Kik építették a nagy piramisokat?
Kizárt dolognak tartom, hogy az ókoriak.
Megnéztem egy erről szóló dokumentumfilmet, és a sok hülyeség, ilyen olyan térképészeti alakzatok mellett mutattak egy olyat, hogy az már az én érdeklődésemet is felkeltették.
A tömböknek a lapjai nem sík lapok voltak, hanem hullámok vannak bennük, hogy ne csúszkáljanak egymáson. Eddig ebben semmi különleges sincs, viszont ezek a lapok úgy vannak egymásra illesztve, hogy még a vizet se engedik át...
Hogy tudott legyártani valaki olyan régen ilyen pontossággal bármit is? Gondoljatok már bele, MA SE TUDNÁK MEGCSINÁLNI.
Hullámok, mélyedések amiknek az amplitúdói 1cm-en belül vannak, és a ráfekvő vagy alatta lévő következő tömb, HAJSZÁLPONTOSAN ILLIK RÁ, követi annak hullámait.
Jobban most nem tudom elmagyarázni.
Ilyet ma se tudnak csinálni, maximum öntéssel fémből.
Na?
Megjegyzem ez nem mindegyik piramisra jellemző, csak néhányra a világon szétszórva.
Szerintem volt egy másik civilizáció az ókoriak előtt, amely sokkal fejlettebb volt nálunk.
Mégis mi más magyarázat lenne?
"Szerintem volt egy másik civilizáció az ókoriak előtt, amely sokkal fejlettebb volt nálunk."
Aha! Egy sokkal fejlettebb civilizáció, amely arra használja a tudását, hogy köveket passzít egymáshoz, csak azért, hogy valakit odatemessenek. Na ne.
Ha annyira fejlett, eleve nem kőből építkezik.
#33:
>MA SE TUDNÁK MEGCSINÁLNI
Akkor sajnos tőlem kell megtudnod, hogy ez a szegénységi bizonyítványod. Ennyire fogalmad sincs a mai gyártástechnológiáról? Persze, tudom, a nagy dokumentumfilmekben mindig efféle szenzációhahász hülyeségeket mondanak, és a naiv néző el is hiszi. Ma tetszőleges pontossággal el lehetne készíteni ezeket a köveket, ha kell, ezerszer pontosabban is, mint a piramisok köveit. A másik az, hogy rengeteg hülyeséget mondanak a piramisok köveinek pontosságáról is. Nincs bennük semmi rendkívüli, semmi, amit az akkori ember egy kis találékonysággal ne tudott volna megcsinálni.
"...az ilyen magadfajtákat nem tekinti normális vitapartnernek."
Ezt hívjátok széles látókörnek? Nyílt gondolkodásnak?
Illett volna egy kicsit tovább kitartani. Mások tovább bírták és csak utána kussoltak, vagy sértődtek be.
".az ilyen magadfajtákat nem tekinti normális vitapartnernek"
Pontosan így van,mert teljesen értelmetlen bizonygatni ezeknek az embereknek!
Mivel két variáció van:
add1: az ember vagy annyira be van gyepesedve,hogy nem látja a fától az erdőt vagy
add2: direkt olyan ember aki tudatosan szét akarja zilálni a kérdéskört,valamint az olyan embereket akik jól elbeszélgetnének itt.
Ők a tipikus megmondó emberek,mert ők az Istenek sőt ők a mindenhatók-mindentudók....azt gondolják magukról ők mindent tudnak és ,hogy nekik senki nem mutathat újat.
Nem hiszem, hogy azzal a módszerrel gurigatták a köveket, ahogy tanították anno. A fatörzsekhez (a kövek alá ugye, azon gurítják az elfogadott mítosz szerint) ki kellett volna vágni az összes fát nagy körben, ami akkora logisztikai problémákat okozott volna, hogy elb*szott volna mindent Egyiptomban. Ugyanakkor nem sok bizonyíték van arra se, hogy az idegenek, T-rexek, predátorok vagy éppen Lenin építette volna meg ezeket a cuccokat. Én azt vallom, hogy ugyanúgy az ottani emberek melóztak, csak éppen más módszerrel. Az építődaru akkori formáját is elképzelhetőnek tartom, lévén az ottaniak full profik voltak matematikából, építészetből, ambícióból (ha már három piramist építettek :D). Daruval pedig már sokkal egyszerűbb ilyet építeni (és talán kevesebb fát is fogyaszt el).
Remélem, tudtam elfogadható választ adni, nem akartam belemászni ebbe a sz@r minőségű farokméregetésbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!