Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Ez ellen mit lehet tenni?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ez ellen mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

A párommal évek óta együtt vagyunk, felmerült az összeköltözés is, nem mostanra, hanem hogy lehetne róla szó a későbbiekben, mindketten benne lennénk (most nem lehet még, nem fejtem ki, hogy miért). Sok közös programunk van, minden héten többször találkozunk, néha ő veti fel, néha én. Szépnek is tart, megvan a közös érdeklődés, nem sajnálja rám az idejét, számíthatok rá ha kell és ő is rám. A lényeg, hogy ez így jó de néha félek, hogy nem vagyok elég jó és megfelelési kényszerem van. Ennek két oka van: az egyik, hogy a páromnak van egy leszbikus csaj haverja, aki régen tetszett neki (mikor még nem annyira ismerte és nem tudta, hogy leszbi) és néha úgy érzem, nem vagyok olyan szép meg okos meg hasonlók. Egyszer találkoztam vele életembe, mikor bemutatott neki (egy évbe egyszer vagy kétszer látja a párom is mert messze lakik) de az se sült el jól. Jobban is elsülhetett volna de ezt nem részletezem. A problémám másik fele, hogy úgy általában véve sokszor megnézek más nőket, hogy hogy van felöltözve, hogy néz ki, milyen a haja, milyen az arca meg egyszerűen az van bennem, hogy annyi csaj mászkál az utcán, nem mind néz ki jól, de mondjuk a csajok fele (csak mondtam egy példát) és nem tudom elfogadni, hogy miért én. Pedig a józan eszem érti, hogy miért így van: mert velem ismerkedett össze, én tetszem neki, engem szeret, megfogtam az érdeklődési köreimmel, szépnek tart és még sorolhatnám. Az eszem felfogja ezt de közbe mégse vagyok biztos magamban.

A párom tud ezekről az érzéseimről, bár mostanába nem mondom neki. Azt mondta, hogy ez hülyeség és hogy szépnek tart, hogy én is vagyok olyan jó, mint más. Mikor azt a csaj haverját hoztam példának, akkor azt mondta egyszer, hogy vagyok én még szebb is, mint az a leszbikus csaj (konkrétan a szememet és a hajamat emelte ki) meg hogy az a csaj sem egy hibátlan valaki, nem tökéletes. Meg a többi csajra is azt mondja, hogy ne foglalkozzak ezekkel. Szerintem amúgy jobban megnézem a nőket az utcán, mint ő.

Ezeken az érzéseken az segített egyszer egy kicsit, mikor nőiesebben, elegánsabban öltöztem (szoknya, harisnya, magas sarkú, valami felső ami illett az egész összeállításhoz) vagy amikor új frizurám lett.

Normális, hogy ennyire másokhoz mérem magam?

2019. nov. 16. 22:43
 1/2 A kérdező kommentje:

Már arra is gondoltam kétségbeesésemben, hogy szakítok emiatt a párommal. Mikor facebookon meglátom, hogy a leszbi csaj képe alá valaki odakommenteli, hogy szép, már az is frusztrál. Erről is az jut az eszembe, hogy vajon a párom látni fogja-e ezt a képet és kommentet és nem "szeret-e bele" újra a csajba ennyi miatt. Meg az jut eszembe, hogy én biztos nem vagyok olyan szép. Amúgy nem biztos de mindegy. Helyzetfüggő.

Persze azt tudom, hogy ha leszbi, akkor nem veszi el a pasimat (másik lánnyal van kapcsolatban évek óta, ezt a párom mondta és láttam is róluk képet a csajával) de már az is zavar, hogy 6 éve tetszett neki. Meg mint írtam fentebb, egy vadidegen nőről is hasonló dolgok jutnak eszembe, ha meglátom az utcán. Pedig a párom egyetemen oktat (én meg hallgató vagyok, csak máshol) és mégis én kellek neki, pedig minden nap lát csajokat. Mégis frusztrál, hogy nem látom magam elég jónak meg én szeretnék neki lenni a legtökéletesebb.

2019. nov. 16. 22:50
 2/2 anonim ***** válasza:
Mintha a saját gondolataimat írtad volna le… Én is ezt érzem mostanában, egyre gyakrabban. Ez a rengeteg fiatal lány műszempillákkal, műkörmökkel, nagy szilikon cicikkel, meghülyítik a pasikat. Nekem ezek közül egyik sincs, rajtam minden eredeti És mégsem érzem magam olyan jónak mint amilyenek ők. Pedig van párom, vannak barátaim, barátnőim és mégis megvan ez az érzés amit te is írtál.
2019. nov. 17. 06:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!