Melyek azok az érvek, amelyekkel az UFO hívők gyakran alá szokták támasztani, a földönkívüli intelligens idegen életformák létezését és idelátogatását?

Sokan a nagy számok törvényére hivatkoznak. Megszámlálhatatlan galaxis, abban rengeteg csillag, amelyek többségének egynél több bolygója van. Mivel jelenlegi tudásunk szerint a fizika törvényei univerzálisak, ezért vagy sehol nem alakul ki az élet, vagy mindenhol ahol alkalmasak a körülmények. Mivel a Földön tudjuk, hogy kialakult, ezért valószínűbb a második eset. Igazából ez logikus következtetés, a kutatók is ez alapján keresik a földönkívüli életet, csak amíg nem találunk, addig nemhogy az intelligens élet kialakulásának esélyét, de az élet gyakoriságát sem fogjuk tudni meghatározni. Nemrégiben olvastam olyan felvetést, hogy az intelligencia kialakulása az evolúció törvényszerű következménye lehet, de valamiért mégis mi vagyunk az egyetlen rakétaépítő faj a Földön (jó igen, tudom, kompetitív kizárás elve, két azonos ökológiai igényekkel rendelkező populáció tartósan nem élhet egy helyen).
Az ittlétüket pedig több "bizonyíték" alapján vélik biztosra venni. Egyesek belemagyarázzák az ősi barlangrajzokba, építményekbe (khm... Ősi Idegenek, paleoasztronautika-hipotézis (direkt nem elméletet írtam)), mások az UFO, vagyis már UAP jelenségeket társítják a földönkívüliekhez (aminek egyébként 99%-a bizonyíthatóan emberi tevékenység).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!