Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ez az alkoholizmus jele?
A párom minden este megiszik stresszlevezetésként 3-4 doboz sört/2-3 pohár bort. Ugyan, nem rúg be tőle, de ez a mindennapi rutin része nála, és amikor aggódva mondtam, hogy segítek, de ez így nincs rendjén, durván visszautasított. Azóta is mindig oltári vitát eredményez a téma, de én aggódom. Ráadásul egyre inkább veszekedős lett, harsányabb, ami mellé egy fellengzős, beszólogatós stílus is társult.
Szerelem ide vagy oda, úgy érzem, nagyon gyorsan halad a lejtőn, én pedig egy ilyen emberrel 30 évesen nem tudok tervezni és szakítás lesz a vége. :(
Mit tanácsoltok?
Előre is köszönöm!
Mindenkinek köszönöm a választ!
Már állítottam választás elé, azt mondta, le tudna szokni,ha akarna, de őt ez lazítja el, hiába mondtam, hogy sportoljon, levegőzzön inkább, és volt, hogy megígérte, nem iszik aznap, de nem bírta megállni.
Azt hiszem, eljött az a pont, hogy szótlanul, de kiteszem a cuccait a lakásomból. :(
Mindenkinek köszönöm!
Ui.: Engem is kiütne egy sör is, mert nem iszom, pont innen látszik, hogy az ő szervezete már tolerálja az alkoholt. :( Pedig jó ember volt, mikor megismertem, de igazán kiismerni csak majd' 1 év alatt sikerült. :(
A 10# válaszoló jól leírta. Nem kell tök részegre innia magát, ha naponta iszik, az már alkoholiumus.
Ismerek közelről valakit, ugyanígy iszogatott naponta 2-3 sört, nem látta őt fiatalon senki részegen, jól bírta az italt. Már alkoholista és sem a családja kedvéért sem saját magáért nem szokott le. Akik mellette éltek, fiatalon homokba dugták a fejüket, most már nem tudnak vele mit kezdeni, pedig egy dolgos, ügyes ember, aki az alkohol rabja.
Ne tedd tönkre az életedet, fiatal vagy még. Ígérgetni mindenki tud, de betartani kevesen képesek.
Köszönöm, Neked is! :)
Nem, nemcsak írogattam, tegnap este elmondtam neki, hogy társként nem funkcionál az életemben olyasvalaki, aki minden nap iszik, akire tényleg semmiben nem számíthatok (mikor nagyon lebetegedtem, kértem, hogy hozzon gyógyszert, azt mondta, akkor inkább hazamegy a szüleihez hétvégére, nehogy elkapja, ha leesett egy polc, nem segített visszatenni, mert ő fáradt, temetésre nem jött el velem, számomra fontos eseményen nem vett részt, a szülinappal, Valentin-nappal nem törődött, persze, visszafelé elvárta a 120%-os teljesítést), az agresszióját hiába magyarázza azzal, hogy felidegesítettem... Tegnap véletlen megbotlottam kicsit a szék lábában, mikor pakoltam le a szatyrokat, és elkezdett kiabálni, hogy szánalmas, meg amikor korábban elájultam egyszer, azt mondta, égettem őt mások előtt... Ő van furán bekötve, más pasi lehet, hogy értékelné, ha a barátnője a kedvét lesné a főzéstől a hálószobán át minden téren, ha nem telepedne rá, arra biztatná, hogy találkozzon a barátaival is, s eközben ugyanúgy adna arra, hogy olyan csinos és szexis legyen, mint az elején, miközben ő ezekbe nem tesz energiát.
Kitettem, elmondtam, hogy vége, hogy ne keressen, én nem cseszem el az életem. Erre azt mondta, ő úgyis talál nőt, de én 30 évesen már nem. Ha nem is lesz senkim, ő nem hozzám adott, hanem elvett, elszívott az életerőmből, vele tervezni, családot alapítani amúgy sem lehetett volna...
Ez van most.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!