Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Te választanál sokkal butább,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Te választanál sokkal butább, tanulatlanabb párt magadnak? Miért tesznek így páran?

Figyelt kérdés
Nem gondolom azt, hogy orvos csak orvossal, mérnök csak mérnökkel, bölcsész csak bölcsésszel, autószerelő csak autószerelővel stb. találhatja meg a közös hangot. Azzal is tisztában vagyok, hogy elég sok tényezőn múlik egy jól működő és boldog kapcsolat és nem biztos, hogy ez a legfontosabb. Viszont én nem tudnám elképzelni azt, hogy nagy különbség legyen közöttünk pl. én tanult és tanuló, dolgozó nőként nem jönnék össze egy nyolc osztállyal rendelkező betanított munkással, egy munkanélkülivel vagy hasonlók. Ennek ellenére egyre több ilyen párt látok a környezetemben, a baráti körömben is és nekem ez nagyon furcsa. Az egyik barátnőm például gyógyszerész és jelenleg egy olyan férfivel van együtt, aki nem tanult, nyolc osztállyal rendelkezik összesen és jelenleg munkanélküli, korábban is inkább csak alkalmi munkái voltak. Egy másik barátom pedig fogorvos, neki jelenleg egy "online networking féle business woman" barátnője van, akinek szintén nincsen végzettsége, csak egy érettségije. Egy harmadik barátunk mentőtiszt, neki bolti eladó a barátnője. Szóval ilyen jellegű kapcsolatokra gondolok, ahol azért van különbség a két fél között. Az anyagiak nem feltétlenül fontosak, mert az azért elég változó és nem köthető csak a végzettséghez (diploma nélkül is kereshet valaki jól, diplomával is kereshet rosszul vagy pl. az egyik említett lány kimondottan gazdag családból származik, akik a mai napig támogatják). Ugyanúgy szerintem a külső vagy kor kérdése is olyan, hogy ugyanúgy vannak szép, csinos, jóképű, sportos stb. (kinek mi tetszik) nők és férfiak a "saját szintjükön" is. Nyilván az ő dolguk, nem is szól bele senki, viszont barátokkal beszéltünk már erről mert mindannyiunknak furcsa ez a szituáció és nem értjük.
2019. nov. 20. 15:34
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
79%

Most elvonatkoztatva attól amit már előttem is leírtak, hogy nem végzettség vagy tanultság kérdése az intelligencia sajnos létező jelenség, hogy valaki direkt olyan párt választ aki "rosszabb" nála. Főleg férfiaknál látom ezt. Valahogy kevés férfi tudja azt elfogadni ha a nő nem kevesebb nála, nincs szüksége anyagi támogatásra, nem kell irányítgatni és nem néz fel a semmiért egy férfira.

Akinek nincs megfelelő önbizalma és önbecsülése az nem tud olyan emberrel együtt élni akit nem érez butábbnak, ügyetlenebbnek, "rosszabbnak" magánál. Ha olyan emberrel van együtt akit jobbnak érez magánál akkor nagyon hamar jön a kisebbségi komplexus, a féltékenykedés, a másik lehúzása, az önbizalmának a rombolása. Kevés olyan hülye van aki benne marad egy ilyen kapcsolatban, sajnos nekem is ment rá erre kapcsolatom. Szóval akinél hiányzik az egészséges önbecsülés az olyan párt fog választani akit kicsit le tud nézni, tudja terelgetni, uralkodni rajta és nem érzi azt, hogy elhagyhatja a párja egy jobbért.

2019. nov. 20. 18:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!