Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Ennek a jófiú, rosszfiúzásnak,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ennek a jófiú, rosszfiúzásnak, alfa és bétázásnak van valami létjogosultsága?

Figyelt kérdés

Ezeket olyan mintha egy 8 osztályt el nem végzett telepi proli mondaná, akinek a világképe és az agyiszintje kimerül annyiban, hogy az erősebb kutya b@$zik és kész erről szól a világ, félállati szinten vagyunk, az éjjel nappal budapest és a barátok közt a két színvonalas sorozat.

Aztán amikor azt látom, hogy érettségizett és egyetemet végzett emberek elkezdenek jó és rosszfiú, alfa és béta pasikról beszélni, mindig ledöbbennek azon, hogy miért ilyen alacsony a mérce. Ha egy tini ezekről beszél azt teljesen megtudom érteni, mivel annyira szar az oktatási rendszerünk, annyira nem ad át semmilyen értéket, hanem a szervilizmusra, a kritikus gondolkodás ellenességre és a végtelen számonkérésre "tanít" így meglehetne érteni azt, hogy egy tini miért foglalkozik ilyen hülyeségekkel. Viszont amikor huszonfelüliektől ezt hallom úgy érzem nagy a baj.

Azért nem érzem, hogy ezeknek van létjogosultsága, mert nagyon leegyszerűsítik, barbarizálják a világot és a kritikus gondolkodást teljesen elnyomják. Miért csak jófiú és rosszfiú lehetek, ha egyiknek se tartom magam akkor mi van? Miért éppen fiú? Alfa és béta pasizás nem a fasiszta gondolkozást erősíti? Itt a fasiszta gondolkozás alatt azt értem, hogyha úgy beszélünk az emberekről, hogy vannak az életerősek és az élet gyengék akkor miben különbözünk a fasisztáktól? Miért kell biológiai megmagyarázásokkal érvényesíteni ezeket, amikor rengeteg érv szól a biológiai belemagyarázások ellen? Amikor a vonzalmat biológiailag magyarázzák meg olyan érzésem van, mint a Star Wars előzmény trilógia első részével, eredeti trilógiában lefektették az erő mitológiáját majd a baljós árnyak elég jól belerondított ebbe, ugyanígy vagyok ezzel a témakörrel is.

2019. júl. 23. 19:11
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
82%

Szerintem is hülyeség, de attól függetlenül egy vizsgálandó dolog, hogy félig-meddig analfabéta emberek mégis hogyan képesek jobban elboldogulni a párkapcsolatok terén. Úgy értvén, hogy könnyebben összejön nekik, nem aggódják túl és a bunkó antré sajnos sokaknak "vonzó"

Sajnos nagyobb távlatokban a szaporább nép kitúrja a kevésbé szaporát... Hiába primitív, iskolázatlan, műveletlen és barbár az adott nép, győzni fog a létszáma miatt. Ilyen értelemben ők az "alfák", hiszen lazán lépik át a törvényeket. A baj az, hogy a törvényhozók ezt már nem is bánják igazán.

A létszám mindent visz. A Szovjetunió se nyert volna a keleti fronton, csak ugyebár ha 1 németre jut 10 szovjet, akkor hiába a jobb felkészültség, a jobb fegyver, a jobb minden.

A Star Wars részhez: Az előzménytrilógia akkor zavaró volt, de az "új trilógia" (különösen a szörnyű 8.rész) fényében mindhárom mestermunkának számít a szememben.

2019. júl. 23. 19:20
 2/15 anonim ***** válasza:
17%

Van a link,lókötő, az alkesz, drogos a semmirekellő,rinyáló akinek semmi se jó, és van aki dolgozik a saját sikeréért.

Nincs itt alfa meg béta, mert egyik sem kés és golyóálló. Az állatvilágból beemelt majomkodás, nem több.

2019. júl. 23. 19:24
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg nagyon leegyszerűsítve, de ezek mint minták léteznek.
2019. júl. 23. 19:41
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Engem is zavar, de ha őszintén és nagyon-nagyon mélyen magamba nézek, akkor rájövök, hogy valamikor a húszas éveim elején én is pont ugyanígy kategorizáltam a férfiakat (csak más elnevezésekkel) és rohadtul büszke voltam magamra, hogy felfedeztem a tutit, folyamatosan fárasztottam a barátnőimet az elméleteimmel. Végül is ezek amolyan eligazodási pontok a világban...

Aztán később, ahogy fejlődött az ön- és emberismeretem már megértettem, hogy a világ nem ennyire fekete, vagy fehér, nagyon egyedi sorsok és motivációk léteznek, amikben persze megfigyelhetőek mintázatok, de ezek már sokkal-sokkal árnyaltabbak. Valószínűleg most is kategorizálok, csak már nem ilyen egybites módban és nem is ragaszkodom annyira az elképzeléseimhez, képes vagyok megváltoztatni az első benyomás alapján kialakuló véleményemet.

Az biztos, hogy részemről semmiféle fasiszta ideológia nem volt a kategorizálásban, egyszerűen csak abban segített eligazodni, hogy fiatal nőként melyik sráctól kb. mit várhatok.

2019. júl. 23. 19:51
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Rögtön ez után a kérdés után jött 2 új a rosszfiú alfákról.

Egyik megerőszakolta a kérdezőt, a másik nyíltan kijelentette, hogy szexen kívül másra nem kell neki.

Ezekért a bunkókért mégis rajongtak a kérdést kiíró csajok, és rajtuk kívül mások is, sőt még most is megőrülnek értük, a "férfias" személyiségükért.

Ez az amit nem ismernek fel a nők. Amit ösztönösen a legfontosabb értéknek tekintenek a férfiakban, amit keresnek, és aminek nem tudnak ellenállni, az az, amit racionálisan gondolkodó emberek megvetnek.

Egyik esetben ismert volt a kérdező szeretői státusza is, ez sem okozott gondot, mert olyan istenszerű hímmel hozta össze a sort és a vakszerencse.

https://www.gyakorikerdesek.hu/felnott-parkapcsolatok__egyeb..

https://www.gyakorikerdesek.hu/felnott-parkapcsolatok__egyeb..

Sokkal nagyobb részt állatok vagyunk, mint emberek.

2019. júl. 23. 20:14
 6/15 anonim ***** válasza:
67%
Van, a világ pedig fasiszta alapon működik, amit próbálunk humánosabbá, elfogadóbbá, liberálisabbá tenni, de attól a világ működése még nem fog megváltozni. Ha férfi vagy, nap mint nap átélhetnéd az erősebb kutya baszik dolgot, azóta hogy bekerülsz az óvodába, iskolába, a gyengéket kiközösítik, tönkreteszik, megalázzák, az emberekben amúgy is van egy ilyen ösztön, lefele tapos, felfele nyal, csak míg nőknél marhára vonzó tud lenni egy gyenge is, addig férfiaknál ezek az emberek megszívták, ő rajtuk senki nem segít, aztán ilyen helyeken kötnek ki hőbörögni, gyűlölködni. ideológiákat gyártani a vesztességükre totál feleslegesen.
2019. júl. 23. 20:24
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Többnyire egyetértek veled.

Annyit hozzátennék, hogy szerintem léteznek típusok, csak sokan arról feledkeznek meg, hogy a többség inkább az átmenetbe sorolható. Ritkábbik eset az, amikor valaki jellegzetes karakternek minősülne, pl. minden cselekedetével és viselkedésével "jófiú" vagy "rosszfiú" lenne, de ezek a tulajdonságok vegyesen minden emberben benne vannak, ezért nem lehet ezt a két típust külön választani. Úgy gondolom, hogy ezek olyan jelzők, amelyek változhatnak folyamatosan az emberen, éppen ezért nem fasiszta gondolkodás. Tehát egy adott helyzetben "jófiúnak" ítélek valakit, egy másikban rossznak, ez helyzetenként váltakozhat, tehát nem föltétlenül valami rád ragadt címke. (természetesen ha valaki folyton, minden helyzetben úgy nyilvánul meg, akkor az ő esetében jogos a megbélyegzés)

2019. júl. 23. 20:42
 8/15 anonim ***** válasza:
73%

A Nice guy szindróma,vagyis a jófiú mindset egy fogalom amit egy amerikai pszichológus professzor fedezett fel és kutat.

Dr Robert A. Glover.

Van létjogosultsága az egész élet erre épül vagyis az erősebb kutya b_szik tetszik nem tetszik így van.

Ezt a nők is mondják.

2019. júl. 24. 06:18
 9/15 A kérdező kommentje:
Erősebb kutya b@$zik felfogásbol nőtt ki a fasizmus és a nácizmus, soha többet. Aki ezt kutatja és ezzel foglalkozik az egy széljobber barom és nem szabadna hagyni, hogy ennek legyen létjogosultsága. Az emberi természet lehet jó és szeretteljes, hogyha olyan a társadalom és nem fogadjuk el ezeket a hierarchikus egymáson uralkodó szabályokat. Aki másokon akar uralkodni az egy pszichopata és azt gyógyítani kell. Ne higyjétek el azt amit a tőkésosztály mond. Az emberi jóság csak egy normális, ember léptékű társadalomban tud teljesülni és ezt kikéne harcolni.
2019. júl. 24. 10:09
 10/15 anonim ***** válasza:
41%

Ez szép és jó kérdező de az ÉLET nem így működik.

Csajok is az erősebb alfákhoz vonzódnak,sőt ha van egy ,,jófiú" palijuk akkor össze vissza k_rnak félre egy ,,rosszfiúval" mert ők a vonzóak ők tudnak érvényesülni.

Akikről te írsz azok a tutyimutyi antiférfi kisfiúk akik semmilyen szinten nem életképesek.

Ergó életből felmentettek és ezt a nők is tudják,na belőlük lesz a Balázska effektusú emberek.

Ez van,fejlesztened kell magad vagy marad a lepattanó meg a munkákból is ami maradt.

Egy komolyabb cégnél is mit tudsz felmutatni,hogyan tudod eladni magad,csak ez számít.

Jóságos vagy abból nem lesz szexi csaj,meg nem lesz komoly pozíció,plusz a boltban se fopgnak a jóságodért kiszolgálni meg az Audi szalonba sem.

2019. júl. 24. 10:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!