Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Skizofrén személlyel lehet boldog párkapcsolatban élni?
Utolsó vagyok és fogalmam sincs, miért pontoztatok le.
Barátnőm felnőtt fia skizofrén, ma már intézetben van, mert 5-6 év alatt annyit romlott az állapota, hogy otthon nem tudják ellátni. Ez a skizofréniának egy súlyosabb válfaja, a barátnőm a poklon ment keresztül, mindent megtett a fiáért, de hiába. És én végig láttam, milyen tehetetlen.
Egy ilyen beteggel lehetetlen párkapcsolatban élni, mert a nap túlnyomó részében nem ebben a világban él. Tévképzetei vannak, abnormális viselkedése, semmit nem képes egyedül elintézni, nincs belátási képessége. Egyébként a bíróság is gondnokság alá helyezte pontosan ezért.
Teljesen befelé van fordulva, nemhogy párkapcsolatra, de semmilyen emberi kapcsolatra érdemben nem képes. Sokat van otthon, a szülei látják el mindennel. Azon túlmenően, hogy eszik-iszik-WC-re jár-cigizik, semmit nem képes csinálni. Ha pedig nem szedi a gyógyszereit, még ezt sem tudja.
Szóval azért egyáltalán nem mindegy, mennyire súlyos a skizofrénia, mert amelyik nem ennyire, azt gyógyszerrel valamennyire szinten lehet tartani, de mindig is különcök maradnak és nehéz velük az élet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!