A Holdon van élet?
Az ősi kultúrákban nagy szerepe volt a Holdnak.
Részben azért, mert azt írták, hogy egyes istenségek onnan érkeztek, majd oda is tértek vissza. Ez azért különleges, nem? Még ki is mondják, hogy nem megtestesíti a Holdat, hanem ott él. Ilyen például a kínai mitológiában a Chang-o istenség.
Aztán a másik dolog, hogy a Hold körül már minimum 500 évre visszamenőleg jegyzeteltek le anomáliákat. Mozgó fényeket, különböző tárgyak repkedését, felvillanásokat, amelyeket csillagászok jegyzeteltek fel.
Ezek amúgy kész tények, maga a NASA adta ki egy kis könyvben az 1970-80-as évek környékén. Igen, ez nem dobálózás, a NASA adta ki.
A következő az, hogy mindenki számára ismertek a különböző felbontású Hold képek. Egyes képek nagyon ratyi minőségűek, míg mások jók. Nos, én úgy gondolom ezek egy része tényleg csak belemagyarázás - mikor már patkányt meg ilyeneket látnak bele a kő alakzatokba - de egy részük pedig egyáltalán nem, mivel maga a NASA adta ki őket. Egyeseken még torony is látható volt az árnyékával együtt vagy voltak olyan esetek, amikor a kövek elmozdultak a helyükről és a következő fotón már máshol voltak.Szóval teljesen mesterséges alakzatoknak tűnnek, nem pedig természetesnek.
Példa:
Nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a Holdnak csak egy kis részét jártuk be és egyes "szakadékok" mélyedések, kráterekbe még nem jutottunk le. Voltak olyan feltételezések tudósoktól, hogy ezek egy része barlangokat és mélyedéseket rejthet. A Földön is vannak természetes talaj alatt húzódó barlangok, ugyanilyenek lehetnek a Holdon is. Egyesek nagyságát több ezer méteresre is becsülik.
Olvastam 1-2 olyan dolgot is, hogy tudósok kísérleteztek robbantásokkal, és a Hold egy bizonyos ideig "kongott" és megmérték műszerekkel, tehát nem arra célzok hogy üreges, hanem hogy járatok és barlangok lehetnek benne.
Meg mintha a talaj alatt lenne valahol vastag,"pajzsréteg" kialakítva a meteorok ellen.
Na már most arra akartam utalni, hogy ezekben elbújhatott-e valaki vagy valakik? Szóval ott kialakítva egyfajta bázis, ahonnan nyugodtan lehet minket vizslatni és nem kell messziről ide járniuk a földönkívülieknek.
Nem természetes az élőhelyük, hanem mesterségesen alakították ki még valamikor. Végül is a felszín alatt még nem vizsgálódtunk mélyen, csak kap
A nagy számú összeesküvés elméletekről pedig még nem is szóltam pl. űrhajósok láttak valamit vagy arról, hogy azért nem hisznek annyira a NASA-nak, mert tény, hogy egyes képeket műteremben készítették el (lobogó zászló, hol látszódnak a csillagok hol pedig nem) és hiteltelenítették magukat sokak szemében.
Szerintetek? Mi a véleményetek?
Ellenvetés és egyet értés is jöhet, de kifejtve, ész érvekkel.
George Adamski
"Akik számára ez tény, azok vagy az OPNI-ban vannak, vagy oda fognak kerülni valamikor életük során.."
Nos, elég sok embert ismerek személyesen vagy áttételesen, akik számára ez a valóság. És egyik sincs az OPNI-ban, sőt vannak akikre te is esetleg felnéznél, mert nem is ismered ezt az oldalukat.
Amúgy te is simán kerülhetsz az OPNI-ba ugye, ha ilyen jól tájékozott vagy, akkor tudod, hogy az elmebetegek 99.9%-a nem ilyesmiért van zárt osztályon. És mindenki lehet beteg, legyen az fizikai vagy mentális, semmi különbség csak esetleg a mindent tudó aroganciád gondolja így.
Nyugodtan lepontozhattok, ufó-hívőcskéim, egy levegőtlen égitest AKKOR sem fog tudni visszhangzani. A világ összes piros kezétől sem.
És ha már itt tartunk, a többi (lakatlan) bolygó holdjai is idegen támaszpontok vajon? Minek egy lakhatatlan gázóriásnak (Jupiter) kapásból több hold is akkor? És melyik faj építette őket, reptoidok, lumbulábiak, poloskoidok? Mit lépjenek a szkeptikuskák? :D
Anna, valamit félreértettél, nem azt mondtam, hogy nem történt meg a Holdraszállás és az egészet műteremben vették fel, hanem hogy pár képet ott is csináltak és bekeverték a valódi képek közé :D
A Hold üregeit, meg "visszhangjáról" a dolgokat nem én találtam ki, ezt is a tudomány emberei állították, szóval nekik mond. A műszerrel érzékelték a "kongást", nem pedig úgy hogy terjedt a hang az űrben nagyokos.
Amúgy arról nem tehetek, hogy pixelesek a képek, mert maga a NASA emberei készítették őket, akkor meg hova mutassak jobbat a toronyról?
A kaján, támaszponton és az ellátáson még mindig nem értem miért akadnak fent egyesek, hiszen ezeket mi is megtudnánk már csinálni, megvan hozzá mindenféle technológia, csak éppen a pénz hiányzik egyelőre és azok akiket majd kiküldenek oda. Számos projektet indiítanak erre vonatkozólag a jövőben, egyet már linkeltem is korábban. Szóval egy sokkal fejlettebb fajnak ez nem lehet probléma, ha már nekünk sem az.
A Holdon igen vannak barlangok mélyedések ezt senki nem tagadja csakhogy nem értem mi közük lenne ehhez a kis zöldeknek? a mélyedéseket, barlangokat, öregeket, vulkánok esetleg földalatti gázkitörések tűzhányók vájták ki részletesebben... [link]
Az Apollo-űrhajósok évtizedekkel ezelőtt
szokatlan fényjelenséget észleltek a NASA űrszondát indított a jelenség pontos magyarázatának tisztázására. Az Apollo-8, -10, -15 és -17 küldetések űrhajósai is megfigyelték már a Hold körül keringő
űrhajóból a napkelte előtti és napnyugta utáni
mintegy 10 másodpercben a „szürkületi
sugaraknak” (krepuszkuláris sugarak) nevezett
fényjelenséget. A felhők között vagy a hajnali/
alkonyi párában előtűnő napsugarak a fényjelenségek okai ismételten a gázkitörések vagy idézem holdfelszín elektrosztatikus feltöltődése
nyomán végbemenő kisülési jelenségekig.
Meteorok becsapódása is okozhat TLP-szerű
fényjelenséget, ugyanis ma már tudjuk, hogy
egyes meteorok a Hold felszínébe csapódása a
Földről is megfigyelhető fényfelvillanással jár.
Részletesebben... [link]
Amúgy hiába lepontozol attól még egy Holdkóros vagy remélem érted a poént? paradicsom gyerek. Emlékszem a múltkor amikor az autólámpát nézted űrhajónak. :D Annuskáról nem is beszélek inkább komolyan azt hittem, hogy orgazmusról beszél. :D
"A Holdon igen vannak barlangok mélyedések ezt senki nem tagadja csakhogy nem értem mi közük lenne ehhez a kis zöldeknek?"
Pl. hogy ott ellehet rejtőzni?:DDD
Amúgy honnan másoltad be amit írtál?? Mik ezek az egy szavas sorok, kacifántos írás? Biztos nem a saját szavaid, még a TLP fényt sem tudod mi. Vagy bevagy rúgva?
Megnézted egyáltalán mit linkelsz be? Belinkelted aranyi laci honlapját, holott ő is ugyanarról ír, amiről én :DD
"Emlékszem a múltkor amikor az autólámpát nézted űrhajónak. :D "
Azt sem tudom miről beszélsz, tényleg nem szétcuccolva kéne ide írnod Svejk=GOku=stbstbststb
"A Hold üregeit, meg "visszhangjáról" a dolgokat nem én találtam ki, ezt is a tudomány emberei állították, szóval nekik mond. A műszerrel érzékelték a "kongást", nem pedig úgy hogy terjedt a hang az űrben nagyokos."
A tudomány emberei már csak azért se állítanának ilyen sületlenséget, mert ők anno tanultak is fizikaórán, nem okostelefonnal tetriszeztek, és tisztában vannak vele, hogy közvetítő közeg nélkül NEM terjed a hang. Se az űrben, se a Holdon, se másutt. Ha nincs közeg, nincs rezonancia, a műszerek se érzékelhetnek semmit. Bárki aki kijárta a 8 általánost, ezt fel bírja fogni.
"A kaján, támaszponton és az ellátáson még mindig nem értem miért akadnak fent egyesek, hiszen ezeket mi is megtudnánk már csinálni"
Igen, úgy, hogy folyamatos utánpótlást biztositanánk a bázis számára. De akkor kicsit részletezzük:
Csak hogy a legalapvetőbb problémát mondjam: a Holdon nincs sem folyékony, sem gőz halmazállapotú viz. A sarkokon talán - CSAK TALÁN - van fagyott állapotú viz az olyan kráterekben, amiket nem ér napfény, de ha oda épitik a bázist, akkor viszont a napfénytől, az egyetlen energiaforrástól fosztják meg magukat. Tehát növénytermesztéshez, állattenyésztéshez a legalapvetőbb összetevő hiányzik, amit nem lehet előállitani semmi másból, tehát a vizutánpótlást folyamatos szállitással kellene megoldani.
Aztán ott van a légkör kérdése; a levegőt is folyamatosan pótolni kéne, hiszen anélkül sem állat, sem növény, sem ember nem tud megélni. És ez nem úgy müködik, hogy odab*szok egy focipályányi esőerdőt egy üvegbúra alá, és akkor majd azok termelik a levegőt, a földi ökoszisztéma ennél sokkal összetettebb. Tehát a levegőt is pótolni kéne. A termőföldet is.
Aztán a 3. nagyon alapvető probléma, ami felmerül, a becsapódó meteorok és aszteroidák, ugyanis a Holdnak nincs légköre, ami a kisebbeket elégetné, valahogyan az ellen is védekezni kellene.
És akkor még nem beszéltem a földihez képest 1/6-nyi gravitációról, aminek eredményeképpen elsatnyulna teljesen a testünk, és ki tudja, milyen hatásai lennének még hosszú távon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!