Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A haverom most találkozott először az új barátnőmmel. Azt mondta rá, hogy "igazi delnő". Mire célzott ezzel a delnővel vajon?
Figyelt kérdés
2019. aug. 3. 23:57
11/19 A kérdező kommentje:
Meztelen felsőtestűt nem, de pólósat rakhatok ki.
2019. aug. 4. 00:39
13/19 anonim válasza:
Google egyből kidobja.. úrihölgy, dáma
14/19 anonim válasza:
Igazi miss pic$a,ha ùrinőt jelent a delnő.
15/19 anonim válasza:
Most lehet, h furát írok, de köznyelvben (mivel sokan az igazi jelentést nem tudják) a delnő nagydarab, csöcsös-faros nőt jelent.
16/19 anonim válasza:
"delnő [e] főnév (irodalmi nyelvben, régies, ma: gúnyos)
Előkelő hölgy; úrinő. Gyönyörködve néz a szép delnő arcára. (Jókai Mór) Kimenős cselédek az utcán S szívemben szép uszályos delnők. (Ady Endre) Tükörnek álltam és háromnegyedórai akarattal delnővé tettem magamat. (Kaffka Margit)
delnői; delnős; delnősködik."
Forrás: [link]
Az első találat guglin, könnyebb oda beírni, mint ide kérdést feltenni. Csak vagizni akartál, hogy új csajod van, mi?
Amúgy képet küldeni az engedélye nélkül, még akkor is, ha a csajod, nem legális. FYI
17/19 anonim válasza:
Szerintem is a delnő az a régi úrinő. De ma inkább gunyorosan értendő: akinek a stílusa kifinomult, a testbeszéde amolyan távolságtartó (karót nyeltség miatt bögyös) és kicsit lekezelő, de udvarias és okos "nagyasszony" (vagy annak akar látszani).
18/19 anonim válasza:
régies, elavult kifejezés. Nekem is Jókaitól ismerős. Ott úrinő jelentéssel.
19/19 anonim válasza:
utolsó vagyok. Kérdezd meg a barátodat. Hogy érti?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!