázat abból a szempontból, hogy az adott pár annyi ideig együtt marad-e, hogy felnőtt koráig felnevelje a kicsit; csak fiatalabban a kockázat valóban valamivel nagyobb. De még a 30 évesen történő gyerekvállalás is magában rejti ezeket a kockázatokat. Viszont manapság már egy többgyerekes nőnek sem lehetetlen újabb párt találni, sőt egy gyereket egyedül is fel lehet nevelni, szóval a válás sem feltétlenül katasztrófa a gyerekek szempontjából.

2020. júl. 28. 14:01
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Amikor megszületett az első gyermekünk, a 19-et töltötte be épp a párom (akkor még nem feleségem) , az érettségi alatt terhes volt már, 5 éve jártunk. Fiatalon lettünk szülők, akkor 21 éves voltam. Annyi szerencsénk volt, hogy volt már egy lepukkant komfort nélküli (lépcsőházi vécés) lakásom, aminek a kifizetésével jól álltam, azt megcsináltuk komfortosra, és nem albérletbe kellett születnie a babának,viszont a páromnak csak diákmunkái voltak a szülés előtt, az utolsó hónapokban meg már nem tudott dolgozni, Igy a szülés után csak az alap gyest +családi pótlékot kapta, nekem meg nagyon sokat kellett dolgoznom, illetve maszekolni, hogy kijöjjünk, sok nehéz hét /hónap volt, amikor egyik melóból jöttem másik melóba mentem sokat veszeketünk akkor, hogy sosem vagyok otthon, de csak így jöttünk ki anyagilag. Neki is lett a lányunk fél éves korától munkája, gondnok lett a társasházban, közbe felnőttképzésen letett 2 szakmát is, 2,5 éves korától tudott elmenni rendesen munkahelyre dolgozni. Össze is hazasodtunk, akkor 23 és 25 évesek voltunk. A lakás is ki lett fizetve teljesen, fel is lett újítva, tavaly adtuk el, hogy át költözzünk egy nagyobba, idén született meg a 2. Lányunk (az első már másodikos lesz szeptemberben)

Van ilyen példa is, én nem igazán változtatnék semmin sem, ha újra lehetne kezdeni. Ennyi erővel bárhány évesen lehet felelőtlenség szülni, tönkremehet egy kapcsolat bármikor. Sok ismerősöm van, akik még mindig otthon laknak /szülői lakásba vállalnak gyereket, vagy már a 2-3. Gyereket szülik többedik apától, kortól függetlenül.

2020. júl. 28. 14:18
 13/14 anonim ***** válasza:
50%

Ha a pasi gazdag, és szakítás után is tudja és akarja fizetni a lány és a gyerek dolgait, akkor bevállalható.

De ehhez FÉRFI kell!

2020. júl. 28. 14:36
 14/14 anonim ***** válasza:
23%
Minél kedvesebb az ész annál hamarabb szűl egy nő.
2020. júl. 28. 15:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!