Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Manapság vagy a 80-as években volt könnyebb csajozni?
"Jelenleg a 40 év alatti férfiak 70%-nak nincsen gyereke."
Nem tudom, ez milyen statisztika, de ezek szerint a nőknek sincs, pedig náluk állítólag sorbaállnak a jelentkezők és naponta min. 120x leszólítják őket.
KSH statisztika, arról is van, hogy kor szerint mekkora a kapcsolatban lévők aránya.
A felfutás jóval később kezdődik a férfiaknál, ami nem meglepő, mert a kapcsolatotok döntő többségében a férfi az idősebb.
Nyilván ha a férfiak között sok a gyermektelen, akkor a nők között is hasonlóan, ezt kilogikázni nem igényel professzori tudást...
Amiről én beszélek, hogy míg a nők nagyrészénél azért nincs család, mert nem akarják (mert karriert akarnak inkább, mert inkább rövidtávú kapcsolataik vannak a nagymenőkkel, mert túl magasak az igényeik stb); addig a férfiak jelentős része el sem jut odáig, hogy egyáltalán döntési helyzetbe kerüljön. Ők azért nem lesznek apák, mert nem ütik meg a nők elvárásait.
Úgyhogy vajon akkor melyik fél hozzáállásán lenne szükség változtatni elsősorban, ha a családalapításról van szó? Kinek van egyáltalán hatalma ezen változtatni?
Hozzáteszem, a statisztikai adatok természetesen nem térnek ki a születő gyermekek "hovatartozására" - de ha efelől vannak kétségeid, hogy milyen irányba tolódik a mérleg, menj el egy tetszőleges kórház szülészeti osztályára. Garantálom, hogy sötét lesz.
10-es: akkor veregesd vállon magad, és csajozz, ne itt irkálj. Most nincs hangulatom értelmetlen kommentháborút vívni csökevényes trollokkal.
"Amiről én beszélek, hogy míg a nők nagyrészénél azért nincs család, mert nem akarják (mert karriert akarnak inkább, mert inkább rövidtávú kapcsolataik vannak a nagymenőkkel, mert túl magasak az igényeik stb); addig a férfiak jelentős része el sem jut odáig, hogy egyáltalán döntési helyzetbe kerüljön. Ők azért nem lesznek apák, mert nem ütik meg a nők elvárásait."
Erre van valami kézzelfogható bizonyíték is vagy csak a szokásos "10x férfitöbblet van" szintű érvelés?
Az 1-es és a 9-es hozzászóló írásával egyetértek!
Ugyan most az internetnek hála nagyobb platform van az ismerkedésre, ugyanakkor réggel ellentétben a mostani ismerkedések sokkal felületesebbek, mint a régiek.
Csak abból indulok ki, hogy régen elment az ember barátokkal valamerre, közben azért lányokkal is össze sodródott az este folyamán. Beszélgettek, látták egymás kisugárzását, testbeszédét, nem csak írásbeli kommunikáció volt. Mivel akkor nem volt internet, kevesebb emberrel lehetett ismerkedni, de azok az ismerkedések tartalmasabbak voltak.
Aztán bejött az internet, most viszont már az emberek többsége nem is személyesen akar ismerkedni (tisztelet a kivételnek). Legtöbben az internettől várják a csodát, legyen az fiú, lány, férfi, nő. Felregelnek a társkeresőre, és ott több dologgal szembesülnek:
- interneten egyszerre lehet akár 10 vagy több emberrel is kommunikálni (ez elveszi az ismerkedés varázsát, mert felületesen figyelsz a másikra). Ez már a kezdeményezést is megöli, mert írsz valakinek aki tetszik, lehet beszélget 10 másik emberrel, meg sem nézi az adatlapodat, mert te már a 11. ember lennél. Pedig simán lehet, hogy ha nem a 11.-ként írtál volna rá, hanem mondjuk 1.-ként, már kapcsolatban lennétek, mert annyira meg lenne az összhang.
- interneten minden csak a külsőségekről szól a kezdeményezésnél. Ha jó pasi vagy, jó nő vagy akkor van esélyed. És ez a legnagyobb gond. Elismerem, kell a külső vonzalom, DE egy kevésbé szép nő vagy jó pasi személyesen sok esetben tudja kompenzálni az esetleges hibáit egy jó fellépéssel (ez alatt gondolok a határozott kisugárzásra, céltudatosságra). Nekem volt már olyan barátnőm aki külsőleg egyáltalán nem volt az ideálom. Nem volt csúnya, csak nem az addig vélt ideálom volt. De a személyiségével, kisugárzásával annyira megfogott, hogy hiába nem volt az ideálom, addig amíg együtt voltunk, nem tudtam más nőre úgy ránézni.
Jaah és még egy dolog, ami miatt most nehezebb az egész (szerintem). Ott a facebook és az instagram. Sok nő rakja ki a tükrös képeket stb, és annyira like vadászok, hogy kb teljesen megzuhannak, ha nem érkezik rá legalább 100 like a kiéhezett férfiaktól. És sajnos ezek a dolgok (amiben a férfiak is nagyon-nagyon hibásak) miatt nehéz kitűnni a tömegből. Likeolta 100 kiéhezett férfi, Te megpróbálnál vele ismerkedni, vajon mitől pont téged választana?? Olyan szinten megnő a sok like-tól az ego, hogy az hihetetlen.
Igen, az emberek a legjobbat keresik maguk számára (külsőleg, belsőleg), de az internetnek köszönhetően ma már teljesen mást jelent az átlagos, mint régen. Aki régebben kitűnt a tömegből, azoknak egy jó része ma már csak átlagos. Régen ha Józsika a falu helyi menője volt, kitűnt a tömegből. Most a facebookon azt látod ez a férfi ilyen kigyúrt, annak a csajnak olyan feneke van, a másiknak 10 milliós autója, a következő a Kanári szigeteken volt nyaralni... Szóval az embereknek az ingerküszöbje sokkal magasabb lett.
Tisztelet a nagyon kevés kivételnek.
Előző vagyok:
7-es!
"Aki 30-40 eve megtalalta a modjat a csajozasnak, az most is megtalalja, csak kozben lett ezernyi mas dolog, ami megkonnyiti a kapcsolattartast."
Ebben igazad van. De ezt ketté kellene választani. Felvenni a kommunikációt nőkkel sokkal könnyebb manapság. El lehet intézni 100km-ről is akár (más kérdés mennyi értelme van) egy számítógép, telefon mögül, de pont ennek a személytelen ismerkedésnek köszönhetően, a futószalagon jött újabb próbálkozó a férfi a nő számára a legtöbb esetben. Ezért írtam, hogy sokkal nehezebb kitűnni is a tömegből ma már. Legalábbis huszonéveseknél így van, az idősebb nők ebből a szempontból más kategóriák. Amikor egy fiatal, csinos nőnek a 56.-ik levele van meg a 234.-ik értesítése, hogy tetszik egy férfinak, akkor 57. íróként nehéz kitűnni.
Ezért is preferálom a személyes ismerkedést.
14-es, te melyik bolygón élsz? Aki egy kicsit is nyitott szemmel jár a világban, az tudja, hogy így van.
Valóban nem interjúztam végig mind a tízmillió magyar állampolgárt - de azért had ne kelljen már az egyértelműt bizonyítani.
De ha nagyon "bizonyítékot" akarsz (bár nem tudom, mi bizonyíték kellene még), regisztrálj fel egy társkeresőre egy átlagférfi és egy átlagnő profiljaként. Mondjuk Tinderre. Használd mindkét profilt két hétig. Nézd meg mi történik.
De ezt a dolgot kb. annyira érdemes bizonygatni, mint földhözvágni egy tojást, hogy az ütéstől tényleg eltörik-e...
Miért, mi történik? Nőként többen akarnak majd megdugni?
A környezetemből tudok csak kiindulni, 40 éves koráig nemtől függetlenül kb. mindenki megházasodik, aki egyedül van, az többnyire a saját döntéséből teszi ezt.
"Csak abból indulok ki, hogy régen elment az ember barátokkal valamerre, közben azért lányokkal is össze sodródott az este folyamán. Beszélgettek, látták egymás kisugárzását, testbeszédét, nem csak írásbeli kommunikáció volt."
Ez manapság is így működik.
"Ez manapság is így működik."
Csak vicces amikor a disco közepén emberek a facebookra posztolgatnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!