Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Csak én érzem azt a sznobizmus netovábbjának, amikor valaki kijelenti, hogy nála bizony már önmagában kizáró ok a helyesen írni nem tudás?
Nem idegeskedek mások helyesírásán, szimplán csak nem ismerkedek valakivel, akinek hibás. És igen, az ilyesmi, mint az igekötők egybe-különírása, teljesen logikátlan mondatszerkezetek, érthetetlen központozás (a halálom, amikor valaki MINDEN mondatát felkiáltójelekkel zárja), ésatöbbi, ezek mind-mind bizony garancia arra, hogy az illető nem a legműveltebb, nem a legolvasottabb személy akivel találkozhatok. És általánosságban igénytelen magára, az írásképére, a benyomásokra, amiket ezzel kelt. Az interneten írásban ismerkedni rossz helyesírással kb olyan, mint randira elmenni rohadó fogakkal, bűzlő szájjal. Előfordulnak kisebb-nagyobb hibák, ha sokat gépel az ember, nekem sem 100% tökéletes a helyesírásom, de azokat az alapokat, amiket még általános iskola alsóban megtanítanak, arra nincs mentség, miért ne tudja valaki, az szimplán csak igénytelenség.
És egyébként én is ismerek embereket borzasztó helyesírással, szeretném azt mondani, hogy kivétel nélkül mind kedves és okos és intelligens, egyetemet végzett emberek, de hazudnék. És kín velük írásban kommunikálni, szóval inkább nem is teszem.
A mai internetes világban bizony-bizony egyből az árulja el a legtöbbet valakiről, hogy hogyan tud írni, fogalmazni.
Szerinted, ha van egy vita, kinek lehet komolyabban venni az írását? Rikárdónak, aki 1 szót se tud leírni normálisan, vagy egy olyannak, aki szinte hibátlanul ír?
Jaj, és a kedvencem az ősmagyar(!), aki még helyesen magyarul írni sem tud... ugye érezzük a komikumot ebben? :D
Van jogom mások kritizálásához bármilyen apropóból, bármikor, ahogyan neked is jogodban állt most kritikát megfogalmazni velem szemben, ezt hívják szólásszabadságnak. Egyébként lehagytál pár ékezetet.
Persze, hogy bántják a szememet az ennyire szélsőséges esetek, de egyrészt nem véletlenül pontosítottam a leírásban, másrészt érdekelne, milyen ez az ember a valóéletben. Társkeresőzni nem szoktam, előbb ismerek meg valakit személyesen, mintsem látnám, hogyan ír, lehet, hogy ez formálja másmilyenné a hozzáállásomat.
Nem fogom végigolvasni a kérdést, mert nem érdekel, én 21 éves vagyok.
"Szerinted, ha van egy vita, kinek lehet komolyabban venni az írását?"
Annak, aki jobb érveket sorakoztat fel.
Diszgafias vagyok 😂
Vannak tipushiabaim amit mindig elkovetek. Tudok helyesen irni de iraskor en nem latom h hibaztam ahogy gepeles kozben sem.
2x 3x at kell neznem mindig mielott elkuldom a levelet uzenetet.
Egyszeruen vannak betuk amiket megcserelek es vannak szavak amit visszafele irok le 😂
Ez van..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!