Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férfiak! Hogy álltok a ’Ki fizessen a randikon? ” kérdéshez? Egy nő így látja, érzi.
Sziasztok!
Éppen válófélben vagyok a férjemtől és elgondolkodtam azon, hogy ha majd nemsokára randizni kezdek akkor hogyan kezeljem ezeket a szituációkat az elején, kijöttem már a gyakorlatból.
Sokak szerint a férfinak kell fizetnie az első randikon, mások szerint mindig a meghívó fél fizet.
Bevallom őszintén, hogy nekem sokszor nehezemre esik elfogadni meghívást. Nem igazán tudom, hogy miért, talán a neveltetésem miatt vagy egyszerűen csak így alakult. De tudom, hogy ez így nem jó, az elfogadást is meg kell tanulni.
Én úgy gondolom, hogy az első pár randin fizesse a férfi, ha elmegyünk kávézni vagy vacsorázni, én meg mondjuk úgy viszonoznám, hogy például elhívom színházba/koncertre/stb és előre megvenném a jegyeket.
Ehhez mit szólnátok? Rossz néven vennétek, ha a nő így hívna el titeket valahová?
33N
Aki kezdeményezi a randit, találkát, programot annak illik fizetnie a költségeket(ő van tisztában a tényekkel)kivéve ha a program előtt jelzi a partnerének hogy milyen anyagi vonzatai vannak a programnak és megadja a lehetőséget neki, hogy mérlegeljen.
Véleményem szerint nincs annál visszataszítóbb dolog egy nő részéről amikor elfogadja a randira hívást majd ragaszkodik ahhoz, hogy a saját részét kifizesse. Számomra ez azt jelenti, hogy nem lesz több találkozás és szándékosan kihangsúlyozza, hogy nem akar senki adósa maradni. Ez egyértelmű jele annak, hogy a másik fél elbukott a randin és ne is reménykedjen folytatásban.
Ha egy nő jól érezte magát a randin és azt viszonozni akarja, akkor vegye a fáradságot és szervezzen ő is egy programot és fizesse a költségeit, bár ez elég ritkán szokott működni egy kapcsolat elején(tisztelet a kivételnek).
Ha egy nő azt érzi, hogy túl sok ajándékot kap, túl sokat költ rá a férfi, akkor ezt jelezze feléje, de ne a program közben, hogy elvegye mindentől a kedvét, hanem az elköszönéskor, búcsúzás előtt amikor kettesben vannak.
Végezetül annyit, hogy azért is vagyok a mostani partneremmel, mert ő nagyon jó szervező, nem nekem kell folyamatosan programokat kitalálnom és pl amikor színházba megyünk akkor ő fizet. Nem szoktuk számszerűsíteni a költségeket, én elégedett vagyok, ő is elégedett, nem kell ennél több.
"Véleményem szerint nincs annál visszataszítóbb dolog egy nő részéről amikor elfogadja a randira hívást majd ragaszkodik ahhoz, hogy a saját részét kifizesse. Számomra ez azt jelenti, hogy nem lesz több találkozás és szándékosan kihangsúlyozza, hogy nem akar senki adósa maradni."
Tudom hogy csak a véleményedet mondod de azért érdemes mérlegelni hogy ki miért ragaszkodik pl a felezéshez. Egy férfi lehet mert sokat csalódott és fél hogy kihasználják, egy nő mert nem akarja hogy úgy érezze a másik hogy kihasználja/megveszik az idejét.
Amikor felhívom a nőt és randira hívom már akkor tisztában vagyok azzal hogy mennyibe fog kerülni,mert én szervezem. Ha nem akarok sokat költeni, akkor nem vacsorázni hívom hanem egy délutáni csevegős randira.
Ha nem az étterembe találkozunk mert meg akarom lepni a partnert, akkor meg pláne igaz, hogy csak a meghívó fizethet, mert esélye sincs utánanézni a hely nívójának és árszínvonalának.
Ha felezni kell a számlát az nem randi.
Ha elmegyünk a kollégákkal ebédelni, ott fizezi mindenki a saját részét. Ez természetes. Barátokkal is elszámolunk vacsoránál vagy közös nyaralásnál. Első randin a férfi fizet. Továbbiakban ha az én kártyámmal, akkor is ő adja oda. Mert ő a férfi. Rámadja a kabátot, mert én vagyok a nő.
> Mert ő a férfi. Rámadja a kabátot, mert én vagyok a nő.
Te pedig kitakarítod a házat, mert te vagy a nő?
Én is úgy gondolom, hogy első randin nincs ebéd. Csak kávé üdítő, fagyi. És ez nem nagy összeg.
Egyébként meg nem kell olyan étterembe menni főleg ismerkedős időszakban, mikor még az elején van a kapcsolat, ahol egy csirkemell is 3000 Ft.
Ha pedig odáig jutnak a felek, hogy na akkor étterem, akkor felajánlhatod, hogy fizeted a felét.
#16 nem. A takarításnak semmi köze az udvariassághoz.
Gondolom azért hív el valaki randizni, mert nő vagyok. És nem kell sarkítani, nem csak a külső számít, de a randi nem egy gendersemleegs terep)A randi egy olyan helyzet, ahol a nemi identitásunk az elsődleges. Egy állásinterjún nem (kéne) számít. De egy randin igen.
"A randi egy olyan helyzet, ahol a nemi identitásunk az elsődleges."
Ja, a férfi attól férfi, hogy fizet neked, de te nem attól vagy nő, hogy takarítasz.
"Továbbiakban ha az én kártyámmal, akkor is ő adja oda."
Ma ezt nem. Ha én fizetek, akkor én fizetek. Ha ő adja oda a te kártyádat, az tudat alatt azt jelenti, hogy ti sem értitek helyenvalonak. Ha már kifizetteti veled, legyen annyira tökös, hogy felvállalja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!