Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nálatok ez szakítóok lenne?
Ti szakítanátok amiatt mert a párotoknak más a gondolkodása? Elmondom, mire is értem ezt. Én sokkal többet gondolok a jövőre, többet tervezek, jobban zavar a bizonytalanság, biztosra szeretek menni. A párom nem ilyen, ő kevésbé tervez a jövőre nézve, jobban elviseli ha bizonytalan valamilyen helyzet, mindent sokkal lazábban fog fel.
Az összeköltözéssel kapcsolatban is ez van de egyébként is. Ha csak magával kapcsolatban tervez valamit, akkor is az van, hogy nem tervez annyira részletesen, nem idegesíti ha nem biztos, hogy sikerül, amit szeretne, inkább a jelenre koncentrál, meg egyszerre egy dologra, én sokkal többet gondolok a jövőre is.
Például a külföldi egyetemmel kapcsolatban is ilyen, hogy gondolkodik rajta, hasznosnak tartja de mindig azt mondja, hogy vagy megy vagy nem, sok mindentől függ, meglátjuk megnyeri-e meg hasonló dolgok.
Meg nagyon sok mindenben én inspiráltam meg megtetszenek neki az ötleteim de ő meg kevesebbet ötletel hosszú távra. Például az nekem jutott eszembe, hogy kimehetnénk ketten nyári egyetemre külföldre, nagyon tetszett az ötlet neki de magától nem jutott eszébe. Vagy külföldi nyelvtanfolyamra. Én szeretek utazni, ő is szívesen szerezne külföldi tapasztalatot és közben együtt is lehetnénk, ha nem is egész nap.
Az összeköltözést is én kezdtem el pedzegetni, azon is csak akkor gondolkodott el, amikor én felhoztam a témát többször.
Magától mindig csak olyan egyszerű dolgokat szokott kitalálni, hogy például menjünk el egy étterembe, ahol finom ázsiai kaja van és még nem voltunk, meg hogy hova menjünk nyaralni ahol nem voltunk és mindkettőnknek tetszene. Vagy hogy milyen filmet nézzünk.
Lehet rá hatni, mert ha én nem lennék akkor még ennyire sem ötletelne meg gondolkodna de ő inkább a jelenben él. Ha meg mégis kitalálunk valamit és az a valami bizonytalan, akár rajtunk kívül álló tényezők miatt, akkor engem jobban idegesít, mint őt, ő ezt elfogadja.
Ti szakítanátok emiatt? Zavarna hogy a másik nem olyan tervezgetős?
Amúgy azért sokszor érezteti, hogy szeret, már évek óta együtt vagyunk, nehéz helyzetekben sem hagytuk ott egymást de engem ez elgondolkodtatott.
Igaz, már érték csalódások, meg többször nem sikerült, amit szeretett volna, lehet azért is ilyen. Külföldi egyetemre is pályázott már korábban is, nem sikerült, a felsőfokú írásbelije nem sikerült (angol), valami volt hogy nem tudott elmenni akkor baleset miatt de azóta nem is próbálta újra. Sokat használja a nyelvet de vizsgázni nem ment. Például erre is az motiválta, hogy látta hogy én meg voltam. Ami a szerelmet illeti, én vagyok az első komoly kapcsolata, a többi csak pár hónapos volt vagy eleve szerencsétlen lett a randi (például tetszett neki valaki aki kiderült, hogy leszbikus és ez tuti mert ismerem a csajt vagy máskor meg aki bejött neki, az az öregebb pasikra bukott).
Nekem meg azért nem nagyon voltak ilyen értelemben csalódásaim. Lehet ezért vagyok én sokkal optimistább meg nyitottabb?
Lehet, éppen ez a jó, hogy kiegészítitek egymást.
Neki és a kapcsolatnak irányt mutatsz, amibe aztán ő is becsatlakozik, ő viszont nyugalmat ad neked, és felhívja arra a figyelmed, hogy néha csak élvezd a jelent. Szerintem ez még lehet pozitív is.
Bár abban egyetértek, hogy a túl sok tervezgetés nekem is az agyamra menne, de meg kell találni az arany középutat. Tervezni is, de a jelenben is élni.
Amíg tudod őt motiválni, és ez így is marad, én nem látok ebben nagy problémát.
Ugyanakkor ha téged ez az egész helyzet csak lehúz/visszahúz, idegesít, mindenképpen érdemes vele erről beszélned. És utána dönteni, hogy vele, vagy nélküle folytatod. Hidd el, vannak hasonlóan ambiciózus férfiak is, mint amilyen Te magad is vagy. Talán velük inkább egy húron pendülnél, mint a jelenlegi pároddal.
De a végső döntés természetes a tiéd.
Nézd.
Egyszer: beszélj vele erről. Kommunikáció: egy párkapcsolat mozgatórugója.
Kettő: Te érzed, hogy téged ez mennyire visel meg. Nem kell elbagatellizálni a problémát, neked ez fontos. Ha nagyon nagy baj, foglalkozz vele.
Amikor összejöttetek nem ilyen volt? Nem látszott előre?
Értem mire gondolsz egyébként és bizonyára nehezebb így együtt lenni, de ha szereted, akkor meg nem lehet kérdés. Attól is függ mióta vagytok együtt, miken mentetek keresztül, hány évesek vagytok, szerelem van-e, vagy csak szeretet...gondolom az utóbbi.
Szóval én emiatt nem szakítanék, deeee te érzed, hogy a te lelkedben, a te életedben mennyire van az efféle viselkedésnek helye.
De amúgy azt látom ismét, ismét és ismét, hogy mennyire fontos a nőknek a határozottság. Szerintem ez itt a legnagyobb probléma.
Hogy a férfi, nem férfi.
Hogy nem tudja mit akar, mikor akarja, miből akarja, nincsenek ötletei, nem kreatív, csak úgy van.
Nem baj az, ha valaki nem tervezi túl, vagy spontán - én is ilyen vagyok - de van különbség a kettő között.
25 F
Számítanak az érzések is. Sokszor nekem még jobban mint neki.
Amúgy az is igaz hogy én érzelmesebb vagyok, ő meg racionálisabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!