Vajon mennyi esélye lenne az emberiségnek, ha egy sokkal fejlettebb civilizáció megtámadná a Földet?
Múltkor volt valamelyik tematikus csatornán erről egy film.
Ott elemezték a lehetőségeket.
Mivel technikailag sokkal fejlettebbek,valószinüleg sokkal jobbak a fegyvereik.DE!!! mi hazai pályán vagyunk,és az emberi leleményesség ugyebár határtalan.Testünk viszonylag hamar regenerálódik,hamar hozzá tudunk szokni a mostoha körülményekhez.A filmben az jött ki végeredménynek,hogy 1-2 hetes szimulációt előrevetítve totális vereség...Ha viszont több hónapban,esetleg évben gondolkodunk,akkor az emberiség a nyerő.
A nyerő taktika a gerilla harcmodor.
Sok kicsi embert egy-egy nagy fegyverrel lehetetlen kinyírni...(hangyaboly vs tank....)
Kíváncsi vagyok,ki mit gondol erről....
Regenerálódj egy orbitális atombombázás után.
Egyesek olyan vicces kérdéseket tudnak iderakni...
Az N-Ufók ellen biztosan győznénk.
volt mar ilyen a vilagtortenelemben.
Gondolj peldaul a inkak vs. spanyol konkvisztadorok kozotti meccsre.
Egy olyan civilizacioval szemben amelyik el tud ide jonni hozzank haboruzni, semmi eselyunk sem lenne.
Most milyen fejlett az a kérdés.
Az Usa is sokkal fejletebb,mint sok ország.
Illetve a célok. Ha uralkodás a cél, akkor nem lehet mindenkit megölni.
Ha csak a pusztítás a cél jelenleg önmagunk ellen sem lenne sok esélyünk:P
De,hogy fejlettebbet képzeljünk el:
Mondjuk 1900 vs 2000, pusztítás az menne, de senki nem támad csupán pusztító szándékkal.
Az a film,amiről beszéltem,nem játékfilm volt,hanem dokumentumfilm.A NASA szakemberei,tudósok,katonai szakértők nyilatkoztak benne.
Majd ha mégegyszer adját,fogok szólni itt...de nem tudom már,mi volt a címe...
Kösz a válaszokat :)
13-as....
Igazad van,volt már olyan,hogy az erősebb legyőzte a gyengébbet....de fordítva is volt...(USA-Vietnam,Orosz-csecsen.....itt a nagyok visszavonultak,mert egyszerűen nem érte meg a célért harcolni olyan nagy veszteségek árán!!!)
Szóval szerintem ez nem feltétlenül perdöntő,de tény,az esetek döntő többségében az erősebb győz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!