Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az miért számít egészségtelen pszichés működésnek, ha valaki szingliként nem boldog?
Ha kifogysz az összes létező családtagodból és barátodból, az sem öl meg közvetlenül, érted. "Csupán" elmagányosít téged hosszú távon, neadjisten szorongásba, depresszióba taszít, ami veszélyfaktort fog jelenteni a szervi bajaid vonatkozásában is. Én úgy gondolom, hogy ugyanez a hatás (csak talán kevésbé intenzíven) érvényesülhet az esetben, ha annak az embernek vagy híján, akivel kölcsönösen a legfontosabbak lehetnétek egymásnak, aki ott lenne, hogy támogasson a legszorultabb helyzetekben is. Neked nincs igényed rá, tökjó. Most vitába szállhatsz azzal az állásponttal is, amely szerint a nincstelenség/éhínség/bármilyen horderejű kedvezőtlen életkörülmény sem indokolhatja a boldogtalanságot.
Az ember eleve tàrsas lény az "alapprogramja"szerint is. Ösztönösen vàgyik màsra.
(Katasztrpfafilmekben is jelen van, amikor alatszatra egyetlen tulélö a többi tulelöt kezdi kutatni ösztönösen)
Maga a kérdésben levö kijelentés megalapozottsaga itt a kérdés inkabb szerintem.
Habar a 10. is elgondolkodtatot irt.
De az is lehet inkabb maga a boldogsagérzés az ami egy illuzio, tekintve hogy boldogsag eredhet pl "A" dologtol is, de annak az ellenkezöjétöl is éppen.
Pl trivialis pelda fogyokuràzoknàl
Boldogsag "A"dologtol: olyan ellenàllhatatlan a süti ma inkabb bünbeesek majd ledolgozom :)
Boldogsag "A" dolog ellenkezöjetöl: büszke vagyok magamra hogy ellen tudtam àllni a sütinek :)
De azert joval komplikaltabb peldakat is lehetne erre talàlni.
Engem is pont ez a kérdés foglalkoztat mostanában. Egy jó ideig boldog voltam szingliként, de már egyre inkább hiányzik és lehangol, hogy nincs kivel megosztani magam, nincs kihez odabújni stb.
És ugye van az a mondás, hogy egyedül is tudni kell boldognak lenni, akkor vagy kész egy kapcsolatra is. Gondolkozom, hogy ez tényleg így van-e és most azt gondolom, hogy mikor boldog voltam nem voltam semmivel érettebb, hanem csak más életszakaszban vagyok jelenleg. Akkor úgy teljes volt az életem, de mostmár hiányzik. Szóval szerintem rendben van, a kérdés csak az, hogy hogyan tudja kezelni az ember.
Egy pszichológussal átbeszélni ettől függetlenül érdemes lehet, hogy rájöjj mi segít ebben az élethelyzetben, vagy feloldj olyan dolgokat, amik esetlegesen gátolhatják a pártalálást. Inkább mint beleugrani egy kapcsolatba csak azért, hogy legyen. Az nem segítene, mert gondolom neked is testi-lelki társra van szükséged nem csak valakire.
Szerintem pont az a baj, hogy egyetlen embertől várod azt, hogy "támogasson a bajban". Ha párkapcsolat nélkül nincs olyan kapcsolatod a családoddal, barátaiddal, amiben ezt gyakorlod, akkor mindezt egy emberre rátenni nem fair.
Mikor anyukám meghalt, a testvéremre volt a legnagyobb szükségem. Ketten tudjuk csak azt, hogy milyen anyát veszítettünk. De volt még 3 barátnőm, akik mellettem álltak, és felváltva segítettek. Nem hiányzott, hogy legyen egy párom (akire ha egyedül teszek ekkora terhet, lehet, simán elhagy, és nem hibáztatnám. A húgomnak ekkor volt párkapcsolata, és sokszor a szexbe, programokba muszájból ment bele, hogy a párja ne hagyja el... ez normális lenne?).
Nem boldognak kell lenni szingliként, csak elégedettnek. Hogy úgy érezd, amit kapsz, az plusz, nem pedig létszükség.
Mert most ez a divat azok körében, akik:
-nem szinglik
-akarattal szinglik, amúgy egy csettintésre ott van valaki, ha épp megunja a szingliséget, vagy akár kezelteti is magát "valaki(kk)el" a nagy szingliségben ("szingli" nők jó része ilyen)
Pedig az ember társas lény, életének fő célja ösztönösen is, a szaporodás, utódok nevelése, ezért kell pár a boldogsághoz. Lehet valaki rövid ideig boldog anélkül is, ha épp olyat csinál, de a tartóssághoz, pár kell, vagy legalább is a tudat, hogy bármikor van jelölt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!