Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Lehet rossz helyen járok?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lehet rossz helyen járok? Hogyan szoktassam le?

Figyelt kérdés
Van 1 új barátnőm, 27 éves, és baromira rossz, hogy rágja a körmét, de olyan színten, hogy a lábáról is... pici, vékony, hajlékony, aztmondja születése óta csinálja! Van esély leszoktatni róla?

2020. júl. 17. 22:30
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Csipőspaprikàt rá.
2020. júl. 17. 22:37
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Igen van, de csak akkor, ha ő is akarja. Sok kitartás kell hozzá.

Segédeszköz létezik: lehet kapni nagyon keserű ízű körömlakkot, ami amíg rajta van, nem tudja rágni.

Egyik ismerősöm küszködött ezzel, ő lenyalta a körömlakkot inkább, szóval nehéz menet lesz. Illetve kézmosás is leviszi.

2020. júl. 17. 22:40
 3/10 anonim ***** válasza:
Én pont ezzel küzdöttem gyerekkorom óta, igaz a lábamról nem rágtam le. :) Nekem semmi nem vált be, még a keserű körömlakk sem, inkább lekapartam, s utána lehetett rágni. :) Az egyetlen megoldás a műköröm lett, na nem az otromba, feltűnő, hosszú fajta. Picike , diszkrét, géllakkszerű. Érdekes módon amióta csináltatom, békén tudom hagyni a körmeimet, igaz egy-egy stresszes időszakban a köröm melletti bőrt rágom még néha, de az már koránt sem olyan durva, mint régen az extrém körömrágásom. Azóta annyira áplotnak néz ki a kezem, hogy sajnálom elrontani. :)
2020. júl. 17. 22:43
 4/10 anonim ***** válasza:
Fúj-nincs:D
2020. júl. 17. 22:43
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszi a hasznos infókat, lakk nem lesz jó, még az életében nemvolt kilakkozva neki se a keze, se a lába, ismerjük egymást suli óta, csak most lettünk 1 pár! olyan kis szép mindene, de ezzel lecsúfítja, azt mondja szereti csinálni, borsózik a hátamon a szőr, mikor ott recseg a fogai között a köröm! Ezmiatt nemfogom elhagyni, csak jó lenne leszoktatni erről! 1 hete még vérzett is a pici lábikója, nemtudja ezt mi váltotta ki belőle!
2020. júl. 17. 22:50
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
"Borsózik a hátamon a szőr" 🤣 Szakadok.
2020. júl. 17. 23:24
 7/10 anonim ***** válasza:

Az okokat kell először feltárni és kezelni.

A körömrágás csak tünet. A lábköröm rágás meg még undorítóbb.

Már, ha nem kamu a történet.

A köröm alatt, még akkor is, ha rendszeresen mosod a kezeidet,

rengeteg a baktérium. Na, azokat mind nyeli.

Ha a lábán is (hangsúlyozom, hogy ezt már kamunak tartom),

akkor még több bacit begyűjt, sőt, akár gombákat is.

A szájából is visszafertőzheti. Ennek a tünete az érintett terület duzzanata, kipirosodása, fájdalma lehet, a sebből ráadásul genny is ürülhet. Minél többet rágja valaki a körmét (esetleg a köröm melletti bőrt), annál nehezebben gyógyulhatnak ezek a sebek és annál nagyobb az újrafertőződés esélye.

A körömrágás idővel a fogainkat is tönkreteszi, sőt még ínyproblémákat is okozhat. A körmüket rágó emberek foga könnyebben sérülhet (például letörhetnek belőle darabkák), de az ínyükön is kialakulhatnak olyan sebek, amelyek elfertőződhetnek, és fájdalmas ínygyulladást is okozhatnak. Az ínybetegség szövődménye pedig akár a fog meglazulása, sőt elvesztése is lehet.

A stressz, illetve a szorongás növelheti (többek között) a súlyos krónikus betegségek, a magas vérnyomás, az alvászavarok, a szív- és érrendszeri problémák, az elhízás kockázatát. Ha tehát azt vesszük észre magunkon, hogy a korábbinál többet rágjuk a körmünket, ne csak azon gondolkodjunk el, hogy miként tudnánk megszabadulni ettől a rossz szokástól, hanem azon is, milyen esemény válthatta ki, hogy idegesebbek vagyunk!

[link]

2020. júl. 18. 04:03
 8/10 anonim ***** válasza:

" borsózik a hátamon a szőr, mikor ott recseg a fogai között a köröm!"

Borsózik a hátam.

Feláll a hátamon a szőr.

Kevered a két szólást.

Amúgy, ezek után képes vagy vele csókolózni?!

Tele a szája a kéz-és lábköröm alatti baktériumokkal.

Pfúj!

:(

2020. júl. 18. 04:05
 9/10 anonim ***** válasza:
Az 1. ötlete jó, vagy menjen pszichológushoz, vagy amikor elkezdni rágni, akkor vedd el tőle a kezét-lábát, és viccesen csinálj úgy, mintha te rágnád:).
2020. júl. 18. 05:21
 10/10 A kérdező kommentje:
Nem, nem kamu kèrdès sajnos!
2020. júl. 18. 08:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!