Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi az értelme ennek a "mit tudsz nyújtani?" kérdésnek?
"Mi az értelme ennek a ..... kérdésnek?"
Miért vagy olyan ellenséges és kötekedö?
Honnan jött ez a kérdés? Én még nem találkoztam vele randi során. Ha valaki ezt így feltenné nekem, akkor egy dolgot nyújtanék: a kezemet magasba, hogy jöjjön a pincér a blokkal.
F
Én még csak válás közben láttam ilyen féle kalkulációk az, még Kft alapításkor.
Azért is hülyeség, mert az ember nem lezárt, statikus valami. Azt tudom nyújtani, amire vágyik. Akkor leszek rendes párja.
Egyetemi szerelmemnek egy párizsi út volt, két hónapig kubikuskodtam érte.ásnak még reggeli kávét, finom esti vacsorát.
Volt, akinek meg "csak" olyan szerelmet, amiről mégcsaknem is hallott. (én se, csak előjött a hatására)
#10 Mielőtt butázol, fuss neki a szövegnek még 1x: SZERETETT szülőket/családtagokat írtam. Nem véletlenül. Tehát akikkel nem csak a vér köt össze. Akik kedvesek számodra akkor is, ha meghíznak, lefogynak, egyéb módon csúnyulnak meg (vagy alapból sem szépségek). Akkor is, ha épp rosszabb időszakuk van, emiatt nem olyan vidámak, szórakoztatóak és érdekesek (vagy alapból sem azok). Akkor is, ha szerényebb képességűek, nem olyan intelligensek, műveltek, tájékozottak, akármi. A párodnak (az így gondolkodók párjának) ezzel szemben a topon kell lennie, méghozzá az év 365 napján, különben vége. Ő lecserélhető, eldobható, nem kell tolerálni a tökéletlenségeit, a "kevésségét", pláne nem lehet szeretni ezekkel együtt.
A megcsalást, bántalmazást és társait ne mosd ezzel össze. Nyilván apád sem lesz szeretett szülőd többé, ha nap mint nap rommá ver, esetleg még molesztál is...
Családtagoktól nincs elvárás. Őket te kapod és kész. Őket nem lehet megválogatni. Nem is értem, hogy tudod idehozni a szeretett szülőket, rokonokat, miközben nekik semmi közük egy párkapcsolati témához.
Viszont a párodat, akivel kb 50-60 évet le szeretnél élni jogod van megválogatni, hogy kivel is leszel együtt. Mindenkinek vannak negatív tulajdonságai, rossz napjai, senki se tökéletes, úgyhogy megint b..romságot írtál. Senki se írta, hogy légy tökéletes mindig, mert olyan nem létezik. Senki nem fogja azért lecserélni a párját, mert az éppen pl. a munkája miatt stresszes és búvalb..szott néha.
Azért lesz vége pl. egy kapcsolatnak, ha pl. megromlik egy kapcsolat, mert a felek nem ápolják napi szinten, nincs megfelelő kommunikáció, tisztelet, odafigyelés, esetleg van már megcsalás, kihűl a kapcsolat, az egyiknek valami mindig fontosabb, mint a párja..stb. Sok ok vezet a kapcsolat végéhez.
#25 Pontosan erről van szó: nincs elvárás - nincs minek (nem) megfelelni - fel sem merül a "mit tudsz nyújtani?" üzleti jellegű kérdés. Mégis van szeretet. És nem csak ideiglenesen.
A párkapcsolatok ezzel szemben nem csak az általad említett okok miatt érnek véget, hanem ennek a "mit tudsz nyújtani" gondolkodásnak hála azonnal (vagy legalábbis rövid időn belül) le leszel cserélve, ha feltűnik a párod látókörében, számára elérhetően egy olyan, aki épp akkor aktuálisan jobb(nak tűnik). De ne szaladjunk ennyire előre: létre sem jön a párkapcsolat, ha nem tudsz elég nagyot "villantani" (külső, IQ, humor, kinek mi...).
Egy dolog a válogatás, teljesen más viszont az, ha tulajdonképpen már nem lehetsz egyszerű kis földi halandó (mert akkor nem nyújtasz eleget - értéktelen vagy). Amikor már az kell, hogy lehetőleg minden téren egy nagyon magas (tökéleteset megközelítő vagy el is érő) színvonalat képviselj - hiszen akkor ugye már nyújtasz valamit... -, az nem egyszerű válogatás. És nagyjából semmi köze nincs a szeretethez, szerelemhez.
Csak tudod, egy családtagot másképpen szeretsz, mint a párodat, másképpen nézel rájuk, és emiatt teljesen összehasonlíthatatlan a kettő.
Te se úgy szereted anyukádat, mint a barátnődet. (ha férfi vagy)
Te mit értesz ezalatt? "Egy dolog a válogatás, teljesen más viszont az, ha tulajdonképpen már nem lehetsz egyszerű kis földi halandó (mert akkor nem nyújtasz eleget - értéktelen vagy). Amikor már az kell, hogy lehetőleg minden téren egy nagyon magas (tökéleteset megközelítő vagy el is érő) színvonalat képviselj - hiszen akkor ugye már nyújtasz valamit... -, az nem egyszerű válogatás. "
Tudod, nagyon sok mindenkinek már az is magas, hogy egyszerűen csak hűséges legyen a párjához. Na, ilyenkor mi is van? Pedig könnyű hűségesnek maradni, mert az döntés kérdése.
#27 A legtöbb ember nem tud "all in" szuper lenni. Lehet egy-két dolog, amiben igen vagy még annyi sem, de ez, hogy legyen vonzó, esztétikus a külseje, makulátlan a megjelenése, magas az iq-ja, zseniális a humora, széles az érdeklődési köre, legyen rengeteg mindenben jártas, olvasott, művelt, legyenek nagyszerűek a szociális készségei, így a társasági élete is, a szexben is legyen lepedőakrobata, ha nőről van szó, a konyhában és háztartásban is jeleskedjen, ha férfiról, akkor a "férfi munkákban" stb-stb., és ezt folyamatosan... ez emberfeletti.
Ezeket elvárni pedig már inkább arról szól, hogy a másik mennyire sok szempontból tud hasznos, használható lenni számomra, milyen igényeimet tudja kielégíteni, mennyire jó, sokoldalú "szolgáltató". Ha eléggé, akkor tudom "szeretni". Ha nem, akkor mehet a francba. Tényleg ahogy említette is itt valaki, mint a munkáltató a munkavállalóval szemben...
A kérdés onnan jött, hogy badoon belém kötött egy lány csak azért, mert a leírásomban leírtam azt, hogy szeretném, ha nem lennének elvárás listái. Ebbe kötött bele, mert mellé alap elvárásokat írtam le. Olyan elvárásokat, hogy emberszerető, megértő, szeretteljes legyen, és nem ítélkezik. Tök alap elvárásokat írtam le, és nem materiális jellegűeket. Erre írta, hogy mit tudnék nyújtani. Próbáltam neki elmagyarázni, hogy van különbség elvárás és elvárás között, de nem értette meg.
Utálom amikor olyan absztrakt dolgokkal kötik össze a társkeresést, mint piac, marketing, állásinterjú. Ezért is utálom a kapitalizmust, mert az emberek személyiségét torzítja el.
Nem piac és kereskedelem alapon keresek partnert, hanem személyes élmények alapján, és ez a normális szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!