Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért alakult ki az, hogy a férfinek "kell" idősebbnek
lennie egy párkapcsolatban?
Mert a nők korábban érnek.Ebből a mondatból következtess.
2015. dec. 12. 18:53
Mert ez a normális. Manapság ugyan nem ezt látom, a pasik az anyjuk korabeli nőkre buknak....:)
2015. dec. 12. 18:54
[link]
Nem kell, idősebbnek lennie, de egy idősebb férfi mindig vonzóbb, az esetek nagy többségében egy fiatalabb nőnek! És az érettsége, intelligenciája mindig imponálóbb.
Én is ezért szeretem pl a 30-as férfiakat.
24N
2015. dec. 12. 18:55
2015. dec. 12. 19:07
Azért alakult így, mert régen a lányoknak nagyon fiatalon "ki kellett repülni", feleséggé kellett válni, gyerekeket kellett szülni. Ezt nyilván csak egy olyan férfival lehetett megtenni, akinek már volt munkája, anyagi stabilitása. Azok pedig nyilván nem a 15-16 éves lányok kortársai közül kerültek ki.
Azért ez nem atomfizika, hanem józan paraszti ész...
2015. dec. 12. 19:19
Hiába pontozzátok le az 5. válaszolót, igaza van. A legtöbb párkapcsolati hagyományunk nagyjából 2-3000 évvel ezelőttről származik- házasság, szüzesség a nászéjszakáig, a férfinak "szabad" félrekúrnia, a nőnek főbenjáró bűn, hasonlók. Akkoriban, amikor a lányokat akkor adták férjhez, amikor először megjött nekik, 12-14 évesen. És olyan férfiakhoz, akiknek már nyilván volt komoly egzisztenciája, hiszen a lányok szüleinek is érdeke volt olyan családdal/férfival gazdasági (családi) kapcsolatba kerülnie, aki adott esetben segíteni tudta őket. Vagy legalábbis a lányukat el tudta tartani. 14 éves fiúk meg még a régi időkben sem tudtak mit kezdeni a lányokkal, de ha esetleg mégis, akkor is nekik még sokat kellett dolgozniuk azért, hogy utána később feleségük lehessen. Mert a nők a közelmúltig a történelem folyamán csak nagyon szűk körben dolgozhattak, így a családban egyedül a férfi volt az, aki családfőként fenntartotta az életszínvonalat. A fiúgyerekek adott esetben segítettek neki, kitanította őket a maga mesterségére, a földeket művelték együtt, de a lányoktól meg igyekeztek hamar megszabadulni, amint lehetett, férjhez adták őket valaki olyanhoz, aki esetleg a családnak is előnyére vált. Nyilván nem kérdezte senki a lányokat, de a hagyomány így alakult. Gyakran 40 éves férfiak erőszakolták a friss tini 13 éves feleségüket. Csodás idők voltak akkor, nyamm.
2015. dec. 12. 20:59
mert patriarchális társadalom. olvass utána.
2015. dec. 12. 21:00
#6-nek teljesen igaza van.
Annyiban egészíteném ki, hogy sok dolog nem csak néhány ezer éves hagyomány, hanem öröklött magatartásforma is.
Nagyon sok a párválasztást, gyereknevelést érintő öröklött magatartás van az ember esetében, melyek nem változnak meg néhány száz év alatt.
2015. dec. 12. 21:12
Én sem értem miért kell, nekem 30 után kezdtek tetszeni a fiatalabb fiúk, majd férfiak.
2015. dec. 12. 21:50
Nekem mindig 2-3 évvel idősebb pasijaim voltak,mert a velem pont egykorúak még azt se tudják,mit akarnak,javarészt,vagy a fiatalabbak.Persze,vannak kivételek,de a nők általában kívül-belül hamarabb érnek.
22/N
2015. dec. 13. 04:51
Kapcsolódó kérdések: