Kezdőoldal » Ezotéria » UFO észlelések » Ha léteznek földönkívüliek,...

Ha léteznek földönkívüliek, miért titkolják kilétüket és miért titkolja a vezetés?

Figyelt kérdés

2014. okt. 12. 22:14
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
71%

Ha léteznek földönkívüliek, akkor miért nem?

Szinte biztos, hogy van bolygó, a Földön kívül, ahol megvannak az élet kialakulásának feltételei. Ezzel együtt valószínű, hogy élet is van a Földön kívül. De hogy értelmes lények legyenek, abban kételkedem.

Véleményem szerint az emberi értelem kialakulása egy hibás mutáció eredménye. Az evolúciónak ugyanis nem lehetett "célja" egy ennyire értelmes lény létrehozása. Ha körülnézel, minden élőlénynek addig tart/tartott a fejlődése, amíg sikeresen meg tud felelni a fajfenntartási követelményeknek. Az ember jóval túlnőtt ezen. Olyan fegyvert kapott a kezébe (vagyis a fejébe), amivel kitolta az elérhető életkorát, de el is pusztíthatja akár az egész világát is. Valahol a bálnák, delfinek szintjén kellett volna megállni a fejlődésünknek, de mint mondtam, valahol hiba csúszott a mutációba. Az pedig, hogy egy másik bolygón is ilyen véletlen hiba lépjen fel, szinte teljességgel kizárható.

2014. okt. 14. 16:37
 12/37 anonim ***** válasza:

Ez a cikk a wikipédián nagyjából körülírja a kérdéskört. Érdemes elolvasni:

[link]

2014. okt. 14. 21:19
 13/37 anonim ***** válasza:
64%
Uccsó, köszönöm az érdekes linket. Ezek szerint nem vagyok egyedül az elméletemmel, Geoffrey Miller is valami hasonló gondolattal állt elő.
2014. okt. 15. 07:52
 14/37 Napfonat ***** válasza:

Kedves 12-13 hozzászólók!

A probléma csak az a Fermi paradoxonnal, hogy csupán feltételezés! Nem kizárólagos!

Ezt írja az általad belinkelt wiki rögtön az első sorban:

"A Fermi-paradoxon feltételezhető ellentmondás a földön kívüli civilizációk létezésének magas becsült valószínűsége és az ilyen civilizációk létezésére utaló bizonyítékok hiánya között."

Tehát feltételezhető ellentmondásról ír! Vagyis ez nem cáfolat!

2014. okt. 15. 09:07
 15/37 anonim ***** válasza:
58%

Hát, szerintem sem járnak UFOk a földön.

Milliószámra mászkálnak kis bolygónkon profi filmesek és lelkes amatőrök egészen elképesztő és kiváló technikával. Lefotózzák és lefilmezik a világ szép tájait. Kiváló minőségű felvételeket készítenek a tájról, a bolha bokájáról, vagy két kilóméter távolságból egy kolibriről. Hogy a hadsereg, vagy a hivatalos szervek titkolnák esetleg, azt megérteném, de hogy ez a milliónyi filmes és fotós ember a kiváló technikájával sohasem készített még éles fényképet, vagy filmet egy UFO-ról, ez egészen hihetetlen. UFO szerű dologról, csak harmatgyenge, életlen, ratyi felvételek vannak, amik enyhén szólva gyanúsak. Miért van az, hogy éles UFOt csak Spielberg filmben láttam még csak?

2014. okt. 15. 09:31
 16/37 Napfonat ***** válasza:
33%

15-ös!

Abban igazat adok neked, hogy az UFO-kat bemutató filmek valóban fos minőségűek, másrészt millió olyan hiteles beszámoló létezik, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni.

Pl. az Apollo-11 űrhajósai az űrben láttak UFO-kat. Később más űrhajósok is beszámoltak nem földi eredetű repkedő bigyókról. Számos repülőgép pilótája (vadászgépeké is és utasszállító gépeké is) beszámolt olyan dolgokról, amelyek nem földiek voltak, és követték a gépüket hosszú-hosszú időn keresztül, miközben a földi irányítás nem észlelt semmit, bár voltak olyan esetek is, amikor igen!

Kanada és Nagy-Britannia egykori védelmi miniszterei is beszámoltak UFO-jelenségekről, a brit pasas személyesen is érintett volt egy ügy felgöngyölítésében. Kanada védelmi minisztere pedig kijelentette, hogy már évezredek óta itt vannak, és manapság együttműködnek az USA és Kanada kormányaival!

Ami pedig a természetfotós felvetésedet illeti, miért kell ennyire korlátoltnak képzelni őket? Úgy értem, hogy simán lehetnek érzékelhetetlenek számunkra, és csak akkor láthatjuk hajóikat, amikor ők is úgy akarják.

2014. okt. 15. 09:49
 17/37 anonim ***** válasza:

Napfonat:"Csak akkor láthatjuk őket amikor ők akarják" persze én meg kecske vagyok, ez nem egy sci-fi sorzat hanem az élet..nincsen láthatatlanná tévő köpeny na mind1 fizikus barátom.

A természetfotós magyarázat az egyik legjobb amit hallottam. Amerikaiaknak nagy %-a ügye elég UFO őrült akik között nagyon sok profi csillagász,és egyébb extrém cuccal rendelkező egyén van.Na most képtelenség hogy ezek ne érzékelnék az UFO-k jövetelét az űrből,nem kapnának senkit le fényképezővel ahogy a kollégai is mondta.Szóval szerintem e téren cinkes a dolog.Az UFOk szerintem csak katonai kísérletek amik a háborúk miatt alakultak ki.Na mind1 is, mindenki azt gondol amit akar.

Hogy mindenki boldog legyen ezért a kérdező és elnyeri az örök boldogságot:

Ha léteznek és itt vannak etc,

a, vezetés: just for money

b, maguk a földönkívüli cimborák:nem akarják megöletni magukat az emberiséggel

2014. okt. 15. 18:42
 18/37 anonim ***** válasza:

Sajnos az a nagy piszkos helyzet, hogy akik eleve nem is hisznek ebben, azoknak semmi sem jó. Ha például valaki éles képekkel vagy filmekkel állna elő, akkor erre meg azt mondanák, hogy "á, ez valószínűleg csalás, nem lehet eredeti, hiteles a felvétel vagy a kép".

Ha pedig nem elég éles, akkor persze az a probléma. Egyébként elárulom, hogy egy képnek, vagy egy filmnek a hitelessége nem függ attól, hogy mennyire jó a minősége, mert attól még lehet rajta idegen jármű is.

Tehát ez egyfajta csapda, mert az ilyen tagadó emberek mindig a körülményekre koncentrálnak, hogy vajon mi az, ami nem stimmelhet az adott képpel vagy filmmel, és egyszerűen nem akarnak hinni még a saját szemüknek sem.

Ez a kritikus hozzáállás persze egy bizonyos szintig jó, sőt kell is, de ha jobban belegondolunk, akkor rá lehet jönni arra, hogy ez az egész igazából hit kérdése, hogy ki mit hisz, és ez nagyban befolyásolja az embereket a döntésükben, hogy mi a véleményük az ilyen dolgokról, jelen esetben az ufo-s képekről, filmekről.

2014. okt. 15. 21:44
 19/37 anonim ***** válasza:

"A probléma csak az a Fermi paradoxonnal, hogy csupán feltételezés! Nem kizárólagos!"

Mint ahogy a földönkívüliek létezése is csupán feltételezés.

Utolsó válaszolónak:

55 éves vagyok. 30 éve indult a nagy UFO-mizéria, és akkor a csapból is ez folyt. Bevallom, én is hittem a létezésükben. Közben egyre több lett a mobiltelefon, lassan kismillió megapixeles kamerák kerültek bele, és már az etióp éhezők is ilyet használnak, de még egyetlen ép-kézláb bizonyíték sem került elő. Az én hitemnek vannak határai. Istenben 6 éves korom óta nem hiszek, pedig Az igencsak vallásos nagyszüleimnél nevelkedtem, s ők bizony mindent megtettek az ügy érdekében. Mindhiába. Vakon hinni nem tudok. Ha van bizonyíték, hiszek, ha nincs, az nem az én világom.

2014. okt. 16. 08:56
 20/37 anonim ***** válasza:

"Csak akkor láthatjuk őket amikor ők akarják"

Hát ez tetszett! Ahogy az UFO-kban sem hiszek, abban sem, hogy valaki, vagy valakik a fény terjedését tetszésük szerint befolyásolják. Három éves kisfiam nagy örömmel játsza ezt a játékot, leül a kanapéra, és megfogva a mellette lévő párnát, a fejét elbújtatja mögé és azt mondja - most nem látszom. Aztán kikukucskál, és azt kiáltja: - most látszom.

Na, azért ennél egy kicsit idősebb vagyok, hogy ilyeneket észnélkül benyeljek, hogy ha akarják láthatatlanok (de csak nekem a szkeptikusnak) az UFO hívő meg mellettem fél méterrel csinálja a maga kis életlen felvételeit az özönvíz előtti digitális kamerájával, és tölti fel a jutúbra...

Nekem meggyőződésem, hogy sajnos egyedüli értelmes élet vagyunk az univerzumban. Osztom Stanislav Lem elképzelését, hogy az élet kialakulása a Föld nevű bolygón kozmikus véletlenek sorozata volt, és sehol másutt nem ismétlődött meg.

Annakidején dollármilliárdokat költöttek a SETI programra és más idegenek felkutatását (észrevételét) célzó programra, teljesen eredménytelenül.

Persze nyilván mindenkinek joga van abban hinni, amiben akar. Én abban hiszek, hogy nincsenek UFO-k.

2014. okt. 16. 12:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!