Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Aki havi 30-40-et elkölt szerencsejátékra, attól sok jó nem várható?
Tippmix, Szerencsejáték, Gaminator (nyerőgép játék a telefonon).
Nem élünk együtt, szóval nem egy kasszán vagyunk. Csak az sms-ekből látom.
Gondolom ez már rég függőség, mert így megy már vagy egy fél éve.
De mit tehetek én? Mi az, amit ilyenkor meghall az ember, felfogja, és abbahagyja ezt a hülyeséget?
Leginkább tapasztalatok érdekelnének.
Köszönöm
22L ő 33F
Azért fura mert ha ez megmrwd nornal szinten a játék öröme :) néha nyer de tudja hol a határ ez egy ugyanolyan hobbi mint más.
Egyik Barátnőm 40 ezret elszór egy hónapban műkörmös dolgokra,az mégse Baj senki szerint mert a saját keresete.
Nem a munkája. a körmözés csak hobbija
Kedves utolsó, a körmözés egy hobbi, a szerencsejáték pedig egy függőség. Lehet hogy most 30-40/hónap de bármikor elkezdhet nőni ez az összeg és k..va nehéz lesz leállni vele. Pszichológus vagyok, a kétéves klinikai gyakom függőkkel töltöttem és tudom, hogy NINCS az az összeg amit ne lehetne elverni, szóval hagyjuk ezt, hogy az ő pénze es az ő dolga. Ha valaki parkapcsolatban el es nem tud megbízható anyagi partner lenni a másik számára, nem tud spórolni a közös lakásra, célokra, életre, nem lehet tudni mikor nem fogja tudni kifizetni a rezsit az már kőkeményen a másik embert is érinti.
Kérdező, ez sajnos nem olyan hogy rávilágítasz neki es abbahagyja. Amíg magától nem jön rá hogy ez rossz ee nem kezd el önként leszokni, semmit se tehetsz, azon kívül hogy jelzed hogy ez nem oké.
Kétféle felfogás létezik, élő példa tesóm és én.
Tesóm: dobjunk fel tippmixre 2000-et, mert ha nyerünk, akkor jó lesz!
Én: de ha nem nyerünk, azt a 2000-et akár ki is dobhattam volna az ablakon...
Bár ehhez hozzátartozik, hogy kiskoromban láttam, ahogy kényszerzubbonyban viszik a pszichiátriára, miután fél óra alatt beleverte a gépbe a havi fizetését.
Ez csak attól függ, hogy mennyiből. Van olyan ismerősöm, aki havonta 6-7 számjegyű összegeket eljátszik. Nyilván nem a kenyérrevalóból.
Amúgy ha van egy kis eszed, messze elkerülöd az ilyen embereket. Az életben nem leszel soha boldog mellette.
Nekem is csak hobbi a körmözés, mert akkor nem kell számlát adni. ;)
Volt, hogy 40 ezret "elszórtam", aztán egy évig nem kellett vennem semmit. Ha csak magamnak megcsinálom, akkor is spóroltam. Ha másnak is, anyagköltségben, az már tiszta haszon. Mondjuk 30-40 havonta...
Ezzel az erővel pénzkidobás a tusfürdő, a ruha, a kocsiba az olaj, de még az étel is.
Ezt ne keverjük már azzal, amikor valaki játékfüggő. Abban a hónapban vesztett 40 ezret, de a következő 40-et is felteszi. Aztán nyert egy tízest, és felteszi azt is.
A játékgépek is ezért is mentek annyira. Egyszer egy hónapban nyert a muki 30 ezret. De azt nem számolta össze, hogy minden nap 2-3 ezret bedobált apránként.
Tippmix, kaparós, lottó, rulett, kártya: semmi különbség.
Tudom hogy a függőség teljesen más dolog,azért irtam hogy ha hobbi szinten csinálja ezt a dolgoz akkor szerintem nem gond.
Ez az én velemenyem.
Barátnőm csak magának és anyukajanak csinálja a körmét de el hihetik el annyi színe és más bizvasz díszítője van hozzá,ha 100 évig élne se használná el.
Ha ennyire ki forgatjuk már ez a függőség kategória, mert 9 db egyforma piros szín minek ?
Csak mert kell 😀
A szerecsenjáték tiszta bukás. Mindegy mit szeretnél. Nagyon kevesek nyernek nagyon keveset.
A foci csaló pénzmosoda, de a többi se sokkal jobb. Zimbawdeben Mugabe elnök egyszer megnyerte a lottó főnyereményt:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!