Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért baj az, ha nem hagyom...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért baj az, ha nem hagyom magam elnyomni?

Figyelt kérdés

Többször láttam itt, hogy hogyan köpködnek a férfiak a kisgyerekes anyukákra meg azokra, akik hagyják magukat lábtörlőnek használni. És azokra is, akik nem akarnak épp ezért másra utaltan élni és megcsinálni nekik olyan dolgokat, amit egyszerűen nem lenne fair.

A családom egy katasztrófa. Imádom anyukámat, talán ezért is lettem ilyen, de a választása apámat illetően nem volt egy főnyeremény. Akkoriban még divat volt a nőt háztartási gépnek kezelni. A gyerekkoromból jóformán anyámról van emlékem és arról, hogy mindig ő volt otthon, gyakran sírt bezárkózva a fürdőszobába, de minden ragyogott és mindig finom ételeket készített. Apám meg? Nos apám többet tartotta a távirányítót a kezében, mint engem és magát vállalkozónak hívta. Teljesen megfojtotta anyámat és mindenben kontrollálta. Nem lehetett tőle semmit kérni, nem főzött, nem takarított, ő otthon csak pihent. Ehhez természetesen hozzá jött az a csodálatos szokása is, hogy engem is kontrollált, nem lehetett zár az ajtómon, nem csinálhattam semmit, el lett véve tőlem minden ajándék, ha valami rosszat csináltam. Megmondta, milyennek kell lennie egy nőnek, hogy kell öltözni, hogy kell viselkedni. Egy nő gyenge és könnyen uralható, attól nőies. A pénzét mindig otthon tartotta és sorszám szerint számolgatta. Anyámnak csak úgy adott, ha vásárlás után odaadta a nyugtát. Anyám az összes bevételét arra költötte, hogy együnk és engem öltöztessen. Hatalmas kő esett le a szívemről, mikor végül elváltak. Apám szerint anyám semmit nem csinált, amíg vele volt, minden közös vagyon őt illette, hiszen ő dolgozott. Gyereket nevelni nem munka. Anyámnak csodálatos munkái voltak, gyönyörű ruhákat készített szabóként, simán megállt a maga lábán, de akkoriban az volt az elfogadott, hogy egy nő nem ilyen. Még előttem az ő munkája is benne volt abban a házban, amiben sokáig laktunk, a bevétel felét társvállalkozóként ő kereste meg. De apám szerint később fel is élte, mikor már csak engem nevelt...

Apám egy hibát követett el: anyám nevére vette a lakást, mikor az általuk építettet eladtuk. A válás természetesen az anyagiak miatt 6-7 évig húzódott, én meg valahányszor elmondtam a bíróságon az igazat, apám vérben forgó szemekkel hazugnak nevezett. Ez volt az ő műfaja...

Végül a kérdésből anyám jött ki győztesen: nem elég, hogy apám 5 millió forint perköltséget fizetett, a ház anyámé maradt ajándékozás címszó alatt és mellette apám összes ingatlanából részesedést követelhetett, mint szerzésben közreműködő személy. Nem minden sztori zárul ilyen szépen, példának okáért anyám sógornőjének története, aki unokatesómmal jóformán az utcára került, mert hitt a házasság szent erejében. Vagy ott van például nővérem, aki apám elől ugyan elmenekült, de kifogott egy agresszort, mert ezt a mintát látta otthon. Aztán ott van anyám bátyjának neje, aki abbahagyta az egyetemet a kedvéért, szült két gyereket és 30 éve ki sem tette a lábát a faluból.

Önmagában gyomorforgatónak tartottam a családomat, pedig engem aztán senki sem bántott egy ujjal sem. Még apám is vett meg állt nekem ezt, azt, mikor épp olyan kedve volt. De mégis, vakarózni tudok attól, ha belegondolok, hogy ilyen nőnek kellene lennem. Apám végül akkor vágta el magát teljesen, mikor bejelentettem neki, hogy az anyám nevén lévő lakást eladtuk és saját otthonom lesz nekem és anyámnak is, haszonélvezet meg egyéb baromság nélkül. Azt hittem, megöl, de az étteremben nem mert semmit tenni, csak remegett a haragtól, hogy nincs fölöttem befolyása. Hasonlóan viselkedett akkor is, mikor feltételekhez kötötte a tandíjam kifizetését, én meg közöltem, hogy akkor inkább a diákhitel. Apróságok ezek, amik odáig fajultak, hogy a folyamatos fenyegetése miatt betelt a pohár és elintéztem egy távoltartásival. Azóta nem láttam. Nem is akarom, nehéz megbocsátani amit anyámmal tett. Szerintem elvette az életét és jobban jártam volna, ha otthagyott volna minket.

Nem vagyok férfigyűlölő. Feminista viszont igen. Van egy nálam 7 évvel idősebb barátnőm, aki idegösszeomlást kapott, mert a pasija lelépett egy korombeli csajjal. Van egy másik, akinek 3 gyereke van 3 apától. Én nem tudom, mit akarok, lehet, hogy sosem merek anya lenni. A biztonságra hajtok és amióta kikerültem a középiskolából, törtetek. A harmadik diplomámat csinálom estin, mellette dolgozom programozóként és minden pénzem befektetem. Nem viselem el, ha valaki elvár tőlem valamit azért, mert nő vagyok. Allergiás vagyok rá, rosszul vagyok tőle. Nem akarok itthon maradni, mert az órabérem magasabb, mint egy takarítót fizetni. Lényegében mindenkinek magasabb annál az órabére. De nem fizetek takarítót. Nem vagyok nőies. Nem akarok nőies lenni. Szépnek tartanak, de nem vagyok gyenge. Lelkileg sem, fizikailag sem, akaraterőre sem. Valahol fáj, mikor ezért kritizálnak, valahol meg leszarom: jó érzés izmosnak lenni, jó érzés megvenni engedély nélkül, amit akarok, jó érzés volt úgy választani párt, hogy az embert válasszam, ne az életbenmaradásom zálogát, jó érzés akkor adni, amikor akarok és senkinek sem tartozni elszámolással. Jó érzés a különvagyon, a különkassza (a hétköznapi kiadásokat és a közös projekteket kivéve, ahol nem vagyok spúr, de oda is akkor és annyit adok, amennyit akarok, nem a papír kötelez rá) és jó érzés a tudat, hogy ha valaki nem viselkedik velem normálisan, kinyithatom neki az ajtót és nem tarthat sakkban. Minden addig és pontosan addig működik és kell, hogy működjön, amíg a szeretet és a tisztelet jelen van. Kivághatom, ha megüt, ha megcsal, ha átver és semmivel de semmivel nem leszek lejjebb. :) A párommal kapcsolatban mondjuk még nem fordult meg a fejemben, hogy kivágom, mert nem adott rá okot, nem szolgált rá. De gond nélkül megtehetnénk egymással oda-vissza, ha nem lennénk egymással boldogok és az élet menne tovább. Aztán hiszem, ez adja az igazi szabadságot és őszinte szeretetet egymást mellett. Neki az itthoni munka egy közös küldetés, amiben velem együttesen vesz részt. Tudja, mik az érveim, az ő anyja is csak perrel szerezte vissza, amiért megdolgozott, és követelte a gyerektartást, miután az apja otthagyta terhesen. Ő nem akar ilyen lenni, nincsenek titkaink, nem korlátol, nem rejt el előlem semmmit, hanem támogat és én is őt. Figyel rám, mikor tanulok, örült, mikor felvettek mediornak magasabb bérért, büszke rám és boldog velem. Igaz, előtte legalább 3 patkányt vágtam ki, mert ezek a dolgok valahogy nem mentek nekik.

És nem fér a fejembe, hogy mi a jó embereknek abban, hogy egy börtönbe teszik az állítólagos társukat. Mikor az az igaz szeretet, amikor valaki úgy ad, hogy nem kötelező, nem elvárt. És ha akkor is ad, na akkor szeret. Ezért főzök neki. Mert nem kéri. Mert nem muszáj. Mert nem ez a dolgom. És nem kell főznöm, ha nem akarok. És nem fog kevésbé szeretni miatta.

Remélem, mindenki, aki itt savazza a karrierista, kemény nőket, kicsit megérti ezt az oldalt is. Biztos vannak ebben is túlkapások másoknál, de attól, hogy valakivel vagy, nem lesz a tulajdonod.

2019. dec. 3. 22:50
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
81%
Kérdező nagyon szimpi a világképed, és a párodé is. Sok boldogságot! Ui: észrevettétek hogy mikulássapka van a gyakorin a cím elején fent? :) Most láttam
2019. dec. 4. 00:54
 12/24 A kérdező kommentje:

#10: nekem mindenki az, aki egy kapcsolatban kifordul magából és követelőzik meg visszaél azzal a kevés bizalmammal is. Az ember a kisujját nyújtja, tudod... Amúgy lehet, hogy igazad van, én ezzel nem vitatkozom, abban biztos vagyok, hogy a korábbi hibáimat sosem követtem újra a választás vagy a kapcsolat alatt. Meg aztán egy 17-21 éves lánynak hú, de nagy tapasztalata nincs emberismeret téren. Azok zömében akkor történtek. Próbáltam magam megérteni, ezért is ülök még mindig a padban, mert pályaválasztásnál eleinte tévesen ez a probléma vezérelt... Persze az ember innen belülről sosem fogja úgy látni. Vannak hibám, vannak malőrjeim, de úgy érzem, az utóbbi években fényévekkel jobban sikerült levetkőznöm magam. Igyekszem, némileg azon az irányon is gondolkodom, amit te említesz, de egyelőre a saját család gondolata is elérhetetlen távolságra van. Nem érzem sajátomnak az anyaszerepet, úgy meg talán én is csak pocsék szülő lennék, akinek pocsék eszközökkel van tekintélye.

#11: köszönjük szépen :) Igen, én is akkor láttam, mikor a válaszom után frissítettem a kérdést. Kicsit zavaró, mert mindig azt hiszem egy percre, hogy üzenetem érkezett.

2019. dec. 4. 01:11
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
Rockarcnak és a kérdezőnek is mondanám, hogy szerintem ez egy folyamatban lévő pszichés gyógyulási folyamat, és mint ilyen, teljesen normális. Később majd leülepednek és harmonizálódnak a dolgok, meg a belső történések.
2019. dec. 4. 02:01
 14/24 anonim ***** válasza:
42%

Tényleg nem vagy tul a gyerekkori sérelmeiden.

Ez a nagy bizonyítási vágy, mindent te oldasz meg...

Szoktad magad jól érezni?

Nevettél már életedben egy jót?

2019. dec. 4. 05:53
 15/24 anonim ***** válasza:
65%

Nagyon jó írás! Sajnos rengeteg férfi csak eszköznek tekinti a feleségét. Az én szüleimnél is hasonló volt a helyzet, amit mindig is gyűlöltem. Emiatt ugyanúgy megvetettem anyámat, mint apámat is. Mert semelyik nőnek nem kötelessége csicskássá válnia csak azért, mert nő. Egy nőnek legyen tartása! Már eleve nem szabadna összejönni egy b.u.n.k.ó pasival. Mert ez a dolog már az ismerkedés elején ki szokott derülni.

Én inkább választottam velem egyenrangú partnert, aki ugyanannyit keres, mint én. Aki nem tart el, hanem kölcsönösen segítjük egymást, így egyikünk sincs kiszolgáltatott helyzetben. Pénzesebb férfivel nem is mertem volna összejönni, mrt gondolom akkor ő próbálna uralkodni rajtam, zsarolni a pénzével, stb.

A lényeg, hogy minden téren el kell kerülni a kiszolgáltatott helyzetet. Engem nem érdekel, ha nem járunk nyaralni és nincs luxus autónk. De érezzem magam embernek, a párom szemében fontos személynek, ne csak egy eltertott tárgynak, amit bármikor ki lehet dobni.

A kérdező nagyon jól átlátja a dolgokat és teljesen jól tette, hogy megteremtette saját maga számára a függetlenséget, szabadságot. 36/n

2019. dec. 4. 07:27
 16/24 A kérdező kommentje:

#14: túldramatizálod. :) Kicsit komikusnak érzem tragédiaként beállítani ezt a fajta gondolkodásmódot. Nem egészséges az az ember, aki nem hajt fejet? Ebben ugyancsak van egy adag burkolt zsarolás... Nem érzem magam traumatizáltnak egyáltalán, csak megvan a véleményem a dolgokról. Nem vagyok sem kényszeres, sem depressziós, pontosan azért, mert azt tettem, amit leírtam. Az önállóság és az, hogy szükséged nincs senkire, csak szeretsz embereket, nem betegség.

#15: Köszönöm. :) Sajnálom, hogy veled is hasonló történt... Talán jó lesz valamire.

2019. dec. 4. 07:34
 17/24 anonim ***** válasza:
44%

Érdekes így végigolvasni az egész történetet és a végkimenetelt. Sőt meg is értem a kérdezőt teljes mértékben, de valahogy ez az erőltetett gondolkodásmód így se tűnik egészségesnek számomra.

Ez a "mindig felvagyok rá készülve, hogy kihajítsam a másikat mert úgyis független vagyok" gondolkodásmód nekem nem jönne be. Pont azt írtad le amitől én is félnék egy karrierista/ambíciózus nőnél, hogy mi szüksége van rám ha ő egyedül is boldog és mindent el tud érni az életben.

2019. dec. 4. 08:18
 18/24 A kérdező kommentje:
#17: mert nem ez egy kapcsolat lényege. Nem attól kapcsolat a kapcsolat, hogy szükséged legyen a másikra, különben rossz az életed. Én hiszek abban, hogy az ember maga teszi a saját életét jóvá és nem szabad senki mellett maradni aki mellett nem érzi annak hosszú távon. Ez nem azt jelenti, hogy le kell lépni a problémák megoldása helyett, inkább csak azt, hogy ha együtt vagyunk, akkor legyünk együtt azért, mert szeretettel fordulunk egymás felé, ne azért, mert nincs hova menni, mert a hitel összeköt és társai. Én ebben nen hiszek. Együtt persze hamarabb halad az élet a megfelelő személlyel, de ugyanennyire visszavetheti a fejlődést egy rossz partner és sajnos abból ma sok van. Az emberek nem tudnak párban gondolkodni, de követelőzni nagyon. A testvéremet sem azért szeretem, mert a testvérem, a barátaimat sem azért, mert nem vagyok magányos, a kapcsolatot sem azért, mert anélkül rossz lenne az életem vagy anyagilag mélyen lennék, hanem azért, mert jó vele és előremutat. Vagy most komolyan annak kellene garantálnia a hűséget és a kapcsolat időtartamát, hogy félek bármitől a létemet illetően és nem csak szimplán a másik társaságát nem akarom elveszíteni, mert emberileg úgy viselkedik velem, hogy boldogan érkezek haza és boldogan ölelem át. Nekem nincs szükségem arra, hogy a hajamnál fogva rángassanak otthon végig, a telefonjukat őrizetlenül ne merjék előttem hagyni véletlenül se és mindig elfordítva pötyörésszenek rajta (nekem is minden dolgomat lehet látni, ha az illető akarja, akár ezt a kérdést is láthatja, de nem hiszem, hogy megnézi, én sem ezzel szórakoztatom magam fordítva), hogy számonkérjenek azért, amire költök, hogy mindenhez jóváhagyás kelljen és le legyek degradálva egy olyan lény szintjére, aki nem használhatja az eszét, nem tanulhat, nem érhet el többet, mint a másik, mert az a másik önérzetét bántaná, meg mert nem nőies, vezetőnek lenni sem az, nem szülni gyereket sem az, a kockás has sem az, a magasabb fizu sem az, semmi sem az, csak ha felnyalod a lakást, kotyvasztasz és más mocskát takarítod, miközben ő a tiédet nem takarítaná el, hogy a párod nem a társad és nem hatja meg, hogy te még dolgozol, miközben ő terpeszt és pontosan az ő lustasága miatt dolgozol még otthon is, hogy nekem kell valamit csinálnom, amit a másiknak nem, csak azért, mert én nő vagyok, vagy hogy minden keresetem a közösbe kellene önteni, hogy majd más megmondja, mire fordítsuk, mert az nőies és ha azz mondom, hogy b***ódj meg, márpedig meg fogod csinálni, az nem az... Nekem ez nem megy.
2019. dec. 4. 08:50
 19/24 anonim ***** válasza:

"mi szüksége van rám ha ő egyedül is boldog és mindent el tud érni az életben"

Szerintem meg egy jó kapcsolatban mindkét fél boldog egyedül is, és elérnek egyedül bármit. Az nem jó, ha valami szükséget elégítek ki, akkor csak egy eszköz vagyok.

2019. dec. 4. 09:02
 20/24 anonim ***** válasza:
Egy jó kapcsolatban még ha nem is boldog egyedül, de egyedül sem kerülne lehetetlen helyzetbe. Nem lehet ezzel zsarolni. Pl hogy nincs hová mennie vagy hogy nem tudja eltartani magát alapszinten, vagy hogy nem fog kelleni senkinek, vagy egyedül nem tud elintézni bármit. Ettől még lehet boldogtalan a másik nélkül, mint ahogy a társa is nélküle, és szükségük van egymásra mert együtt jobb, de épp ez az hogy ezért vannak együtt, mert együtt erősebbek és boldogabbak, és nem azért mert az egyik hatalmaskodni akar, vagy villogni a másikkal.
2019. dec. 4. 09:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!