Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Első találkozás a pasim szüleivel, mire figyeljek?
Ne szedjétek le a fejem, ez az első párkapcsolatom, még soha nem volt részem ilyenben.
3 hete vagyunk együtt a sráccal, most pénteken fogok találkozni a szüleivel. Azért állapodtunk meg a péntekben, mert nem akartam egyből a mély vízbe ugrani és egy szombati ebédet bevállalni. Suli után egyből mennénk oda hozzájuk és ha minden igaz, 1,5-2 óránál tovább nem tud maradni az apuka, mert valahova el kell majd sietni.
Ha jól tudom, nem én vagyok a párom első barátnője, de az első lány, akit viszont be is mutat otthon, szóval a szüleinek is ez egy új dolog lesz.
Hogy őszinte legyek, picit tartok az anyóstól, nincs túl felhőtlen viszony közte és a barátom között. Most lépett a változó korba, barátom szerint elég kiállhatatlan lett mostanság, nem is igazán találják a hangot egymással. Aggaszt, hogy lehet, a felbukkanásommal csak még több feszültséget generálnék és nem örülne a jelenlétemnek. Na meg, nem is az apósokról vannak azok a horrortörténetek.
Olyan kérdésem lenne, nekem kell előre köszönnöm? Az anyóssal is kezet kell fognom, vagy elég csak az apóssal? Ezen kívül még mire kell figyelnem? Légyszi, ne írjatok olyat, hogy legyek önmagam, adjam önmagam, mert ezek abszolút megfoghatatlanok. Érdemi tanácsot várok, nem klisés, ezerszer elcsépelt közhelyeket.
Nem az anyósod és nem apósod.
Igen, neked kell előre köszönnöd, mindenféle szempontból. (Fiatalabb vagy, te mész be valahova)
Semmi extra amúgy, légy udvarias, barátságos, válaszolj, ha kérdeznek, ennyi kb.
Fiús anyaként válaszolok, jó?
Ne aggódj, ha orbitális hibát nem követsz el, akkor nem lesz gond. Ugyanúgy öltözz, úgy viselkedj, mint máskor.
Csak kíváncsiak rád, kicsit izgulnak ők is, és ennyi. Ezen semmi se múlik. Normális esetben az ember egyszerűen tudomásul veszi a gyereke választását, és igyekszik "befogadni a családba". Illetve nálunk így volt. Nem nekem kell tetszenie, nem nekünk kell egymást szeretni. (Persze azért igyekszik az ember az alap udvariasságnál melegebb kapcsolatot kiépíteni.)
Szóval ne aggódj, nem fognak megenni, semmi gáz nem lesz. :)
Arra kértél, hogy ne írjuk, én mégis azt írom: Viselkedj természetesen, azaz úgy, ahogy máshol szoktál. Érthető, hogy izgulsz, de ők is, meg a fiúd is izgulnak.
Természetesen Te köszönsz elsőként, a fiúd mutasson be a szüleinek (Anyu, apu, engedjétek meg, hogy bemutassam kedves barátnőmet - Kovács Arankát!" A szülők nyújtanak kezet elsőként, Te csak viszont nyújtod a kezed. Bizonyára azt mondják, hogy örülnek, hogy megismerhettek. Ezt mindkettőjüknek (ha valóban azt mondják, hogy örülnek) külön megköszönöd. Utána bizonyára megkérnek, hogy vesd le a kabátod és hellyel kínálnak. A kérdéseikre érthető válaszokat adj, ne harapd el a szavakat, beszélj megfelelően hangosan. A többi majd alakul. Búcsúzáskor elköszönsz tőlük, de nem nyújtasz kezet. Te csak elfogadod az általuk nyújtott kezet. Megköszönöd a vendéglátást, esetleg elnézést kérsz, ha nem megfelelő időpontban tetted a látogatást. Puszit csak akkor adj, ha látod, hogy ők nyújtják feléd az arcukat. Az anya hamarább megteszi ezt, az apa talán nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!