Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha leszámolnánk a polgári...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha leszámolnánk a polgári indokrinációkkal és a párkapcsolatok végre a barátságról szólnának, akkor szerintetek felszabadultabb kapcsolatok lennének?

Figyelt kérdés

Szokás hallani, hogy ennyi évesen már túl kell lenni több kapcsolaton, annyi idősen már házasodni kell, nagyobb karriert befutni, utána gyerek még akkor is, ha szellemileg nem állunk készen erre. Ezek a "normák" az ember életét teszik tönkre, idegenítik el saját magukat és másokat, mivel ezek kényszerek. Egyáltalán miért kéne valahol tartani az életben, milyen szabadság ez? Ez őszintén hol szabadság?

Azt se tartom okenak mikor valaki elvárja a másiktól, hogy külön éljen. Ha valaki jó viszonyban él a szüleivel és nem szűk helyen élnek akkor mi a baj ezzel? Tamás Gáspár Miklós 40 éves koráig élt a szüleivel és nem egy életképtelen lúzer, ahogy egyes eszetlen balkáni jobber válaszolók alázzák a szüleikkel elő embereket, hanem a korunk egy nagyszerű gondolkodója több olyan ember kéne, mint tgm. Én már külön élek mivel szüleim nem élnek, de kerülöm az olyan nőket elvárják a külön élést, vagy próbálom kioktatni őket, mert aki valamiféle érdekből keres párt ne hazudja azt, hogy szeretteteljes kapcsolatot keres. Ráadásul az ilyenek rosszindulatúak és fasisztoid módon mérik, hogy ki mennyire életképes. Eleve rossz, ha a másikhoz nem barátságosan állnak, hanem számonkérően. Miért kell valakiben a potenciális semmirekellőt látni miért a félelem kép dominál?

A nemi szerepek is a korakapitalista rendszer idején jöttek létre, amik soha nem voltak természetesek, így a maszkulin és a feminim fogalmak is csak azt az érzést keltik, hogy mindkét nemnek van feladata, amit kötelesség teljesíteni. Én férfiként nem tekintem nőietlennek azt, ha mondjuk valaki kezdeményez nálam és a találkozni is ő hív el mivel ennek nincs jelentősége ő nem lesz kevésbé nő, én nem leszek kevésbé férfi, nincs ennek létjogosultsága. Sőt engem az se zavarna, ha többet keresne nálam, nem zavarná az én "férfias hiúságomat" a fontos az, hogy szeretteljes, nyugott, békés viszonyban éljünk. Most attól, hogy fitogtatom a férfiasságaimat nem lesz jobb a kapcsolatunk.

Még sorolhatnám még a többi polgári elemeket, amik csak illúziók és a valódi szabadság úton állói.

Hogy látjátok ezt?

2019. júl. 24. 09:56
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
85%

Utolso Nem tom... szerintem a nemi szerepek fontosak hogy megtanítsunk a gyerekeknek! Pl ahogy a kérdező itt milyen férfiatlan és folyton mást hibáztat... szerinted nem lett volna jobb ha a szulei igazi férfit csinálnak belőle?!

Meg azert oke lehet ez a fiusabb/vaganyabb lany... de azert tisztességes not kell felnevelni belőle! Megtanítani ne tegye szét a lábát mindenkinek.... meg hogy rendesen oltozzon fel az utcán ne ugy mint egy szakadt prosti...!

Egy gyereket nevelni kell nem pedig szélnek víznek engedni!

Ebben szerintem rosszul gondolkodsz!

2019. júl. 24. 18:48
 22/24 anonim ***** válasza:
100%

Kerdezo, mit fogsz tenni, ha a gyerekednek nem tgm lesz a peldakepe, hanem Szabo Dezso? Mit teszel, ha a gyereked nem a tarsadalom ellen, hanem ellened fog lazadni? Ugye nem gondolod, hogy a kolykod mindenben engedelmes, veled egyeterto lesz? :D

Amugy pont a hozzad hasonlo "szabad lelkek" a legnagyobb kirekesztok. Aki egy kicsit jobbra van toluk az mar naci. Nincs kicsit naci meg nagyon naci, nem kell ehhez horogkeresztes tetko, eleg, ha a hazassagot egy helyes dolognak tartja. :D

2019. júl. 24. 21:02
 23/24 anonim ***** válasza:
100%
#21 Köszönöm az észrevételedet, de ebben azért nem értünk egyet, mert másképp gondolkodunk a nemi szerepekről. Én sosem akadályoznám a lányomat abban, hogy kisautót válasszon baba helyett, vagy ünneplőnek is nadrágot válasszon, ne szoknyát. Vannak dolgok, amik mindkét nem esetében nagyon fontosak: pl, hogy elvégezze a házimunka ráeső részét, tudjon valami kaját összedobni, és ahogy írod: ne tegye szét a lábát bárkinek. Szerintem ez a nőiesített kifejezés fiúkra ugyanúgy vonatkozik. Így mondanám: ne létesítsen szexuális kapcsolatot szerelem nélkül, védekezzen és tettiért vállalja a következményeket mindkét nem. Ez hogy tetszik? Amúgy ezzel nincs baj, jó példát lát a családban is, és mivel intelligens, szerintem ezzel nem lesz gond. De ezek nem csak a nőkre vonatkozó dolgok, ugye egyet értesz?
2019. júl. 25. 10:02
 24/24 anonim ***** válasza:
48%

Kérdező #19 válaszára.

Én nem tudom nem az egyén szintjén keresni a problémát.

Én magam is a hagyományos nemi szerepek között szocializálódtam, bele is őrültem majdnem, szerepet játszottam, belementem egy házasságba, amiber nagyon nem kellett volna, csak azért, mert elhittem, hogy a boldogság a házasságTÓL lesz, és nem fordítva, hogy a már felépített, működő párkapcsolatomat intézményesítem.

Nekem a kulcs az volt, hogy rájöjjek, hogy igenis én alakítom az életemet, én döntök, és senki nem kényszerít rám semmit, akkor sem, hogyha én azt érzem. Ugyanis nagyon sok esetben ez a "rám kényszerítették" csak kifogás, hogy elhárítsam magamról a felelősséget. Szembe kell nézni azzal, hogy az életvitel igenis az egyén felelőssége, kár érte a korszellemet vagy a normákat vagy bármi mást hibáztatni. Attól az égvilágon semmi nem lesz jobb vagy könnyebb.

És hát persze nem könnyű nemet mondani a normákra, nem azt mondom. Én azt mondom, hogy ez az egyén felelőssége, nem másé.

2019. júl. 25. 10:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!