Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért van az, hogy ahol megengedik a férfiaknak az erőszakosságot, ott tényleg mindennapossá válik?
Olyan kultúrájú országokra gondolok, ahol még mindig nem egyenjogúak a nők, és nem lépnek fel annyira a verés/nemi erőszak ellen. Ilyen helyeken mindennapos.
Ez felveti szerintem azt a lehetőséget, hogy a férfiak nagy része zsigerből ilyen lenne, ha engedné itt is a társadalom. Pedig én nagyon azt hittem, hogy ez csak egy elenyésző %, a többség pedig azért nem csinálná, mert nincs gyomra hozzá, eszébe sem jut. Biztos van ilyen is, csak már nem tiszta, hogy vajon mekkora arányban.
Nem vagyok olyan nagyon vérfemináci, nem utálom a férfiakat, mindig is nagyon vonzódtam hozzájuk lelkileg is, csak ez a dolog elgondolkodtat.
1. mert megszokják és ez válik számukra természetessé
2. ehhez kell egyfajta értelmi elmaradottság, csak a végtelenül ostobák, tanulatlanok élnek a fizikai erőszakkal
(a fanatikus iszlamisták csak azért képesek ölni és saját magukkal végezni, hogy terjesszék saját, agyhalott vallásukat)
Ezen már én is gondolkoztam.
Azokban az országokban, amiről beszélsz, ha a férj normális, akkor a világon a legjobb dolga van egy nőnek. Ha viszont ahhoz szocializálódott a pasi, hogy bármit megtehet, ha visszaél a nő kiszolgáltatottságával, akkor az maga a pokol.
És sajnos 90%-a a férfiaknak visszaélne vele itt is. Nemrég írta itt ki valaki, hogy a férfi vett neki egy házat, háztartásbeli, fizikailag is fenyegeti, pluszban úgy gondolja, akkor már simán félrekúrhat más nővel, mert az ő házában az lesz, amit ő mond. Mondjuk hallottam már nőt is rikácsolni, hogy amíg az én házamban laksz, azt csinálod, amit én mondok...
Nézd meg, mit művelnek egyesek az állatokkal a kultúrkörünkben! Ugyanazt tennék a nőikkel is, ha nem lennének szigorúbbak a törvényeink. Aki az állataival nem teszi meg itt, az valószínű a nőkkel se bánik úgy, akkor se, ha a törvény nem tiltja.
Nem a férfiak ilyenek, hanem az emberek. Pont.
Youtube-on szépszámmal lehet olyan videókat találni amin nők verik egymást félórán keresztül egy kisebb konfliktus miatt.
Viszont az igaz, hogy a kultúra sajnos komoly befolyással van az egyén erkölcsi világára, pl. arra hogy mennyire aggresszív.
A gáz az, hogy nem csak ott ilyenek ahol az erőszak engedve van. Itt talán nem mindennapos az erőszak? Dehogynem.
Az meg egy ordas nagy hazugság hogy a nők pontosan ugyanolyanok mint a férfiak.
Konkrétan hol? Hogyan?
Statisztikailag össze sem hasonlítható a férfiak és nők által elkövetett erőszakos büntettek száma. Hol vannak női diktatorok? Hadvezerek? Nők által kirobbantott háborúk? Szekta vezérek? Vilagszinten gyakorlatilag minden napra jut valaki, aki a tömegbe lő egy fegyverrel, es a nők száma ezek között is elhanyegolhatoan kevés. Hány női sorozatgyilkos van, és hány férfi? Minden kegyetlen nőre jut 100 férfi aki kegyetlenebb és agresszívabb, mint ő.
Imadjatok hangoztatni, hogy a ti nemetek a vadász és az erős, domináns védelmező, de azt már képtelenek vagytok felvallalni, hogy ugyanakkor jelenleg az összes élő faj között ti jelentitek a társadalomra a legnagyobb veszélyt. Mert ha este kimegyek a városba nem a farkasoktol vagy oroszlanoktol kell tartanom, de még nem is a nőktől, hanem attól, hogy nehogy egy agresszív férfival talalkozzak. Az anyák is rátok figyelmeztetik a gyerekeiket,amint először elengedik őket egyedül otthonról. "Ne fogadj el bácsiktól cukorkát, ne kövesd őket, ha magukkal hívnak, ha követnek, vagy nagyon bámulnak, akkor keress valakit aki megbízhatónak tűnik"
Ha tetszik, ha nem, óriási különbség van a női és férfi nem agressziójának arányaiban. Pont.
A kérdésre meg: rosszabb esetben a tesztoszteron miatt, amivel nem lehet semmit tenni, jobb esetben meg csak a nevelésen csúszik el minden. Ha kevésbé nevelnek a férfiakba, hogy ők az istenek, akiknek mindig érvényesíteniük kell az akaratukat, akkor lehet hogy jobban kordában lehet tartani az erőszakot.
Mert nem engedhették meg maguknak a nők, hiába erőszakosak, elnyomták őket az erősebb férfiak.
Rettenetesen erőszakosak, még az értelmiségi körökben is.
Nő vagyok, de rettenet sok nőt ismerek, akik szerint normális ráütni a gyerekre, vagy hogy szerintük az nem verés, ha ő üti meg a férfiakat, mert az nem fáj annyira nekik, mint fordítva..
De elég megnézni tömegközlekedésen, hogy beszélnek a nők a férfiakkal, vagy étteremben meghallgatni mi folyik a másik asztalnál, esetleg barátnők egymásközt.
Ömlik a verbális erőszak a nőkből is, és ha figyel az ember, erős készsorítást, félrehívást egy arconcsapásra, tarkónlegyintést is el lehet kapni bármikor a városban.
Munkahelyeken meg pláne, minden nő brutál diktátor, és veri a gyerekeit vezetői pozícióban. Vagy enyhébben, bezárja, fenyegeti, rángatja..
Én csak ilyenekbe botlok bele, játszótéren, kisgyerekkel hatványozottan igaz, alig találni valakit, akinek nem dagad az ér a homlokán és nem jár el a keze..
Az emberek nagy része erőszakos, akkor, mikor úgy érzi megteheti a másikkal, mert az függ tőle, testileg, anyagilag, érzelmileg..
Persze elismerni így nem merik, mert nevelő célzattal ütnek, vagy mert egy rácsapás nem is ütés, vagy mert nem ütött akkorát, hogy fájjon, vagy kényszer, mert az emberek nem értenek a szóból.
Szobafestőm háta véresre volt karmolva az asszony által, aki csalta is, megtehette, mert az ő házában laktak, a pasinak meg nem volt hová mennie...
Ha kinyitod a szemed, észre fogod venni az elnyomott férfiakat is, nem csak a nőket.
Mellesleg a hadvezérek, háborúban részt vevő emberek nem feltétlen erőszakosak, lehet teljesen jámbor stratéga is egy egy vezető beosztású ember..
Mindennapos itt is, van az a pont, amikor nincs az a büntetés, ami megállít egy felbőszült embert.
Legújabb verzió, amikor az agresszor is végez önmagával.
És nem biztos, hogy a törvények segítenek ennek a megoldásán. Sőt.
Ha törvényileg védve lenne valamelyik nem, elképzelhető, még több agresszió lenne.
Egyik fél jobban provokálna, visszaélne a helyzetével, másiknak meg csak nőne a feje. Aztán elpukkan.
Kinek jó ez?
5-s attól hogy Lucifer férfi, még Jézus is az, ha érted mire gondolok...
Az hogy a nők különbek lennének ugyan... egyszerűen nem képesek az olyan mértékű erőszakra, dominalasra, mint a férfiak (része) igen pont a tesztoszteron miatt, de ez nem azt jelenti, hogy ne tennék meg ha módukban állna. A férfi támad rád, de a férfi is véd meg...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!