Mért találják ki és hiszik el az emberek azt a sok ufós történetet?
Az még hihető hogy látnak egyesek furcsa dolgokat de
abba meg senki sem gondol bele hogy esetleg gömbvillám természeti jelenség műholat high tech kütyüket vagy drónokat láthatott esetleg egy jól sikerült szívatást láttak/láttál??
Miért egyből a kis zöld emberekkel kombinálnak oly sokan?
(Aminek meg már 200 válfajuk is van)Igaz élő baktériumokat se találtak még a nasa ürszondái..
Egy olyan faj tagja vagy, aminek 10000 évig tartott rájönni, hogy a szakállas bácsi az égben mese az csak mese, és még most, a XXI. század lehengerlő tudományos ismeretei mellett is vagy 90% hisz benne. Nem is olyan rég történt, hogy valami pap meggyőzött több száz embert, hogy jön az ítélet napja, és aki nem akar szenvedni, az legyen rituálisan öngyilkos. Ilyen faj az emberiség. Bármekkora baromságot elhisznek. Hogy miért?
Evolúció. Akik elhitték, amit a törzsük tagjai mondtak, pl hogy nem ölelgetjük a tarantulát, azok életben maradtak. Akik egy ilyen veszélyes környezetben szkeptikusan viselkedtek, azok nagyobb eséllyel haltak meg. A civilizáció, ahol a szkepticizmus erény, még nagyon fiatal, így biológiailag nem alkalmazkodtunk. Csak az képes normálisan szűrni és értelmezni az információt, aki megfelelő intellektuális szinten van ahhoz, hogy ezeket az alap ösztönöket legyőzze.
Röviden: azért mert buták.
Sosem fogjátok ezt megérteni, ha még sosem láttatok semmi ilyesmit :)
Az élmény, az átélése az egésznek.
Amúgy sem egyből "kis zöld emberekre" gondolnak az emberek kapásból, hanem keresik a megoldás, a választ hogy mit láthattak. De ha a látottak sehogy sem passzolnak össze az általad is felsorolt dolgokkal, akkor bizony van min elgondolkozni. Főleg ha esetleg valaki a tárgy utasait is meglátja..na az már más persze.
Ez nem kitaláció van alapja. Csak ha te ennyire nem hiszed, nem értem miért zavar ennyire ez a téma?
George Adamski
Én is feltettem magamnak sokszor ugyanezt a kérdést pontos választ nem tudok adni, de szerintem a legtöbb ilyen ember a saját maga igazát próbálja belemagyaráznia ennek igazából semmi alapja nincs mondhatni nagyon gyenge lábakon áll az elmélet hisz a látható tárgyat nem vizsgálták meg így azt sem biztos, hogy ezek a jelenségek nem földi-eredetűek.
Az ilyen emberekkel kár leállni vitatkozni amúgy sem mész vele semmire ők már belemagyarázták ezt maguknak nincs Isten, aki megcáfolja őket, ha nem hiszed olvass a sorok közt a kérdésednél. ;)
Nem arról van szó, hogy nem hiszek ezekben a jelenségekben mert hazudnék, csak úgy hiszem, hogy a UFO-k nem földönkívüliek.
Nem mondom hogy máshol nem létezik élet csak azt hogy idejárkálnának smutyiba azt valahogy nem hiszem el.
Ha nem akarnák az idegenek ahogy tudjunk róluk akkor nem tudnánk... Mert ha ide tudnak jönni akkor nem gyengén fejlettebbek. -Nemde??!
A másik hogy szinte 2 űrhajó sem egyforma van aki ezt van aki azt lát.. De senki sem gondolkodik el azon hogy high tech teknológia hol tart manapság? És hogy földi eredetűek...
Nekem lenne egy lopakodó repülőm vagy drónom és te látnád véletlen én is rádhagynám hogy ufót láttál.. És mosolyognék magamba hogy úgyse hiszi el neked senki. :)
Meg mi van a gömbvillámokkal? Állítólag létező dolgok csak ritkaság számba megy. Azis egyből ufó..
És sok ökör meg várja a nagy megváltást. sőt jönnek az összeesküvéselméletek..
Engem nem érdekel ki mibe hisz csak leírom a véleményem..
Amúgy meg én is láttam már ezt azt de sose vágom rá a hülyeséget arra amiről nem tudom az igazat. De én realista vagyok..
Nem mind kitaláció! Van, aki tényleg látja.
Ugyanúgy látja, mint félhomályban kutyának a kerékvetőt...
Még abban is igaza van, hogy UFO-t látott, hiszen az nem más, mint "azonosítatlan repülő objektum".
Látni az UFO-t sokszor az elme játéka, máskor pedig a magyarázat hiánya, hogy mit lát.
dubitus
Nagyon tévedsz régen valóban ezt jelentette, de mostanság nagyon eltorzult a jelentése és mára az UFO szó sokkal inkább űrhajót és csészealjat jelent, mint beazonosítatlan repülő objektumot: [link]
Kérdező
Némileg igazad van, de úgy hiszem, hogy a jelenség valós, csak még nincs rá teljes körű magyarázat úgy gondolom, hogy az UFO jelenségek önmagukban léteznek függetlenül az általad felsorolt jelenségekkel szemben csak ezek az UFO jelenségek nagyon ritkák és a sok internetes szemét, miatt és az összeesküvés elméletek, miatt nagyon nehéz ezek között valami használhatót is találni.
Szerintem a valódi kutatók munkáját is nagyon megnehezítik a magukat ufohívőknek nevező elvakult belemagyarázos társaság mert a internetes szemét zömét éppen, hogy ők gyártják futószalagon. ;)
Szerintem kérdező te is elvakult vagy az ufohívőkhöz hasonlóan mert nem lehet valamiről megállapítani, hogy az éppenséggel micsoda enélkül, hogy meg nem vizsgáltuk volna az említett tárgyat ennek hiányában pedig, csak valószínűsíthetó a jelenség.
Én egy ideje komolyan foglalkozok az ilyen fajta jelenségekkel nekem van pár elméletem, de biztosat én sem tudok mondani mert, csak a halál biztos.
Igazad van, eltorzult a jelentése. Mégis ragaszkodom az eredetihez.
Nem mint szeretem az eredetit a torz helyett.
.
Kb. 30-35 évvel ezelőtt még volt az UFO mellett IFO is. Intersztelláris (csillagközi) repülő objektum. Így azonosítani lehetett, miről is beszélünk: UFO-ról (valamit láttam repülni, amiről nem tudom, micsoda), vagy pedig határozottan állítva, hogy a Naprendszerünkön kívüli valamire érti. (Remélem, egyetértünk, hogy a Naprendszerünkön belüli, de a Földön kívüli életről beszélni nem túl értelmes dolog.)
.
"...élő baktériumokat se találtak még a nasa ürszondái." Igaz, de nehezen is fognak.
Nehéz olyan élőlényt azonosítani, amelyikről azt sem tudjuk, milyen, milyen tulajdonságai vannak. (Gondolok erre: ha fellőnénk egy tojást, ami tudvalevőleg egyetlen petesejt és találkozna vele egy idegenbéli, tudná-e, mi az és mire jó?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!