Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Közös ingatlant vennénk a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Közös ingatlant vennénk a párommal. Félek, hogy mi lesz ha külön megyünk. Ez normális?

Figyelt kérdés

9 éve együtt vagyunk. Most jutottunk el oda anyagilag hogy közösen tudnánk venni egy kis lakást.

Eddig sosem kérdőjeleztem meg a kapcsolatunkat de most ahogy közeledik az adásvétel sokszor elgondolkodom, hogy jó döntés e. Mi van ha elhagy. Az utolsó forintjainkat is beletesszük a lakásba és hitelünk is lesz rá.

Egyrészt várom hogy elhagyjuk az albérletet másrészt félek a jövőtől.

Nem tudom hogy ennyi év után ez normális?

Akinek van közös lakása a párjával ti nem tartottatok ettől?

Jól elvagyunk együtt minden téren de most megijedtem.

Fiatalon jöttünk össze és 18 éves korunk óta albérletben lakkunk együtt.

Eddig nem volt konfliktus mindent meg tudtunk oldani

2020. márc. 10. 08:02
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Külön nem tudnánk boldogulni egyébként. Agglomerációban foglaltunk

belvárosban labdába se tudnánk rúgni ilyen árak mellett.

2020. márc. 10. 08:24
 12/20 anonim ***** válasza:
87%

Érthető, ha megijedsz, hiszen ez most egy tartósabb, nagyobb lépés, amivel eddig még nem szembesültetek. Viszont van bármi okod rá, hogy így érezz? Egész felnőtt életetekben együtt éltetek, minden problémát megoldottatok, most mégis mitől lenne más? Az meg, hogy fele-fele lesz a tulajdonviszony, nyilván nem segítség, de ha esetleg külön mentek és elváltok, akkor nagyjából visszakapjátok azt, amit beletettetek, még ha hitel is van rajta, akkor is. Azzal meg majd meglehet próbálni új életet kezdeni.

Mi házasság után vettük a lakást, bennem nem volt ilyen félsz, pedig nem vagyunk együtt még mindig 9 éve. A kapcsolatommal szemben soha nem volt ilyen aggodalmam, most már babát várok, nem azt mondom, hogy nem vagyok 100%-osan beijedve ettől, de attól pont nem félek, hogy mi lesz velünk a jövőben, mert tudom, hogy a párom megbízható és mellettünk fog állni, bármit is hoz a jövő.

2020. márc. 10. 08:38
 13/20 anonim ***** válasza:
96%

"8" reagálva

Nagyon sok kapcsolatot azért nem tudnak a felek rendesen lezárni egy szakítás vagy válás után, mert nem tudják értékesíteni a közös ingatlant, vagy valamelyik fél nem hajlandó elköltözni a közös ingatlanból vagy kifizetni a másik felet.

Az sem szerencsés, ha a lakás egyik fél tulajdonában van és bővítik vagy teljesen felújítják, mert az ingatlan értéke növekedik és abból is veszekedés lesz. Az egyik barátom az anyóstól örökölt házra épített rá új tetőteret, térdfal emelés, új koszorú, új gépészet, új nyílászárók, új tetőszerkezet, majd amikor a bíróságon bizonyítani kellett mennyit költöttek az ingatlanra akkor a számlákat vették alapul(mármint amiről volt) és a munkaköltés azon részét amit nem "közösen végeztek". Nem az értéknövekedést vették alapul. A srác kapott 3 milliót a végén, a ház meg kb 20 millióval ért többet mint amikor nekikezdtek.

Az unokatesóm sokkal dörzsöltebb volt, mikor a házfelújításról szerződtek a vállalkozóval az édesanyja volt megrendelő, és ő számlájáról utalták a pénzt, vagyis a felújításból származó értéknövekedés nem közös pénzből fizették, a volt neje csak pislogott, hogy semmit nem kap a váláskor.

Tudok olyan házasságról is, ahol a házasság után vették a közös ingatlant hitelre, és pont a hitel lejárta után dobbantott az asszony, amikor már a nevükre került az ingatlan és nem volt már hitel. 2 gyerekkel otthon volt 6 évet, 10 évből jó ha 3 évet dolgozott, a férfi fizetett szinte mindent. Olyan esetet is tudok, ahol a válás előtt a férfi komoly tartozást halmozott fel a cégére, hogy a vásás során a volt nejének még fizetnie kellett, mondjuk azt elég undorítónak tartottam.

2020. márc. 10. 09:04
 14/20 anonim ***** válasza:
97%
Két gyereket nevelt az már semmi? A férj hoyg tudta volna fizetni ha ő marad otthon a gyerekekkel? Gondolom úgy könnyű volt dolgozni és fizetni, h a nő adta fel a munkáját.
2020. márc. 10. 09:25
 15/20 anonim ***** válasza:
94%
Kérdező a párkapcsolatát nagyon jónak írja. Szerintem fölösleges kételkednie. Fele-fele arányban lesz a tulajdoni jog, habár ennek nem kell feltételnek lenni, de ők így egyeztek meg. Szerintem minden rendben van. Válás bárkinél, bármikor előadódhat, de ezzel csak akkor érdemes számolni, ha már vannak előjelei. Ilyen előjel nem lehet az, hogy pl. tegnap összezörrentünk, nem egyezett a véleményünk, kritizált a párom, megszidtam a gyerekem, de ő pártját fogta. Ezek nem vetítik előre a válást, hacsak nem naponta többször ismétlődő esetek, netán halmozottan.
2020. márc. 10. 09:37
 16/20 anonim ***** válasza:
97%

Ismerek olyan ferfit, aki roviddel azutan (kb. fel ev), hogy kozos ingatlant vettek kozos hitelre a baratnojevel, szakitottak. Mivel az ingatlan a srácé maradt, ugyved segitsegevel megoldottak, hogy csak neki kelljen fizetni a hitelt, a baratnonek pedig ne legyen semmi kotelezetsege...

Sajnos teljesen nem lehet a jovore felkeszulni, ennyi ido utan viszont mar erezned kene, hogy vele tervezel e hosszu tavon. Gondolj bele, gyereket vallalnal-e ? mert az is 20 evre kozos felelosseg...

Mi jelenleg az en lakasomban elunk, de par ev mulva szeretnenk valami nagyobb kozos lakast/hazat a ferjemmel. Valoszinuleg csak ugy lesz lehetseges, hogy eladom majd ezt a lakast es megy bele a kozosbe. Barmi tortenhet a jovoben, de en komolyan veszem a fogadalmunkat, szeretnem, ha a ferjem boldog lenne mellettem es en is vele. Erre torekszem. Ha megis tortenne valami, akkor kell egy jo ugyved, meg elore lepapirozni, ki mennyit adott bele az ingatlanba.

2020. márc. 10. 09:38
 17/20 anonim ***** válasza:
96%

"13" vagyok

Te nőként mit vársz el férjedtől? Legyen romantikus, hűséges partner, jó szerető,szeresse a gyerekeit és keressen annyi pénzt amiből meg lehet élni? Az sem baj ha marad némi megtakarítás is, mert mi van ha valami váratlan dolog beüt? Aztán egyszer csak azt tapasztalod, hogy a gonosz férfi nem foglalkozik eleget a gyerekekkel, unalmassá válik meg már a szex sem a régi, így teljesen egyértelmű hogy válni kell, mert a gyerekeknek is lesz a jó. Elmész az ügyvédhez, beszélsz vele, tisztázod mire számíthatsz és elkezdesz vadul tervezni. Mennyi lesz a GYT+ Adókedvezmény+CSP és mennyiből kell kijönni. Az addigi életszínvonalnak lőttek, ezt gyorsan belátod, de nincs mit tenni, mert ez így nem mehet tovább.

A férfi azt éli meg, hogy húzott 10-20 évig, felépített egy egzisztenciát, szép helyen laknak, jó autót vezethet, szép helyen voltak nyaralni, a gyerekek is lassan felnőnek és lesz ideje lazítani, nem kell minden túlórát bevállalni.

Mindkét félnek valahol igaza van, a probléma a kommunikációval és a másik unkájának megbecsülésével van. Amikor egy nő válás során azzal érvvel hogy neki a felhalmozott vagyon fele az jár, akkor elgondolkozhat azon, hogy az adósság is lehetne ha a férje nem gürizett volna annyit. Aki kisemmizi a feleségét az elgondolkodhatna azon, hogy mi lenne vele ha a felesége dolgozott volna és ő neveli a gyerekeket, és ki milyen áldozatokat hozott a gyerekvállalás érdekében. A legtöbb férfi azért éli meg negatívan a válást, mert igenis ragaszkodik a gyerekihez és nehezen viseli hogy elszakítják tőlük, becsapottnak érzi magát. A nők meg ragaszkodnak a gyerekükhöz, egyáltalán nem közös gyerekként kezelik őket és természetesnek vélik, hogy ők lesznek a "gyámjaik", mondván ők nevelték őket, jobban ismerik őket(ami igaz is mivel a férfi közben pénzt keresett).

2020. márc. 10. 09:53
 18/20 A kérdező kommentje:

12.

Nincs rá okom. Nem feltétlenül a mi kapcsolatunkból kiindulva félek hanem mások miatt.

Rengeteg kapcsolat ment tönkre a közvetlen környezetemben (szüleim barátok etc) és láttam milyen szenvedés volt a közös ingatlan utána.

Örülnöm kéne hogy megadatik a lakás de valamiért nem tudok igazán örülni.

A kapcsolatunk első félévében egyszer szakítani akartam vele.

Amikor meg akartam tenni virággal várt és nem tudtam kimondani. Ennyi probléma volt 9 év során és akkor is gimisek voltunk. Azóta egyszer sem éreztem kételyt vele kapcsolatban.

Most jött újra a lakás kapcsán.

Hozzá teszem hogy nagyon gyerekek voltunk még amikor történt a fenti eset tehát azóta sem inogtam meg. Mindig mellette terveztem megöregedni

Most is legbelül azt szeretném.

2020. márc. 10. 10:06
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Hessegesd el az aggályaidat és ne fesd az ördögöt a falra!!! Nem hiszek a babonákban, inkább ezt csak szokásból írom. Minden jót!
2020. márc. 10. 14:13
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem vesztek lakást akkor is szakíthattok és ugyanúgy nem boldogulnál egyedül. Még nehezebb is lenne visszakapni a spórolt pénzedet, hiszen gondolom nincsen bizonyítékod, hogy mennyi a te részed. Így legalább tiszta lesz, hogy mire számíthatsz egy esetleges szakítás után.
2020. márc. 10. 14:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!