Kezdőoldal » Ezotéria » UFO észlelések » Lehetséges lenne, hogy a...

Lehetséges lenne, hogy a földönkívüliek robotokat küldenek maguk helyet?

Figyelt kérdés
Nos, tudom mire gondoltok, hogy ez bizonyítja kijelentés badarság. De lássuk a tényeket nem, nem a TV2-s híradóra gondoltam, hanem a puszta tényekre lássuk be a robotok nem kérnek enni sem inni sincs szükségük oxigénre vagy nemtom hogyan lélegeznek-e már azon is gondolkodom, hogy a Dalekokhoz hasonlóan robot testben élnek vagy át tudják vinni a tudtukat egy mechanikus testbe, hogy hogyan tudnak ilyen nagy utat megtenni? egyértelmű kedves olvasók puszta téridő hajlítással igen jól hallottátok. :)
2014. febr. 26. 11:53
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

"hülye ember az, aki bármilyen alap nélkül rágódik olyan kérdéseken, amelyek megválaszolásához nemhogy kellő információja nincsen, hanem egyszerűen semennyi"

Tudod az ilyen emberek nélkül még mindig barlangban ücsörögnénk állatbőrökben . Pont az ilyen gondolkodók miatt van fejlődés és nem az ilyen magadfajta "majdmegmondjáknekemmiajó" típusú emberek miatt . Persze ez nem negatív dolog, mert az emberek 95%-ban ilyenek, kódolva van bennük a csordaszellem és félnek kitűnni vagy újítani, de azért nem kéne lenézni a maradék 5%-ot, mert nekik köszönhetünk a világon mindent :-)

2014. febr. 27. 20:53
 12/21 anonim ***** válasza:

" hülye ember az, aki bármilyen alap nélkül rágódik olyan kérdéseken, amelyek megválaszolásához nemhogy kellő információja nincsen, hanem egyszerűen semennyi. "

Hülye ember az, aki nem gondolkozik semmin és csak bambán les ki a fejéből egész nap. Ilyen alapon a tudomány sem tartana sehol, mert hogy a 1-2 tudós nem törte a fejét olyanon, amire eddig semmilyen bizonyíték nem volt vagy kísérlet. Gondolkozni egyáltalán nem hülyeség.

Tudod mit? Hülyeség volt a csillagászoknak számításokat elvégezniük, hogy vajon hány lakható bolygó lehet, mivel nem jártuk be a galaxist, meg nem találtak életet, szóval semmit sem tudnak? Értelem sugárzik belőled is, pedig ez csak egy példa volt.

"ezek helyett valami hasznos, értelmes dolgon törnétek a fejecskéteket"

És neked mi hasznod volt abból, hogy ezt a borzasztó nagy ostobaságot leírtad? Kevesebb lett a villanyszámlád, olcsóbb a kenyér, jobb a közérzeted vagy mi fene? Nehogy már te szabd meg mit kérdezzenek az emberek. Ez egy értelmes kérdés volt.

"energiapocsékolás megszüntetése"

Ez volt óriási nagy energiapocsékolás, hogy már két kommentet is beböfögtél, holott szerinted "hülyeség".

George Adamski

2014. febr. 27. 20:56
 13/21 Shai-Hulud ***** válasza:

Ha jól látom, ti éppen SZEMÉLYESKEDTEK velem, talán akkor elnézhető lesz, ha én is ezt teszem veletek. (Bár lehet, hogy ezt csak azoknak nem szabad, akik nem a ti nótátokat fújja...)

Látom, hogy még mondatot értelmezni sem tudtok. (Bár ezt már mindkettőtökről elég régóta tudom. :D)

"hülye ember az, aki bármilyen alap nélkül rágódik olyan kérdéseken, amelyek megválaszolásához nemhogy kellő információja nincsen, hanem egyszerűen semennyi"

Továbbra is fenntartom, hogy a fenti mondat igaz.

Akkor nem lenne hülye ez a bizonyos ember, ha lenne valamennyi információja - mert akkor lenne miből kiindulni, tehát lenne min gondolkozni. Amennyiben SEMENNYI információ nem áll rendelkezésre (és a földönkívüliekre ez igaz), akkor tökéletesen felesleges monomániásan a zabot hegyezni, mint ahogy ti teszitek.

Nem az ilyenek nélkül ücsörögnénk a barlangban állatbőrökön, hanem azok nélkül, akik a természet megfigyelése UTÁN, abból következtetéseket tudtak levonni. Akik ugyanezt megfigyelés NÉLKÜL (azaz információk nélkül) próbálták - na azokon gyalogolt át a mammut. :)

"Hülyeség volt a csillagászoknak számításokat elvégezniük, hogy vajon hány lakható bolygó lehet, mivel nem jártuk be a galaxist, meg nem találtak életet, szóval semmit sem tudnak?"

De. Sok mindent tudtak. :)

Vajon miért nem Galilei végzett ilyen számításokat? - Mert neki még nem voltak megfelelő információk a birtokában.

Ahhoz, hogy ilyen számításokat el lehessen végezni (azaz legalább a Drake-formuláig el lehessen jutni) RENGETEG tudást, információt kellett felhalmozni, és AZUTÁN gondolkodni rajta.

"Értelem sugárzik belőled is, pedig ez csak egy példa volt. "

Adhatnál még néhány hasonló példát... :D

"És neked mi hasznod volt abból, hogy ezt a borzasztó nagy ostobaságot leírtad?"

És neked, hogy egy még nagyobbal válaszoltál? :DDD

"Nehogy már te szabd meg mit kérdezzenek az emberek."

Nem, nem én szabom meg. De akkor ti miért is akarjátok megszabni, hogy mit VÁLASZOLJANAK az emberek?

"Ez egy értelmes kérdés volt."

Biztosan.

Viszont az értelmes válaszokat törölték.

Csak a senki által nem látott földönkívüliekre történő maszturbálás maradt itt.

Én pedig csak szóltam, hogy ennek nincs semmi értelme - de én lettem leugatva.

Úgyhogy további kellemes önkielégítést nektek!

2014. febr. 27. 21:19
 14/21 A kérdező kommentje:
#10 Kezdjük ott, hogy nem hülyeség, mert valaminek a létezése nem bizonyított nem jelenti azt, hogy nem létezik igaz? másrészről nem mondtál semmi újat én csak azt próbálom ecsetelni, hogy a földönkívüiek maguk helyett robotokat küldenek, ami igen logikus lenne, ha léteznének nem monodtam, hogy melyik bolygóra utaznak igaz? ez csak egy elgondolás volt nem válaszoltál arra, hogy minek nem robotokat küldenek a felszínt kapargatod megvan az 50% esély arra, hogy igenis vannak földönkívüiek nem vagy naív csak elvakult gondolkodj el csak egy kicsit miért is nem léteznek földönkívüliek? amikor 100% biztos a létezésük igen jól hallod tudod azok az asztronautákat is lehet nevezni földönkívüieknek, mivel a földönkívül jártak.
2014. febr. 27. 21:21
 15/21 Shai-Hulud ***** válasza:

" tudod azok az asztronautákat is lehet nevezni földönkívüieknek, mivel a földönkívül jártak."

Anyám ne hagyj el! :DDD

2014. febr. 27. 22:55
 16/21 A kérdező kommentje:
Viselkedj #15 nincs mit mondanod igaz? most komolyan TE magát a földönkívüli életet sem fogadód el akár bakteriális szinten sem az asztronautás részt magam is viccnek szántam. :-D
2014. febr. 28. 08:20
 17/21 Shai-Hulud ***** válasza:

"Viselkedj #15"

Ne személyeskedj, viselkedek én anélkül is, mégpedig úgy, ahogy én akarok.

"nincs mit mondanod igaz?"

Hogyne lenne... :D

"most komolyan TE magát a földönkívüli életet sem fogadód el akár bakteriális szinten sem"

Dehogynem. Sőt, véleményem szerint sok-sok egymástól független életforma is kialakulhatott egy ekkora Univerzumban.

Csakhogy.... Éppen a méretei azok, amelyek miatt elenyészően, és teljesen elhanyagolhatóan kicsi a valószínűsége annak, hogy bármely értelmes civilizáció VÉLETLENÜL felfedezzen minket. Annyira kicsi, hogy ez a lehetőséget nem érdemes számba venni. Szó szerint kisebb az esélye, mint annak, hogy egy ében keresztül egymás után minden héten ötös találatod van a lottón. (Ennek nyugodtan utána számolhatsz, nem nehéz.)

A SZÁNDÉKOS felfedezésnek viszont feltétele, hogy valamilyen módon információval rendelkezzenek rólunk.

Ehhez viszont az kell, hogy valamilyen a Földről kiinduló, és fénysebességgel száguldó jel (ami értelmes lények jelenlétére utal) elérje őket.

Tekintve, hogy Akár Marconi 1901-es, akár Tesla 1896-os, akár Popov 1895-ös rádióadásait tekintjük az első értelemre utaló jelnek, amely elhagyhatta a Földet, ez a jel még csak mintegy 110-120 fényéves sugáron belül érzékelhető, tehát ennél távolabbi civilizációk még nem értesülhettek rólunk.

A 120 fényévnél közelebbiek pedig szintén nem lehetnek sokkal fejlettebbek nálunk, mert akkor már mi észleltük volna az ő jeleiket.

Gyanítható tehát, hogy baromira senki nem kutakodik felettünk, és bár nagyon jól hangzanak a földönkívüliekről szóló sci-fi történetek, és nagyon jól néznek ki az ufókról készült felvételek, a száraz és szomorú valóságban eléggé magányosan éldegélünk a Sol rendszer 3. bolygóján.

"az asztronautás részt magam is viccnek szántam. :-D"

Nos azon a mondaton ez látszott a legkevésbé.

2014. febr. 28. 09:27
 18/21 A kérdező kommentje:
Szóval te sem tagadod a létezésüket én hol mondtam olyasmi, hogy a földre jöttek volna? ez igen valoszínűtlen. De nem elképzelhetetlen az is valoszínű, hogy a technológiájuk nem azonos a miénkkel egyszóval nem is tudnánk azt értelmezni a kérdésem arról szól, hogyha képesek az űrutazásra akkor igen valoszínű, hogy maguk helyet gépeket küldenek úgy gondolom, hogy eddig nem fel fedezet bolygókra robotokat küldenek ki, hogy fel fedezék azokat biztos ők is olyan bolygót keresnek, ahol élet alakulhatott ki nincs szükségük élelemre és a veszteség is igen elenyésző lenne.)
2014. febr. 28. 10:28
 19/21 A kérdező kommentje:

Pardon olyasmit. :)

Ui: jigsaw

2014. febr. 28. 10:32
 20/21 Shai-Hulud ***** válasza:

"az is valoszínű, hogy a technológiájuk nem azonos a miénkkel egyszóval nem is tudnánk azt értelmezni"

Lehetséges, hogy más technológiájuk van. :D

De nem valószínű, hogy bármilyen irányú és vonalú fejlődésük alatt az elektromágneses hullámok rádiófrekvenciás, vagy mikrohullámú tartományainak felfedezését kihagyták volna fejlődésük során.

Ha viszont nem hagyták ki, akkor ezeket a jeleket igen nagy távolságokból is érzékelni lehetne...

"a kérdésem arról szól, hogyha képesek az űrutazásra akkor igen valoszínű, hogy maguk helyet gépeket küldenek"

Megint a technikai fejlettségtől függ.

Meg persze attól, hogy mit nevezel robotnak?

A Holdra mi embereket küldtünk, valószínűleg a Marsra is embereket fogunk küldeni. Egyszerűen azért, mert nincsenek robotjaink. Legalábbis olyan robotok, amelyek adott szituációban értelmes megfontolásra és döntésre képesek lennének. (A holdkompokat, automata szondákat ilyen értelmezésben nem tekintem robotnak.)

Valószínűleg számukra is sokkal előbb eljön az űrkutatás korszaka, mikor már el tudnak távolodni a szülőbolygójukról, és csak sokkal később jön el az az időszak, mikor mesterséges intelligenciát tudnak létrehozni.

A választóvonalat én itt érzem.

Ha még nem rendelkeznek olyan fokú mesterséges intelligenciával, amely a váratlan helyzetekben is tud optimális (és persze saját értékrendjüknek megfelelő) döntést hozni, akkor csakis a személyes utazásoknak van lehetősége. Ez viszont az egyének élettartamától, és az utazási sebességtől (és módszertől!!!) függően korlátozhatja a beutazható távolságot, hiszen senki nem töltené élete nagy részét egy távoli célpontra történő utazással - gondolom, ők sem.

Ha viszont már képesek a megfelelő mesterséges intelligencia létrehozására, akkor onnan kezdve célszerűbb azt használni bolygóközi utazásokra, hiszen esetlegesen évekig (évszázadokig, esetleg évezredekig) kikapcsolva tartható, és csak a cél közelében kell aktív állapotba helyezni... Szóval a technikai fejlődés egy adott szintje felett szerintem CÉLSZERŰ a robotok alkalmazása.

Minden csak attól függ, hogy elértek-e már erre a szintre?

Mivel viszont sem erről, sem másról nincs semmilyen információnk, továbbra is fenntartom, hogy az erről történő beszélgetés csak az önkielégítés egyik formája.

Amibe most sikeresen beszálltam én is. :(

2014. febr. 28. 10:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!