Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Az miért számít egészségtelen...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az miért számít egészségtelen pszichés működésnek, ha valaki szingliként nem boldog?

Figyelt kérdés
2019. dec. 26. 22:34
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Ha kifogysz az összes létező családtagodból és barátodból, az sem öl meg közvetlenül, érted. "Csupán" elmagányosít téged hosszú távon, neadjisten szorongásba, depresszióba taszít, ami veszélyfaktort fog jelenteni a szervi bajaid vonatkozásában is. Én úgy gondolom, hogy ugyanez a hatás (csak talán kevésbé intenzíven) érvényesülhet az esetben, ha annak az embernek vagy híján, akivel kölcsönösen a legfontosabbak lehetnétek egymásnak, aki ott lenne, hogy támogasson a legszorultabb helyzetekben is. Neked nincs igényed rá, tökjó. Most vitába szállhatsz azzal az állásponttal is, amely szerint a nincstelenség/éhínség/bármilyen horderejű kedvezőtlen életkörülmény sem indokolhatja a boldogtalanságot.

2019. dec. 26. 23:09
 12/22 anonim ***** válasza:
72%

Az ember eleve tàrsas lény az "alapprogramja"szerint is. Ösztönösen vàgyik màsra.

(Katasztrpfafilmekben is jelen van, amikor alatszatra egyetlen tulélö a többi tulelöt kezdi kutatni ösztönösen)

Maga a kérdésben levö kijelentés megalapozottsaga itt a kérdés inkabb szerintem.

2019. dec. 26. 23:47
 13/22 anonim ***** válasza:
86%
Te pár mellett sem leszel így boldog, mert majd jön az, hogy nem úgy viselkedik, ahogy te elvárod, nem úgy támogat, ahogy te elvárod, stb. Aki egyedül nem kiegyensúlyozott, az párral sem lesz az hosszú távon, mert valami mindig lesz, amire ráfogod, hogy most miért nem.
2019. dec. 26. 23:51
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Habar a 10. is elgondolkodtatot irt.

De az is lehet inkabb maga a boldogsagérzés az ami egy illuzio, tekintve hogy boldogsag eredhet pl "A" dologtol is, de annak az ellenkezöjétöl is éppen.

Pl trivialis pelda fogyokuràzoknàl

Boldogsag "A"dologtol: olyan ellenàllhatatlan a süti ma inkabb bünbeesek majd ledolgozom :)

Boldogsag "A" dolog ellenkezöjetöl: büszke vagyok magamra hogy ellen tudtam àllni a sütinek :)

De azert joval komplikaltabb peldakat is lehetne erre talàlni.

2019. dec. 26. 23:53
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Engem is pont ez a kérdés foglalkoztat mostanában. Egy jó ideig boldog voltam szingliként, de már egyre inkább hiányzik és lehangol, hogy nincs kivel megosztani magam, nincs kihez odabújni stb.

És ugye van az a mondás, hogy egyedül is tudni kell boldognak lenni, akkor vagy kész egy kapcsolatra is. Gondolkozom, hogy ez tényleg így van-e és most azt gondolom, hogy mikor boldog voltam nem voltam semmivel érettebb, hanem csak más életszakaszban vagyok jelenleg. Akkor úgy teljes volt az életem, de mostmár hiányzik. Szóval szerintem rendben van, a kérdés csak az, hogy hogyan tudja kezelni az ember.

Egy pszichológussal átbeszélni ettől függetlenül érdemes lehet, hogy rájöjj mi segít ebben az élethelyzetben, vagy feloldj olyan dolgokat, amik esetlegesen gátolhatják a pártalálást. Inkább mint beleugrani egy kapcsolatba csak azért, hogy legyen. Az nem segítene, mert gondolom neked is testi-lelki társra van szükséged nem csak valakire.

2019. dec. 26. 23:55
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem pont az a baj, hogy egyetlen embertől várod azt, hogy "támogasson a bajban". Ha párkapcsolat nélkül nincs olyan kapcsolatod a családoddal, barátaiddal, amiben ezt gyakorlod, akkor mindezt egy emberre rátenni nem fair.

Mikor anyukám meghalt, a testvéremre volt a legnagyobb szükségem. Ketten tudjuk csak azt, hogy milyen anyát veszítettünk. De volt még 3 barátnőm, akik mellettem álltak, és felváltva segítettek. Nem hiányzott, hogy legyen egy párom (akire ha egyedül teszek ekkora terhet, lehet, simán elhagy, és nem hibáztatnám. A húgomnak ekkor volt párkapcsolata, és sokszor a szexbe, programokba muszájból ment bele, hogy a párja ne hagyja el... ez normális lenne?).

Nem boldognak kell lenni szingliként, csak elégedettnek. Hogy úgy érezd, amit kapsz, az plusz, nem pedig létszükség.

2019. dec. 27. 01:16
 17/22 anonim ***** válasza:
81%
Szerintem elég gáz, ha az ember nem tud másnak örülni az életében, csak annak akit épp dug a rózsaszín ködben. SZINGLINEK LENNI NEM EGYENLŐ A MAGÁNNYAL. Ne gyertek már ezzel a retek társas lény dumával, az embernek van családja, rokonai, barátai, lehet része többféle közösségnek a tanulmányok/munka/hobbi kapcsán. És ezen kívül is van egy csomó dolog, amit egyedül csinálhat és amiben megtalálhatja magát mások nélkül: sport, utazás, alkotás (rajztól a barkácsoláson át írásig), stb... Igenis rohadt beteg és baj van az agyában annak, aki csak azon tud hisztizni, hogy szingli... Szinglinek lenni ugyanolyan jó, mint kapcsolatban, csak más a jellege. Az egyikben a kötöttséget élvezi az ember és azt, hogy valakivel egymásnak ők vannak az első helyen és egy csomó dolgot lehet együtt csinálni, lehet együtt építeni a jövőt, a szingli élet meg attól jó, hogy rengeteg időd jut magadat megismerni és fejleszteni, azt csinálsz azzal, akivel csak akarsz, nem aggasztasz senkit, ha hajnalig bulizol a haverokkal, stbstb.
2019. dec. 27. 05:57
 18/22 anonim ***** válasza:
81%
Ja, az lemaradt, hogy mindkét állapotban húztam le éveket (szingliként konkrétan szex és minden egyéb nélkül 4 évet a két kapcsolat között). Tudom, miről beszélek. Valami baj van azzal, aki az egyiket vagy a másikat nem élvezi.
2019. dec. 27. 05:59
 19/22 anonim ***** válasza:
30%
Es 8, 18 , 58 év szingliseg utan mit irnàl?
2019. dec. 27. 09:46
 20/22 anonim ***** válasza:
62%

Mert most ez a divat azok körében, akik:

-nem szinglik

-akarattal szinglik, amúgy egy csettintésre ott van valaki, ha épp megunja a szingliséget, vagy akár kezelteti is magát "valaki(kk)el" a nagy szingliségben ("szingli" nők jó része ilyen)

Pedig az ember társas lény, életének fő célja ösztönösen is, a szaporodás, utódok nevelése, ezért kell pár a boldogsághoz. Lehet valaki rövid ideig boldog anélkül is, ha épp olyat csinál, de a tartóssághoz, pár kell, vagy legalább is a tudat, hogy bármikor van jelölt.

2019. dec. 27. 10:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!