Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tennétek a helyemben...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tennétek a helyemben lépnétek vagy tűrnétek?

Figyelt kérdés
Élettársak vagyunk, én házam de felújítást ő csinálta és kb 400-500 ezret ő füzetet bele, én kb 1 milliót. Legtöbb bútor az övé, még akkor vette mikor nem ismertük egymást. Mióta együtt vagyunk is vettünk több nagyobb dolgot ezt vagy ő fizette vagy én. Egy gyerek van, nekem jelenleg nincs bevételem mert még gyesen vagyok őszig. Vagyis 40 ezret kapok gyes meg családit. Itt maradok saját házba de kb üres lesz. Fenyeget, hogy mindent fizessek ki ami a felújítással kapcsolatos, én mondtam neki, hogy x ideig nem kell gyerektartást fizetni és akkor nem egymásnak fizetgetünk. Félretett pénzem nincs, jelenleg semmi munkalehetőség sincs, kis faluban élünk. Már több mint fél éve se velem, se a gyerekünkkel nem foglalkozik, csak csavarog és már nem bírom ezt tovább, többször próbáltam már ezt megbeszélni vele sikertelenül. Tűrjek tovább vagy válasszam a nehezebb de nyugodtabb életét és majd apránként összeszedem magam? Ti mit tennétek? Szüleim tudnak anyagilag valamennyit segíteni.

#Párkapcsolat, szakítás, vagyon, vagyonmegosztás,
2020. júl. 10. 11:52
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%
Én fogtam magam és a sajátomból eljöttem... Egy kanalat se hoztam el. Jelenleg egy pici házban élek nyomorogva. Nem tudtam tovább vele élni. Arra készűlj fel, hogy nagyon nehéz lesz, de nélküle jobb...
2020. júl. 17. 09:34
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudj meg érte, leírom a gondolataimat.

1. A háznak van egy tulajdonosa, aki eldöntheti, kit tűr meg a házban, tehát kit jelentenek be oda. Ha nagyon problémás, elmegy a hivatalba és törli. A párom és a nagymamám bejelentését is egyedül intéztem mint tulajdonos, ebből indulok ki.

2. Az élettársad nem tulajdonos. Nem papíroztátok le a felújítást. Kérdezem én, a saját gyermeke elől sajnálná ezt a kisebb összeget? Ne vicceljen már...

- ha jófej vagy, akkor kedvezel neki, de felelősséget is vállalhatna a gyermeke iránt.

- ugyanez vonatkozik a bútorokra: vigye el,ha szemétláda,de ott a saját borja a házban.

Ha ennyire tojik magasról a családjára, akkor úgyis meg kell lépned. Szerintem ülj le vele és egyértelműen beszélj a fejével, ne csak próbáld. Ha hajthatatlan, akkor hívj segítséget akár az ő családja oldaláról. Ha gázos, akkor ügyvéd vagy szociális segítséget is igénybe vehetsz tudtommal, ezesetben élj vele, de ne érezze azt az élettársad, hogy kelepcébe zártad. Egyenesen beszélj vele mindent meg és hagyj reagálásra is időt.

2020. júl. 17. 11:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!