Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Ez miért érzelmi manipuláció?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ez miért érzelmi manipuláció?

Figyelt kérdés
Szeretlek, UGYE TE IS? Pszihiátertől hallottam, hogy ez annak számít, de nem mondta el, hogy miért?

2019. aug. 3. 00:46
 1/8 anonim ***** válasza:
86%
Mert olyan nem tom,kicsit olyan kényszeres,kényszerítő helyzetbe hozod a másikat. Így nem őszintén, magától mondja, hanem azért, mert fél, hogy megbántódsz, ha nem (ha nem mondja); meg most nem is akarta azt mondani, de te mindenáron azt akarod hallani; és a te hatásodra fog megszólalni és azt mondani. Tehát így te kényszeríted ki belőle; még ha eredetileg pl nem is akart semmit mondani. Tehát így te préselsz ki belőle egy mondatot, és lehet, hogy magától akkor nem is akart volna mondani semmit. Tehát így kicsit kényszer, és nyomás hatására mondja azt.
2019. aug. 3. 00:53
 2/8 anonim ***** válasza:
25%
Ez hülyeség. Akkor azt se kérdezd meg, enne-e egy fagyit, mert ki tudja, ezzel milyen régi sebeit téped fel. Egyébként is, lehet, hogy nem akar erről beszélni.
2019. aug. 3. 01:08
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Több okból is.

egyrészt az ügye a kérdés elején elvárást jelent.

"Ügye levitted a szemetet?" -> le kell volna vinned és nagyon remélem, hogy le is vitted. -> csak két elfogadható válasz van: az "igen" és a "már viszem is", egyébként balhé van.

másrészt ügyével szinte csak hatalmi pozícióból kezdünk kérdést.

harmadrészt így egyben azt jelenti, hogy én szeretlek, ezért neked is szeretned kell engem és ajánlom, hogy így is legyen.

baromi szemét egy mondat, ha engem kérdezel. aki ilyet mond, azt lendületből kell faképnél hagyni, különben nagyon meg fogod járni.

2019. aug. 3. 01:28
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Azért, mert hogy ő szeret-e téged, az csak a te egódnak fontos, nem az a lényeg, hogy ő mit érez, hanem hogy TE szeretve érezd magad azáltal hogy kimondja. Ha már rá kell kérdezned az eleve probléma. Az ember érzi ha szeretik, de nem abból hogy mondják neki.
2019. aug. 3. 08:14
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :)
2019. aug. 3. 08:17
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Ugye... Tehát mindenképpen azt a választ szeretnéd hallani hogy igen. Az UGYE szó a kulcs 🔑
2019. aug. 3. 09:00
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

hát igen... ez olyan szürke zóna... mert ha nem mondja magától akkor te nem tudod vagyis legalább jobban érzed magad ha mondja magától! ez pedig egy kicsit kényszeres mivel te már mondtad neki hogy szeretlek

ugy lenne jobb ha csak annyit kérdezel tőle hogy szeretsz és ha azt mondja hogy igen akkor azt kell kérdezni hogy mit

2019. aug. 3. 11:38
 8/8 A kérdező kommentje:
Igazából csak egy előadást hallgattam nem vonatkozik rám :D
2019. aug. 3. 12:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!