Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Bajban vagyok, nem tudom, mit...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Bajban vagyok, nem tudom, mit csináljak? :- (

Figyelt kérdés

Elmesélem a rövid történetem, megpróbálok tömören fogalmazni.

18 éves lány vagyok, 15 évesen ismerkedtem meg a szerelmemmel, mindent megadott, amit csak kértem, sosem veszekedtünk, minden a legnagyobb rendben volt. A szüleim nem tudták, hogy van barátom, mert korainak tartották volna, és féltettek.

18 éves lettem, és mindent elmondtam a szüleimnek, kicsit haragudtak, de végül megköszönték, hogy bevallottam nekik.

Most felvettek a Semmelweis Egyetemre (államilag támogattotra), ez volt minden álmom, hogy bekerülhessek, ezért güriztem 5 évig. Budapesti leszek, ha minden igaz, viszont a barátom nagyon messze lakik Pesttől, és nagyon megharagudott, hogy el akarom hagyni. Nem értem, miért nem fogja fel, hogy ez volt az álmom, örülnie kellene, hogy boldog vagyok. Ő azt mondta, hogy nem jön velem, választanom kell, vagy ő vagy a suli. Elmondtam neki, hogyha szeretne, nem állítana válaszút elé, amire ő lekevert egy pofont, hogy még nekem áll feljebb.

Szörnyen kiborultam, én mindennél jobban elítélem az olyan férfiakat, akik bántsák a barátnőjüket.

Nem tudom, hogy mit csináljak, a szüleimnek nem mondtam semmit, ők egyébként sem csípik a barátom, én viszont ennek ellenére is szeretem, mert eddig semmi gondom nem volt vele, mindenben segített. Mióta kiderült, hogy felvettek a suliba, teljesesem megváltozott, nem lehet vele beszélgetni sem. Próbáltam nem egyszer leülni vele, és mégegyszer átbeszélni, hogy oldjuk meg ketten, ami mindkettőnknek a legjobb lenne, de nem. Már nem is keres, pedig még nem mondtam, hogy mit választok.

Mit csináljak? Válasszam a szerelmem, aki mimdenben mellettem állt vagy inkább menjek Pestre, csináljam végig a sulit?

Egyik nélkül sem tudnám jelen pillanatban elképzelni az életem. A szüleim hallani sem akarnak arról, hogy ne menjek egyetemre, ő szerintük ott a helyem, és nekem is álmom volt az orvosi...

Segítsen valaki! :-(

2010. júl. 29. 20:15
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
Nekem nem kellene csábító lehetőség sem, hogy egy agresszív pasitól elmeneküljek.
2010. júl. 29. 21:07
 22/34 anonim ***** válasza:
100%

Ha ez az álmod, akkor menj fel tanulni! Oda amúgy is nagyon nehéz bekerülni, okos vagy, ha bejutottál.Nem szabad egy ilyen pasiért - aki meg mer ütni - feladni az álmod.

Az én barátom biztosan támogatna, ha lenne egy ilyen erős elképzelésem, hogy mit is akarok..Sajnos nincsen:(Én ebben "szenvedek"..

17/L

2010. júl. 29. 21:10
 23/34 anonim ***** válasza:

Ja, és majd megírnád, hogy mi volt, hogy reagált(ak), amikor elmondtad nekik?

Köszi!

2010. júl. 29. 21:10
 24/34 anonim válasza:
100%
A sulit kéne választanod. Ilyen lehetőséged lehet h nem lesz többet. A barátod ha ezt nem érti meg akkor nem is szeret igazán, amúgy a pofon is ezt bizonyítja.
2010. júl. 29. 21:16
 25/34 anonim ***** válasza:
Válaszd a sulit, vissza nem térő lehetőség. Drukkolok, hogy sikerüljön. :)
2010. júl. 29. 21:18
 26/34 anonim ***** válasza:
Már csinált egy jó reklámot maga ellen.
2010. júl. 29. 21:24
 27/34 anonim ***** válasza:
Lesz jobb barátod is.
2010. júl. 29. 21:36
 28/34 anonim ***** válasza:
100%

Már sokan elmondták előttem, de azért én is leírom.

Nekem anyukám mindig azt mondta: kislányom, ha együtt leszel egy pasival, bármennyire szereted is, bármilyen szerelmes vagy - ha megüt, akár csak egy pofont is kapsz tőle, azonnal hagyd el! Többször is megteszi majd.

Ez az egyik.

A másik, hogy ha ilyen tahó, hogy nem fogja fel, hogy neked ez mekkora lehetőség, hanem azt szeretné, hogy vele együtt egy takarítónő légy, (kb. ennyire lenne elég az érettségid) akkor pláne nincs miről beszélni.

Meg attól még, hogy Pestre fogsz felkerülni, megáll az élet? Ha ő is fiatal, és nem jóval idősebb nálad, akkor lehetne igazán rugalmasabb.

Hagyd el, és menj az orvosira. Találsz ennél a parasztnál sokkal intelligensebb pasit is.

2010. júl. 29. 21:36
 29/34 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagy önző! Ő viszont az.

Soha, soha ne add fel az álmaidat egy pasiért (főleg, ha még meg is ütött), mert később nagyon megbánhatod. Mindig őt hibáztatnád az elszalasztott lehetőségedért. Meg persze magadat. Borzasztó fiatal vagy még, és ő nem hozzád való. "Csomagold be" a szép emlékeket, és kezdd el a saját utadat járni. Ne szolgáltasd ki magad senkinek, csak az a Tied, amit Te megszerzel magadnak.

Egyébként pedig gratulálok, biztos nagyon keményen megdolgoztál az eredményeidért! :)

2010. júl. 29. 21:47
 30/34 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!!! :-)

Mostmár eldöntöttem, tényleg megyek egyetemre, már azért van lelkiismeret-furdalásom, hogy egy kicsit azon voltam, hogy ne menjek el beiratkozni... Nektek is köszönhetem... :-)

Megírom majd, ígérem, hogy mi volt.

Igen, elég sokat tanultam, 5 éves gimibe jártam, itt azért a szánkba rágtak szinte mindent, de az írásbelire + szóbelire az életemet is kitanultam, szerencsémre nem hiába. :-) Egyébként nem a legjobb tanuló voltam sosem, 2-ban úgy volt szakközepes leszek, csak aztán észhez kaptam, és tanultam. Szóval aki akar valamit, küzd, simán elérheti. :-) Én ezért merek menni az orvosira. :-D

Aki meg írta, hogy nem tudja, hogy mi legyen/minek tanuljon, annak azt ajánlom, hogy keressen fel egy tanácsadót (vagy ha nem is tanácsadót, akkor egy olyan embert, akinek számít a véleménye, ismer), egyik ismerősöm elment hozzá, és segített neki nagyon sok dologban. Sikerülni fog előbb-utóbb!!! :-)

2010. júl. 29. 22:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!