Szerintetek vannak az univerzumban olyan galaxisok, ahol a különböző csillagrendszerekben élő civilizációk "klánokba", szövetségekbe tömörülnek, mint a Star Warsban?
Tudom, hogy jelenleg még nincs tudomásunk földönkívüli életről, de azért lássuk be: 1000 (ezer!) milliárd (!!!) galaxis van a belátható univerzumban a tudósok/kutatók szerint, így szerintem vannak rajtunk kívül értelmes civilizációk, és lehet vannak olyan galaxisok is (persze, nem sok, talán max. 5-10), ahol szövetségeket kötöttek különböző civilizációk egymással.
Szerintetek?
"nagy számok törvénye miatt egyértelmű"
Kérlek ezt vezesd le nekem érthetően is, hogy miért?
A nagy számok törvénye szerint nem egyértelmű, de nem zárható ki.
.
Világegyetemünk (másik béliből pedig NEM LEHET tudomásunk) bármelyik galaxisra ugyanazon fizikai törvények vonatkoznak.
Ha másik galaxis valamelyik csillagának bolygóján van feltételezett értelmes élet, akkor a logika szerint ők ugyanolyan távolságra, mint mi vagyunk, találnának egy harmadik helyet, tehát klánokról szó sem lehet.
.
Csak úgy történhet, ha a filmipar kitalál egy másik, a Star Wars-tól különböző helyszint scifijéhez.
A mozi vásznán megtörténhet, amit kérdeztél.
Felfogod milyen távolságra vannak egymástól a galaxisok?
Irgalmatlan messze.
# 4
oké... vagyis nem. nézz utána. olyan baromi nagy az egész, hogy a legkisebb véletlenek is akkora eséllyel következnek be, hogy na
Biztos hogy valamilyen szövetségben vannak mert elég nagy lenne a káosz.
Tegyük fel ha például itt a Marson lenne civilizáció, akár emberi mindenképpen szükség van ezekre hogy elkerüljük azt hogy egyik reggelen onnan meg vissza nukleáris fegyverekkel csúzliznánk egymást minden ok nélkül.
Ha valahogy sikerült megoldaniuk a csillagrendszerek közötti viszonylag gyors utazást, akkor szerintem igen, elképzelhető. A fantáziánknak komoly gátat szab az, hogy más a fogalmunk a "gyors" utazásról, mint régen: ma egy háromnapos vonatút is iszonyú hosszúnak tűnik, holott párszáz éve heteket-hónapokat töltöttek a tengeren, mégis kialakultak gyarmatbirodalmak.
Elég néhány értelmes faj, ami elég fejlett ahhoz, hogy kolóniákat hozzanak létre. E fajok között előbb-utóbb könnyen érdekellentét támadhat, és jöhet a politika, a diplomácia és akár a kisebb-nagyobb háborúk is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!