Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti milyen körülmények között döntöttetek úgy hogy jöhet a baba?
Nekünk még nincs, de a terv az, hogy elvégzi az egyetemet, szerez egy jó állást (én már dolgozom), meglesz fixen a közös lakás (egyelőre még nem élünk együtt) és utána egy rövid ideig elvagyunk :)
Mindketten fiatalon szeretnénk gyereket, szóval tényleg csak egy rövid ideig tart ez.
Ha véletlenül becsúszna egy baba, akkor természetesen megtartjuk.
Meg akarta tudni h meddő vagyok e mint az exe.
Na, 2 hét múlva megtudta h nem.
Kérdésedet jó volna specifikálni picit.
Nálunk megvolt a járás, együttélés, eljegyzés, házasság és rá bő félévre jött össze a kicsi.
1000km-re a szülőktől élünk, tehát nem elsz folyamatos segítség, nincs saját lakásunk, a kocsin még 3évnyi hitel van, és bár jól kereső vagyok, de csak én dolgozom.
Mégse félek, minden hónapban rakok félre.
31F
Mi 5.5éve vagyunk egyutt de másfél éve élünk együtt egy olyan lakásba ami szüleimé és csak a villanyt fizetjük, a többit ők. Sokat segítenek nekünk minden téren, de az ő szülei semmit, de a fülét rágják bnőmnek mikor lesz gyerek..
Mi semmit nem tudunk felmutatni amit ez idő alatt együtt szereztünk volna. Ő gyűjtöget hol többet hol kevesebbet. Én mivel sokat segítenek többet tudok eltenni több félretett pénzem volt mint előtte is.. Dolgozunk de csak a közös dolgokat fizetjük felesbe..
Én mégse merek semmi komolyba belevágni ( ház vétel lagzi gyerek stb..)
A ti helyzetetekben egyáltalán ne vágjatok bele a gyerek témába!!!
Ha jól értem tényleg semmit nem tudtok még felmutatni, gyakorlatilag a szüleitektől függtök. Ilyen helyzetben eszetekbe ne jusson gyereket vállalni. A másfél év együtt élés is nagyon kevés még, ennél azért több idő kell, hogy lássátok, működik-e. Ha azért jön fel a gyerek kérdés mert a szülők cseszegetnek az egy nagyon rossz motiváció. Hogyha emiatt gondolkoztatok el a gyerekvállaláson és a barátnőd nem elég felelősségteljes ahhoz, hogy megértse, hogy nem tartotok ott az elég nagy vörös zászló és nem egy olyan szituáció amibe szabad gyereket vállalni.
Azzal egyetértek, hogy szülők nyomására rossz ötlet gyereket vállalni.
Hogy másfél éve éltek együtt, szerintem az is rendben van nem sok, de nem is kevés. Nálunk pl ezek voltak a mérföldkövek :
3hónap összeköltözés, 1,5 év külföldre költözés, 2,5 év eljegyzés, 3év házasság, 4 év gyerek.
No de ez csak egy példa, esküvő se mindenkinek kell.
Az hogy nincs közös kocsi, lakás, stb az szerintem nem gond, lehet az egy döntés hogy most még a takarékoskodási fázisban vagytok.
Ugyanakkor ilyen háttérrel ha nincs egy _jelentős_ megtakarításotok (fél-egy millió nem az), akkor viszont igaz az a komment, hogy önállóan nem menne a megélhetés, ami esetén be kell húzni a féket és elgondolkodni mit kéne másképp csinálni.
Ezt hogy érted kedves utolsó?
Hát neki is van fizetése nekem is. Plusz van félretett pénzünk..
Szülök mindenben segítenek ..kéretlenül is..pl:
főz ,vesz dolgokat mondván azt a pénzt amiért vettük volna tegyük félre
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!