Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » A politikai, világnézeti...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A politikai, világnézeti nézeteimet bölcsebb lenne később megosztani?

Figyelt kérdés

Szimpatizálok az anarchizmussal, anarcho kommunizmussal és úgy veszem észre ez elsőre szélsőségesnek vagy esetleg félelmetesnek tűnik a másiknak, pedig csak a mainstream média állítja be annak. Nem szimpatizálok az olyan anarchistákkal, akik törnek, zúznak mindig is a békés megoldásokban hittem. Nem tudom elfogadni a társadalmi hierarchiát, az uralkodást, tőkés logikát, bérmunkák szükségszerűségét, nem tartom ezt valódi szabadságnak. Mivel abban hiszek, hogy az ember alapvetően jó és alkotó így nem hiszek a kapitalizmusba se. Aggódom a klímaváltozás miatt, szerintem a kapitalizmus megdöntése javíthatna sokat ezen, mivel kb. 100 nagy cég felelős a klímaváltozásért. Továbbá szimpatizálók a kereszténységgel, nagyra tartom az evangéliumot. Szerintem Jézus is anarchista volt, mivel ő se a hitt a hierarchiába.

Röviden tömören ez a világnézetem, ami szélsőségesnek van bélyegezve és úgy tapasztalom sokaknak ez nem tetszik. Amikor ismerkedek akkor általában kíváncsi vagyok a másik világképére és elég hamar felszoktam hozni az én nézeteimet. Később kéne ilyenekről beszélni?

2019. dec. 17. 20:10
 1/9 anonim ***** válasza:
81%
bölcsebb lenne megtartani magadnak.
2019. dec. 17. 20:17
 2/9 anonim ***** válasza:
69%
A klímaváltozás miatt nem kell aggódnod, már visszafordíthatatlan.
2019. dec. 17. 20:17
 3/9 anonim ***** válasza:
0%

Tök mindegy, hogy mikor adod be ezt a hülyeséget. Értelmes nő azonnal menekül ha meghallja ha 10 éve vagytok együtt akkor is.

Kivéve ha putris és neki is büdös a munka mint neked.

2019. dec. 17. 21:12
 4/9 anonim ***** válasza:
73%
Klíma miatt az ember felelős, csak úgy lehet tenni ellene ha a föld legalább felét de inkább több ki írtanánk! Ugyanis csinálhatunk bármit ennyi embert képtelenség ellátni!
2019. dec. 17. 21:20
 5/9 anonim ***** válasza:
0%
Ha Greta Thumberg volnék, már szopnálak bőnyállal, de 5 liter alatt meg se állnék.
2019. dec. 17. 21:46
 6/9 anonim ***** válasza:

Nem, ilyenekről senki nem beszél egy ismerkedés elején. Ismerkedéskor a közös pontokat keressük egymásban. Szerinted milyen lenne az ismerkedés, ha mindenki megosztaná már az első randin a véleményét az abortuszról, fegyvertartásról, migrációról, eutanáziáról, vallásról, a kormányról, stb?

Ez nem a másik megismeréséről szól és csak feleslegesen kelti a feszültséget.

Beszélgess első randin a családról, barátokról, utazásról, hogy a cicát vagy kutyát szereted-e jobban, a terveidről a jövőre, stb-stb. Aki már az első randin erről beszél, arról az jut eszembe, hogy nincs is valódi magánélete, csak ekörül forog a világa, ami nem jó. Biztos, hogy később kéne ilyenekről beszélni.

2019. dec. 17. 21:55
 7/9 anonim ***** válasza:
75%

Ezt az értelmes nők imádják általában. Már csak azért is, mert ez azt is jelenti, hogy aktuálpolitikában nem hódolsz be egyik itthoni oldalnak sem.

Inkább az van, hogy romantikus környezethez nem illik a politika. Ezért ne hozd fel ezeket randikon. De szerintem simán előnyben vagy egy fideszes vagy egy mszpssel szemben. csak a pokitika nem randi dolog.

2019. dec. 17. 22:20
 8/9 A kérdező kommentje:

#4 Ez egy szélsőséges állítás. Ne mond már azt, hogy mondjuk egy kecskepásztor ugyanúgy felelős ebben, mint egy felsőosztálybeli. Ezt te se gondolhatod komolyan. Tőkés logika a ludas nem az átlag ember.

#6 Szoktam ilyen alaptémákról beszélgetni, van is egy macskám és szeretek róla beszélgetni, hogy hogyan találtam, mennyi idős, milyen fajtájú. Szoktam a családról is beszélgetni. Nem egyből a világnézeteimmel kezdem. Nekem az életben csak annyi tervem van, hogy megtaláljam páromat és igaz szereteten alapuló kapcsolatom legyen ahol a párom a barátom is. Nem vágyok többre. Spontaneitást szeretem, nem szeretek annyira előretervezni. Sajnos ez a kapitalista rendszer kikényszeríti az emberből a hajtást és nem nagyon tud senki spontán lenni. Én szerencsésnek mondanám magam ebben a helyzetben, mert egy viszonylag jó munkám van és nem keresek rosszul vele, de nem érzem azt, hogy ettől jobb ember lennék és nem párosítom össze az identitásommal. Emiatt van az, hogy hamar szóba hozom a politikát, mert nem nagyon tudok a terveimről beszélni, mivel a spontaneitást szeretem és van mikor egy cikket elküldök neki és innentől osztom meg a világnézetemet.

Egyszer pl. ezt a cikket osztottam meg azzal akivel ismerkedtem.

[link]

Ezzel a cikkel teljesen egyetértek, mert látni lehet szinte mindenkin, hogy túl vannak terhelve és sokkal több időt kéne semmittevéssel eltölteni, és nem boszorkányként üldözni azt. Egyébként észrevettétek azt, hogy az úgynevezett semmittevők démonizálása, egyenértékű a boszorkányüldözés logikájával? Akkor azokat a nőket üldözték, akik nem akartak a társadalom normái szerint élni, nem akarták, hogy legyen uruk, ezért megcímkézték és elégették őket. Az égetés szimbolikusan most is megvan csak most nem a boszorkányok vannak célkeresztben, hanem az úgynevezett semmittevők. Mi a közös bennük? A hierarchikus "rend" fenntartása és a tekintélyelvűség. Tök jó lenne, ha tudna erre valamit reflektálni, mert ez is egy beszédtéma.

2019. dec. 18. 07:45
 9/9 anonim ***** válasza:
Kedves kerdezo nyilvan van kulonbseg egy kecskepasztor es egy gyar kozott de a kecskepasztor is ugyan ugy eszik , iszik stb mint a tobbi es ennyi elelmet es vizet nem lehet mar eloallitani ami szukseges ennyi ember ellatasahoz es meg ez melle jon millio dolog! ;) Lehet szelsoseges de akkor is ez az igazsag !
2019. dec. 18. 09:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!