Vajon mennyi esélye lenne az emberiségnek, ha egy sokkal fejlettebb civilizáció megtámadná a Földet?
Múltkor volt valamelyik tematikus csatornán erről egy film.
Ott elemezték a lehetőségeket.
Mivel technikailag sokkal fejlettebbek,valószinüleg sokkal jobbak a fegyvereik.DE!!! mi hazai pályán vagyunk,és az emberi leleményesség ugyebár határtalan.Testünk viszonylag hamar regenerálódik,hamar hozzá tudunk szokni a mostoha körülményekhez.A filmben az jött ki végeredménynek,hogy 1-2 hetes szimulációt előrevetítve totális vereség...Ha viszont több hónapban,esetleg évben gondolkodunk,akkor az emberiség a nyerő.
A nyerő taktika a gerilla harcmodor.
Sok kicsi embert egy-egy nagy fegyverrel lehetetlen kinyírni...(hangyaboly vs tank....)
Kíváncsi vagyok,ki mit gondol erről....
Hát ha úgy szól a teória, hogy ez a támadó civilizáció sokkal fejlettebb, akkor szerintem egyértelmű, hogy semmi esély. :)
Én olyan dokumentumfilmet is láttam, amiben azt feltételezik, hogy az idegenek a természetet fogják ellenünk fordítani (viharok, földrengés), anélkül, hogy egy űrlényt is látnánk.
Ha valóban fejlettebbek, akkor megfontolják jól, hogy hogyan is pusztítsanak minket el a leg hatékonyabban.
De ezek egyenlőre csak elméletek :)
Az ember nem regenerálódik gyorsan (viszonylag se), és nem szokik hozzá a mostoha körülményekhez úgy nagy általánosságban.
Szóval nem, semmi esélyünk nem lenne egy FEJLETTEBB civilizáció ellen, akik ismerik az űrutazást.
Ha belegondolsz, egy afrikai ország és az USA között időben 10,000 év sincs és mégis mekkora a különbség!
Bármilyen civilizáció aki eljutott arra a technikai szintre hogy elérjen minket, könnyedén meg tudna semmisíteni minket.
Körül-belül annyi munka lenne nekik, mint nekünk Domestos-szal kisíkálni a WC-t a kórokozók ellen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!