Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férfiak! Hogy álltok a ’Ki fizessen a randikon? ” kérdéshez? Egy nő így látja, érzi.
Sziasztok!
Éppen válófélben vagyok a férjemtől és elgondolkodtam azon, hogy ha majd nemsokára randizni kezdek akkor hogyan kezeljem ezeket a szituációkat az elején, kijöttem már a gyakorlatból.
Sokak szerint a férfinak kell fizetnie az első randikon, mások szerint mindig a meghívó fél fizet.
Bevallom őszintén, hogy nekem sokszor nehezemre esik elfogadni meghívást. Nem igazán tudom, hogy miért, talán a neveltetésem miatt vagy egyszerűen csak így alakult. De tudom, hogy ez így nem jó, az elfogadást is meg kell tanulni.
Én úgy gondolom, hogy az első pár randin fizesse a férfi, ha elmegyünk kávézni vagy vacsorázni, én meg mondjuk úgy viszonoznám, hogy például elhívom színházba/koncertre/stb és előre megvenném a jegyeket.
Ehhez mit szólnátok? Rossz néven vennétek, ha a nő így hívna el titeket valahová?
33N
#19 Amikor a nő dolga volt a takarítás, a nő otthon volt a gyerekekkel. Ha egy nő is dolgozik 8 órában, akkor azt hiszem, reális azt mondani, hogy nem a nő dolga a takarítás hanem közös. Ez logikus és egyértelmű.
A randizás azért más, mert az az egyetlen olyan helyzet amikor a másik első sorban mint nő/férfi van jelen. És Ilyenkor van az, hogy a nemi szerepek felerősödnek, ezzel mintegy utalva arra, hogy te most férfiként közeledsz és nem barátként (felezés) és annak, hogy ő ezt elfogadja, vagy sem, megint csak van jelentősége (régebben ha egy nő nem fogadta el a férfit, ezt azzal jelezte hogy fizette a részét és távozott)
Nos, sok víz lefolyt a Dunán. Én Elsőre is felajánlom, hogy fizetem a részem, de ha a férfi ezt elfogadja, én azt úgy értelmezem, hogy nem jöttem be neki annyira és barátként kezel. Ezért ha csak nem tud meggyőzni az ellenkezőjéről, nem lesz második randi. Első randin számomra a férfi azzal fejezi ki hogy értékel, hogy meghív. (sosem hívatom meg magam vacsorára, egy kávé és kész). Ha pedig lesz második randi és visszahívom, ha nem fogadja el, felajánlom a felezést, ha azt sem fogadja el, ám legyen. De innentől egyenlőségre törekszem. Amúgy láthatod van férfi aki úgy gondolja, neki felejtős az olyan nő aki fizetni akarja a részét és pont ebből az okból amit leírtam.
"Gondolom azért hív el valaki randizni, mert nő vagyok."
Szerintem meg azért, mert szimpatikus vagy neki. Nem azért, mert nő vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!