Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan kezeljem azt, ha egy kislány szerelmet vallott nekem?
Diákmunkás vagyok egy oviban, és van egy aranyos kislány, mindig jön beszélgetni hozzám, meg keresi a társaságom, mondogatja a nevem, és kérdezgeti, hogy mikor jövök legközelebb. Ma mondta, hogy szerelmes belém, és hogy "szeretlek".
Én pedagógiai képzettség hiányában inkább passzív voltam, csak mosolyogtam és annyit mondtam, hogy "aranyos vagy". Nem akartam "viszonozni" a dolgot, mert úgy éreztem, hogy azzal nagyobb "kárt" tennék.
Mit kellett volna mondanom? Vagy mit mondjak, ha megint közli ezeket?
20/F
Jézusom, tényleg ennyire beteg világban élünk, hogy mindenki pánikol attól, hogy egy ötéves kislány "beleszeret" egy húszéves fiúba? És miért lenne ebből a fiúnak problémája?
Ötéves koromban kb. hetente másba voltam szerelmes. Hol egy színészbe, hol a szomszéd húszéves fiúba, hol a nagynéném udvarlójába, hol meg az ovis csoporttársamba. Mindegyikük tök kedves volt velem, és teljesen a helyén kezelték a dolgot (már hogy a felnőtt fiúk, az ovis csoporttársam csak simán viszonozta a szerelmemet a maga ovis módján.) Semmiféle érzelmi traumám nem származott belőle. Ha viszont látványosan elkezdtek volna kerülni, valószínűleg nagyon rosszul esett volna.
Kérdező, viselkedj vele kedvesen és természetesen, egyébként pedig teljesen jól kezelted a helyzetet.
Szerintem senki nem fog pedofíliával gyanúsítani azért, mert nem menekülsz el egy ötéves kislány elől.
Jelezd az óvó néninek, hogy a kislány szerelmet vallott neked, és neked nagyon kínos, mert nem tudod hogy kezeld a kislány plátói szerelmét, mivel te ugye gyakorlaton vagy és ilyen helyzetre nem készített fel senki. Ne a gyakorisakat kérdezd, hanem az óvodapedagógust, hidd el ő tudja az ilyen helyzeteket kezelni. Egyébként nagyon egyszerű viselkedj vele úgy ahogy eddig, és ha ilyeneket mond, akkor mond neki, hogy az apukájával vagy egy idős. Hidd el a kislány csak rajong, nem szerelmes, a gyerekeknél ezek a plátói dolgok elő szoktak fordulni, mesélték már felnőttek is, hogy gyerekként az Éva nénibe voltak szerelmesek, óvó néni.
Szóval viselkedj úgy ahogy eddig, és kérj tanácsot az óvoda pedagógustól.
Maximum többet kell vele játszanod, és többet fog neked mesélni, rajzol neked, ebben ki is merül az az érzés amit ő szerelemnek nevez. Nem szerelmes, de a gyerekek ilyenkor kiválasztanak maguknak egy ellenkező nemű példaképet, és rámondják, hogy szerelmes. Majd figyeld meg elkezd majd utánozni, csak példakép vagy.
Hallják tőled is, hogy nem tudod, mit csinálj! Ne csak a gyerektől!
Egy 20 éves felnőtt ember, simán bácsi egy gyereknek, és ha 14 évesen szexelt először, ami nem ritka(sajnos), akkor simán az apja is lehetne.
Nem kell ezt túlgondolni, jézusom, milyen válaszok érkeztek...
Kérdező, én kisgyermeknevelőként mondom neked, hogy ezzel semmi gond nincs.
Még véletlenül se hanyagold a kislányt! Mondd neki, hogy X (itt a te neved) bácsi is nagyon szeret téged, de túl "öreg" hozzád, viszont ott van például a Pistike, ő szívesen lenne a "férjed". Persze ez opcionális, legyél kreatív (aki gyerekekkel foglalkozik, szerintem ez elengedhetetlen).
De ismétlem: semmiképpen ne hanyagold és azt is nyugodtan mondhatod neki, hogy te is szereted, csak érezze, hogy nem úgy, mint férfi, hanem mint valaki, aki időt tölt vele. Amúgy ebben a korban ez teljesen normális, nem kell bexarni. Sőt, örülj neki! Az ilyen picuriknál ez nem tényleges szerelem (egyértelműen), csak szeretet, élvezd. Van a pici lánynak apukája egyébként? Mert ez is játszhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!