Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti szoktatok a párotokkal elmenni nyáron külföldre?
Először van komolyabb kapcsolatom,lévén felnőtt emberként először is van viszonylag normális fizetésem is. A bartáom mondta,hogy minden nyáron kell egy külföldi út plusz 2-3 kisebb belföldi út 2-3 napra...
Egy ilyen külföldi nyaralás mennyi van?? Szerintem irreális elvárás,egész évben arra spórolni,hogy el tudjunk oda menni. Ha csak Görögbe mennénk ami kb a legolcsóbb uticél az szállás +repülő +transzfer+biztosítás alsóhangon 100-150k és akkor ha ott vagyunk 5-6 jszakát legalább ugyanennyi pénz 150k kajára +100k autóbérlés,látványosságok. Szóval 400-500 ezer....
Ti is minden évben jártok? Nem túlzás ez? Nektek mennyibe szokott kerülni a külföldi út?
Apartman, a reggelit, vacsit megoldod boltból, és max. ebédelni mentek, azt sem a legdrágább helyen. Fapados repülőjegy, last minute utak stb.
De egyébként ha ilyen alapvető dologban különböztök, akkor nem jósolnám hosszúra a kapcsolatot. Sosem fogod jól érezni magad, ha nem azért mész, mert szeretnél és sajnálod rá a pénzt. Amúgy annak ellenére, hogy én imádok utazni és nem sajnálom rá, meg tudlak érteni téged is. Én pl. ki tudnék adni mondjuk 100 ezret egy márkás táskára, de hát olyan érzés lenne, mintha legalább a fogamat húznák. Nekem ez nem fontos, nem érdekel, nem leszek tőle boldog, pénzkidobásnak érzem. Te ugyanígy vagy a nyaralással. Exemmel ugyanez volt. Próbáltunk kompromisszumot kötni, azt mondtam, évi egy nyaralás együtt, a többit megoldom magam. Hát, majdnem két hétig a savanyú fejét néztem, mert abszolút nem tudta magát jól érezni. És így nekem sem volt az igazi.
Pár tipp, amit én előszeretettel szoktam alkalmazni:
Repülőjegyeket foglald fél-1 évvel hamarabb, némileg olcsóbb (javaslom a skyscanner oldalát, én ott szoktam álmodozni
A szomszédos (Bécs pl) repterek is játszhatnak, van, hogy olcsóbb úgy
Az adott helyen is van, hogy jobb egy másik reptérre érkezni és busszal eljutni a szállásig. Mi nyaraltunk úgy, hogy a gép letett A-ban, ahol az első és az utolsó napra volt egy szállásunk foglalva, de amúgy átmentünk egy másik városba
Praktikus, ha a kézipoggyászon kívül egy közös, nagy bőröndöt visztek, olcsóbb szerintem
Én sem bírnék ki egy hetet valami fapados szar hotelben, az élmény része a szállás számomra is, de egy hétből el lehet tölteni 3 napot egy szar szálláson is szerintem, az élmény kedvéért. Ez pl a korábban említett első és utolsó éjszaka is lehet, ami csak arra van, hogy időben elérd a gépet. Olaszországban viszont úgy voltunk, hogy 2 éjszakát töltöttünk kempingben, utána mentünk csak hotelbe. Vagy volt, hogy este 8-ra érkeztünk meg a reptérre, aztán beültünk egy bárba meg kimentünk a partra hajnalig, mikor le tudtuk foglalni a szállást.
Kaja: én főztem a nyaralásom alatt is, de azért nem maradt el a gasztroturizmus sem. Napi egy étkezés volt a helyi specialitás, jellemzően a vacsora vagy az ebéd, reggeli vagy volt a szálláson, vagy szendvicseztünk, napközben mászkáltunk, főleg gyümölcs fogyott, ilyesmi. Ráadásul sok dolog jó olcsón kapható, például a tengerparti országokban a hal és a rák jó árban van, jó alaposan bevásároltunk belőle és az apartmanban rittyentettem belőle vacsit. :)
A közlekedéssel lehet még sokat spórolni, az útba eső dolgokat rögtön megnézni, nem pedig ide-oda menni az országon belül, érdemes egyfajta tervet kialakítani a városon belül is, akkor gyalog kifejezetten kellemes és nem kell taxizni, miegymás.
Utazómajmon vannak jó ajánlatok szállás és repülőjegy szempontjából, de van több csoport is, ahol emberek áron alul adják el a jegyeiket az utolsó pillanatban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!