Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » "Ne a másiktól várd el a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

"Ne a másiktól várd el a boldogságot, hanem légy egyedül is boldog! " Ennek a mondásnak van értelme?

Figyelt kérdés

Elég sokszor lehet hallani ezt a közhelyt, és többnyire cáfolnám. Nekem az a bajom ezzel a mondással, hogy egyrészt még senkitől se hallottam azt, hogy azért szeretne párkapcsolatban élni, hogy a másiktól elvárja azt, hogy boldogabb legyen. Ilyen nem létezik. A boldogság a másik iránt vagy jön vagy nem. Attól függ mennyire érzik jól magukat. Ilyet nem lehet elvárni és senki se szokta ezt. Másrészt közösségi lények vagyunk és boldogabbak vagyunk egy jó társaságban, egy szerető partner mellett, mint egyedül, mert ilyen a természetünk. Na most akkor mi értelme van ennek a mondásnak?

Ezt a kérdést az indította el bennem, hogy elkezdtem ismerkedni egy nővel és leírtam neki azt, hogy nehezen aludtam, mert néha magányosnak érzem magam. Mintha elkezdett volna kioktatni ezzel a szöveggel. Vitáztunk erről, mert nem értettem vele egyet, és a végén egyetértettünk abban, hogy igaz szeretni kell magunkat, de szerintem felesleges ez az egyedül is boldog vagyok féle erőfitogtatás, mert úgy érzem, hogy sokan nem mernek őszinték lenni és a keményebbik oldalukat mutatják ahelyett, hogy őszintén felvállalnák magukat. Úgy gondolom ez szüli az olyan mondásokat, amiket józan paraszti ésszel szétlehet szedni, leginkább azzal a fontos érvvel, hogy társaslények vagyunk és nem elszigeteltek. Az, hogy valaki magányos és rosszabbul érzi magát egyedül, mint egy számára szerethető társasággal, partnerrel, az teljesen természetes és nem a gyengeség jele, sőt társfüggés se.

2020. márc. 18. 18:07
1 2
 11/16 Sunshinedoll ***** válasza:
87%

Ennek a mondásnak az a lényege, hog ha szerencsétlen boldogtalan gyökerek vagyunk, akkor valószínűleg nem egy párkapcsolat fogja helyrepofozni az életünket, bármennyire is romantikusnak tűnik. A való életben ilyen nem nagyon van.

Másrészt meg azt jelenti, hogy ne legyünk balf-szok és másoktól várjuk el, hogy javítsanak az életünkön, hanem oldjuk meg magunk, mert valószínűleg az az egészségesebb és hosszan tartóbb megoldás.

2020. márc. 18. 20:52
 12/16 anonim ***** válasza:
73%

"hát biztos jó dolog netflixezni egyedül öregen és betegen"

De ezek szerint a te fő indokot a párkeresésre ahhoz hasonló, mint mikor a szülők unaloműzésből és öregkori gondozói pozícióra szülik a gyerekeket.

2020. márc. 18. 22:25
 13/16 anonim ***** válasza:
91%
Tesom valtozott nagyot amiota boldog. Elvalt volt. Megvoltak az igenyei. Ertelmisegi legyen. Neki is van egy felsofoku tanfolyama amire igen buszke. Haza legyen, autoja. Osszejott neki. Igen buszke a parjara. Mas lett. Most van egy felsobbrenduseget araszto kisugarzasa. Egyedul sem volt elveszett. Ahogy mondja, hogy jon ERTE a parja az embernek olyan erzese lesz mint a meseben amikor a kiralyfi jon a szive holgyeert. Tehat egy szinvonalas partner sokat tud emelni a masikon. Altala tobbnek, szebbnek, ertekesebbnek erezheti magat. Ez foleg a nokre igaz.
2020. márc. 19. 00:01
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

9-es! Ahogy kérted, érvelek. A legtöbb barátomnak van családja,attól még bizony foglalkoznak velem. Attól mert van párod, meg szükséged lehet barátra, a kettő nem ugyanaz a pozíció. Gondolom, ha párra találsz,akkor se mondod, hogy, na jó, akkor most anyára/testverre/akarkire már nincs is szükségem.

Biztos jó lesz oregen,betegen netflixezni...Mondd, te mit tervezel csinálni a pároddal 40-50 év házasság után oregen és betegen? Nyilván ezen felül meg tudjátok meg beszelni, hogy milyen volt az ebéd, amit hozott a szociális gondozó,de túl sok új téma már nem biztos, hogy lesz.

Ha engem kérdezel, oregen és betegen valoszinuleg pont annyira lennék boldog párral,mint pár nélkül.Semennyire. Nálam ez a két jelző nem kapcsolódik szervesen a boldogsághoz, sőt...

2020. márc. 19. 01:13
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Ha már kiforgatjuk egymás szavait, ti meg azért tartjátok akkor a barátokat, hogy gondozzanak?

Elég szomorú, hogy szerintetek nem lesz közös téma évtizedek után. Nem volt előttetek gondolom normális szülői minta. Meg sem lepődök.

Nem kaptam meggyőző érveket, szóval ennyit erről.

2020. márc. 19. 09:58
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

"Nem kaptam meggyőző érveket, szóval ennyit erről."

Még nem láttam olyat, hogy akárki akármilyen vélemény mellett is volt elkötelezve, meggyőzte volna egy ellenkező érv. Ez a lényege a véleménynek, hogy ezt sziklaszilárdan hiszed. Esetleg le is nézed az ellenkezőt. Érveket kérni nem meggyőzésnek szoktak, hanem hogy sorban utasítsák el őket, és elmondják, miért nincs igazad.

2020. márc. 19. 19:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!