Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha leszámolnánk a polgári...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha leszámolnánk a polgári indokrinációkkal és a párkapcsolatok végre a barátságról szólnának, akkor szerintetek felszabadultabb kapcsolatok lennének?

Figyelt kérdés

Szokás hallani, hogy ennyi évesen már túl kell lenni több kapcsolaton, annyi idősen már házasodni kell, nagyobb karriert befutni, utána gyerek még akkor is, ha szellemileg nem állunk készen erre. Ezek a "normák" az ember életét teszik tönkre, idegenítik el saját magukat és másokat, mivel ezek kényszerek. Egyáltalán miért kéne valahol tartani az életben, milyen szabadság ez? Ez őszintén hol szabadság?

Azt se tartom okenak mikor valaki elvárja a másiktól, hogy külön éljen. Ha valaki jó viszonyban él a szüleivel és nem szűk helyen élnek akkor mi a baj ezzel? Tamás Gáspár Miklós 40 éves koráig élt a szüleivel és nem egy életképtelen lúzer, ahogy egyes eszetlen balkáni jobber válaszolók alázzák a szüleikkel elő embereket, hanem a korunk egy nagyszerű gondolkodója több olyan ember kéne, mint tgm. Én már külön élek mivel szüleim nem élnek, de kerülöm az olyan nőket elvárják a külön élést, vagy próbálom kioktatni őket, mert aki valamiféle érdekből keres párt ne hazudja azt, hogy szeretteteljes kapcsolatot keres. Ráadásul az ilyenek rosszindulatúak és fasisztoid módon mérik, hogy ki mennyire életképes. Eleve rossz, ha a másikhoz nem barátságosan állnak, hanem számonkérően. Miért kell valakiben a potenciális semmirekellőt látni miért a félelem kép dominál?

A nemi szerepek is a korakapitalista rendszer idején jöttek létre, amik soha nem voltak természetesek, így a maszkulin és a feminim fogalmak is csak azt az érzést keltik, hogy mindkét nemnek van feladata, amit kötelesség teljesíteni. Én férfiként nem tekintem nőietlennek azt, ha mondjuk valaki kezdeményez nálam és a találkozni is ő hív el mivel ennek nincs jelentősége ő nem lesz kevésbé nő, én nem leszek kevésbé férfi, nincs ennek létjogosultsága. Sőt engem az se zavarna, ha többet keresne nálam, nem zavarná az én "férfias hiúságomat" a fontos az, hogy szeretteljes, nyugott, békés viszonyban éljünk. Most attól, hogy fitogtatom a férfiasságaimat nem lesz jobb a kapcsolatunk.

Még sorolhatnám még a többi polgári elemeket, amik csak illúziók és a valódi szabadság úton állói.

Hogy látjátok ezt?

2019. júl. 24. 09:56
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
71%

Időnként jössz és kiöntöd ide a kis lelked minden szemetét. Az értelmes válaszokkal nem törődsz. Ezerszer elmondtuk, hogy a nemi szerepek nem a kapitalista rendszerben jöttek létre, hanem több ezer éve fennálló szerepekről beszélünk, és ezek a szerepek pont a mai "kapitalista" világban lazultak fel. Mostanában már kezdenek elmosódni a határok. Ami téged bánt, hogy ennek ellenére a nők még mindig a férfias férfiakhoz vonzódnak. Nos ez nem fog változni, mert ez a vonzó. sorry.

Vannak nők akik kezdeményeznek a nekik tetsző férfiaknál. Ha nálad nem kezdeményeznek, te nem tetszel nekik. Vannak nők akik többet keresnek a párjuknál, és ez egyiküket sem zavarja, főleg ha mindketten jól keresnek. Azonban egyik nő sem álmodozik arról, hogy egy szűz lúzer csávója legyen, akinél még egy irodai asszisztens fizetéssel is jobban keres, és akinél neki kell kezdeményezni és aki mellett nem érezheti magát nőnek egy pillanatig sem. És ez nem polgári meg kapitalista szemlélet, hanem józan paraszti ész egy kis biológiával keverve.

A férfias férfiakhoz vonzódunk. Lehet a külsőt kompenzálni ésszel, humorral, rátermettséggel, pénzzel-kinél mi jön be. Tehetsz magadért. De óriásit tévedsz, ha azt hiszed, egy szép, vonzó fiatal pár nem élhet szeretetteljes viszonyban, csak a ronda, csóró szűz pasi a nyerő....

2019. júl. 24. 13:56
 12/24 A kérdező kommentje:

#11 Rosszul látod, mert pont a szülők erőltetik rá a gyerekükre azt, hogy így kell férfiasan és úgy kell nőiesen viselkedni, ha meg nem akar akkor meg szétalázzák. Pont, hogy nem akarok ráerőltetni semmit, mert nem hiszem azt, hogy férfiasan és nőiesen kéne nevelnem valakit, mert olyan neműnek született.

Engem sajnos nem egyszer hülyézett le anyám, mert nem a saját értékdrendje szerint gondolkoztam, egy nagyon szervilis ember volt sajnos.

2019. júl. 24. 14:01
 13/24 A kérdező kommentje:
#12 Miért jó neked az, hogy valakivel személyeskedsz? Miért nem állsz hozzám barátságosabban? Ezzel csak olajat teszel a tűzre. Igen vannak gondjaim a társkereséssel szoktam tetszeni némelyiknek, de nem az eseteim. Akiknek tetszenének nem engem keresni, de ezzel nem nagyon tudok mit csinálni tovább keresem. Viszont azért, hogy elkezdesz személyeskedni és a képzeletbeli hiearchiádban lekezelsz ráadásul ismeretlenül, ezért szégyeld el magad!
2019. júl. 24. 14:05
 14/24 A kérdező kommentje:
Az előbb főztem egy jót magamra, a főzést gyakran nőies tulajdonságoknak nyilvánítják, de én tudok jókat főzni magamra és szívesen főznék a páromra, de úgy lenne igazán jó, hogyha közösen csinálnánk. Közösen csinálnánk a takarítást, mosást, rendrakást. Úgy, mint két ember, aki szereti egymást. Amikor ezek ellen a férfias és nőies dolgok ellen beszélek, ezzel azt mondom, hogy egy embert nem azért lehet szeretni és vonzónak találni, mert teljesíti azokat a kötelező társadalmi elvárásokat, hanem ennél sokkal komplexebb a helyzet. Egy másik lány azért tetszik, mert szeretem eltölteni vele az időmet, szeretem a hangját, a kedvességét, hogy figyelmes velem, nem azért, mert teljesíti azokat a kötelességeket, amiket egy nőnek kéne. Nem hiszek se a hierarchiába, se a rangokba, az uralkodásokba se ezért szeretném, ha megtisztelnétek ezzel és nem éreztethetitek velem azt, hogy kevesebbet érek.
2019. júl. 24. 14:32
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

A nemi szerepek nem a "korakapitalista" (az mi? mikor volt??) rendszer idején jöttek létre, pont ez a baj velük. Hogy annyira régiek, hogy már-már azt hisszük, az ősembernél is az asszony porszívózott meg felmosott otthon, amíg a zura a zirodában lőtte a mammutot.

Egy csomó különbség ráadásul biológiai alapú. Te nem keverted ide azokat, de a hasonló érvelésben általában felbukkannak.

Én is a minél egyenlőbb kapcsolatban hiszek, amellett, hogy tudom, a szocializációmat nem tudom kikapcsolni (nő vagyok).

Az, hogy az ember tekintettel van arra, hogy a partnere "életképes"-e, tehát, hogy megáll-e a saját lábán, a legkevésbé sem fasisztoid, már ne is haragudj. Ha valaki párkapcsolatot szeretne folytatni egy másik felnőtt emberrel, akkor azért a felnőttségnek elég komoly fokmérője, hogy például tudja-e az az ember, hogy mit jelent egy háztartást fenntartani, felelősséget vállalni. A szülőkkel élők elég gyakran ezt nem tudják. Ez nem vélemény, hanem tény. Az meg, hogy TGM meddig élt a szüleivel, nem érv, már ne is haragudj. Egy rakás olyan rendkívül okos ember van, aki amúgy az élet praktikusabb területein egy romhalmaz. Ady Endre...?

Abban tökéletesen egyetértek veled, hogy ez az automatán futó működésmód, karrier-házasság-ház-gyerek-autó-kutya, lélekölő és a legtöbb esetben boldogtalansághoz vezet. De én egy kicsit másként látom a dolgot, én nem a normákat ítélem el, hanem az emvereket, akik nem fordulnak ezek felé kritikusan. Ha válogatnának: házasság kell, de a ház fenntartási költségei nekem túl magasak. Jól hangzik a csok, de én nem szeretnék gyereket. Szeretem ezt az embert, de nem hiszek a házasságban és nem szeretnék autót fenntartani. Stb. Nem a norma a hibás, hanem az ember, aki nem gondolkodik és mérlegel, csak megy, mint a ló, mert az apja meg a nagyapja is ugyanezt csinálta, csinálja hát ő is, és azt hiszik, a normák teljesítésétől lesz a boldogság. Holott dehogy, azt mindenki magának teremti meg. Kéne, hogy megteremtse.

2019. júl. 24. 15:02
 16/24 anonim ***** válasza:
66%
szerintem tokre igazad van
2019. júl. 24. 15:04
 17/24 anonim ***** válasza:
24%

Sajnos a rang rendszer most is életben van! Csak mar nem nemesek királyok arisztokrácia van (ugyan az mint a nemes...)

És hierarchia... az maga a természet! Az erős felül emelkedik a gyengébbek között! Lehet ez maga az erő vagy az ész esetleg a rá termetség!

De bocs de lehet azert valakit szeretni sőt tisztelni megbecsülni mert igenis ugy viselkedik csinál ahogy azt kellene tudod ezt hivják becsuletnek gerincnek és erkölcsnek! Nem fogok olyan lannyal együtt lenni akinek szép a hangja vagy egyébb testi része miközben meg már átmentek rajta 100-an vagy drogozik vagy szimplán egy rybanc....!

Azert leszek vele mert tetszik és mert eleget tesz annak a kotelesegnek hogy ő egy nő egy hölgy amiert én csak tisztelni becsülni és szeretni tudom és megérdemli hogy egy férfi egy úriember legyek mellette!

Látod ez a nem mindegy mert te csak egy csinos jo testű not akarsz mindegy hogy milyen a személyisége mert magányos vagy és nagyon akarsz b@$zni egy jó nővel de mindegy hogy hogyan viselkedik kicsoda vagy micsoda! Csak legyen jó a haromszoge hogy kiszamolhasd a Püthagorasz tételt😬😓😕 aztán utána meg jöhet a cosinus tétel...

2019. júl. 24. 15:08
 18/24 anonim ***** válasza:
86%

Azért nem vagyok veled kedves, mert többször kiírtad már ezt a zagyvaságot többféle formában, és soha nem válaszoltál egyetlen érvre, értelmes észrevételre sem, tovább szajkózod az agymenéseidet, pl hogy a nemi szerepek a korkapitalista (wtf?) rendszer idején jöttek létre stb.

Nem, a szülők nem feltétlenül erőltetik rá a gyerekekre a nemi szerepeket, anyámat az sem érdekelte volna ha csajjal járok, ha ez tesz boldoggá, pedig a vaskalapos hetvenes években születtem. A saját lányom is fiús, autókkal játszik és fiú barátai vannak, nem hord szoknyát stb. Azt hiszed, ez engem zavar? Nem. Attól, hogy valaki szeret "nő" vagy "férfi" lenni még nem szükségszerűen egy elnyomó despota. Az a baj, hogy te csak itt nyavalyogsz, hogy ezt meg azt várod el, és mindenki ostoba és megtévesztett birka aki másképp gondolkodik, mint te, de főleg aki azt várja el egy férfitól, hogy legyen férfi. Leírod itt, pozitívumként, hogy főztél. És? Az én párom is főz, és közösen takarítunk és lelki társak is vagyunk, de közben fel tud építeni egy házat és erős és férfias. Az a baj, te azt hiszed, aki nem ért veled egyet, az szükség szerűen ősemberként áll a nemi szerepekhez. Nőj már fel végre.

2019. júl. 24. 15:27
 19/24 A kérdező kommentje:

#18 Ja tehát te abba méred a férfiasságot, hogy mennyire erős, mit tett le az asztalra és feltud építeni egy házat. Magyarán te modern nő, ragaszkodsz a klasszikus szerepekhez, de te nem akarod a klasszikus szerepeket felvállalni. Na ez undorító az összes nőben. Nekem sajnos nincs kézügyességem ehhez, ha neked ez férfiatlan, hagyj legyen jogom elmondani a nem tetszésemet. Azóta hiszek abba amit te zagyvaságnak hívsz mióta elkezdtem érdeklődni a társadalom nem iránt és egyéb baloldali oldalak iránt, mint a merce.hu. Feministának vallod magad ezért ajánlom neked ezt a cikket:

[link]

Írásaid alapján egyáltalán nem tűnsz annak és hiába születtél hetvenes években a személyeskedésed és a beképzeltséged miatt még szellemileg is levagy maradva arról, hogy gyereket nevelj, már előre sajnálom őt. Ha tényleg feministának tartod magad, akkor legyen már rendszerkritikai attitűdöd és, ha valakivel nem értesz egyet, akkor ne támadd a másik személyét, mert ez nagyon undorító és ellenséges tulajdonság.

#15 Engem nem azért zavar ez az életképes e valaki dolog, mert én életképtelen lennék. Nem vagyok az mivel egyedül élek, magamra főzök, takarítok, magamnak vásárolok be és beosztom a saját pénzemet, hanem az, hogy ez egy társkeresési fokmérő lett, ezáltal a társkeresés is elidegenedett barátságtalanná vált. Amikor nekem valaki szimpatikus akkor inkább a pozitívabb dolgokra szoktam törekedni, mint szeretnék többet megtudni róla, szeretnék jókat beszélgetni vele és élvezni a társaságát, nem letesztelni, számonkérni.

Abban viszont igazad van, hogy a karrier, házasság, ház és egyéb polgári normák csak a hamis boldogság illúzióját kecsegtetik, de itt főként nem az egyénekkel van a probléma, hanem ezzel a hamis kép kecsegtetéssel. Hetvenes évek előtt ezek sokkal jobban domináltak és sokkalta nagyobbak voltak a társadalmi elvárások, emiatt volt a 68-as lázadás, mert az embereknek elegük volt az ilyen kreált, szabadság ellenes normákból. Ezek után kezdődött a neoliberalizmus, amit a kapitalizmus becsatornázott és emiatt a 68 elveszett mivel csökkentek a társadalmi elvárások, valamivel nőtt a szabadság is, de mellé még nagyobb lett kiszolgáltatottság, szakszervezeteket egyre jobban leverték, a társadalmi egyenlőtlenségek még jobban megnőttek. Újabb 68-as féle fellépések kellenének.

2019. júl. 24. 16:52
 20/24 anonim ***** válasza:
100%

Annyi eszed van, mint egy marék lepkének. :-)

Áruld el, miért nem vagyok alkalmas szülőnek? Hiszem pontosan azt teszem amit te is helyesnek tartasz: nem kényszerítek nemi szerepeket a gyerekemre. Akkor legyél szíves alátámasztani, hogy miért nem vagyok alkalmas szülőnek,különben ez csak aljas mocskolódás a részedről.

"Ja tehát te abba méred a férfiasságot, hogy mennyire erős, mit tett le az asztalra és feltud építeni egy házat."

Nem abban mérem, de felnézek rá érte. Ahogy más teljesítményért is felnéznék rá, sőt! Most jön a hab a tortán: nekem is van ám olyan teljesítményem, amiért hihetetlenül büszke vagyok magamra. Tőled eltérően én a valódi egyenlőségben hiszek, és feminizmus lényegét is értem, ezért szuper, hogy mindketten fel tudunk egymásra nézni a párommal, mert mindkettőnknek vannak céljai amiket elérünk. wow!

"Magyarán te modern nő, ragaszkodsz a klasszikus szerepekhez, de te nem akarod a klasszikus szerepeket felvállalni. Na ez undorító az összes nőben."

Na és ezt mi alapján szűrted le? Mivel mindketten dolgozunk, pénzt keresünk, a főzés/házimunka közös, ez alap. Nem ragaszkodom ahhoz, hogy házat építsen, felőlem ülhetne a munkahelyén a számítógép előtt is, nem ez a lényeg. A férfiasság nem csak abban mérhető, hogy fel tud építeni valaki egy házat, vagy meg tud szerelni egy autót. De attól még felnézhetek a páromra, ha ilyeneket tud, ugye megengeded? Főleg mert vannak dolgok amikért ő is felnéz rám. Őneki ez a munkája, nekem más. Mindketten kiteljesedünk a munkánkban. Én nem látok itt klasszikus szerepeket.

"Nekem sajnos nincs kézügyességem ehhez, ha neked ez férfiatlan, hagyj legyen jogom elmondani a nem tetszésemet."

Jogod van elmondani, csak értelme nincs, ugyanis lehet valaki férfias ilyen jellegű kézügyesség nélkül is, mert a férfiasság belülről jön.

Semmi gond nincs a társadalmi nemekkel, gender elmélettel, én is pártolom a dolgot. Mindenkinek joga van úgy élni ahogy szeretne. Írtam is, hogy semmit nem erőltetek a gyerekemre sem stb. Ámde! Ha te nem vagy sikeres a nőknél, mert ők a konvencionális értelemben vett férfiakhoz vonzódnak, akkor ne a társadalmat hibáztasd. Attól, hogy egyenjogúság van, még alap szabály az,hogy a nőies nők és a férfias férfiak lesznek a sikeresebbek a másik nemnél. Többnyire. És nem azért,mert ilyen szemét a társadalom, hanem mert a biológiát nehéz kicselezni.

Még valami: a feminizmusnak rengeteg ága van. Ne tudd már helyettem jobban, hogy miben hiszek, mit gondolok, jó? Köszi.

2019. júl. 24. 18:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!