Milyen fajba tartozó idegennel találkoztálmár?
Még mindig élnek Földünkön olyan emberek, akik a világtól teljesen elszigetelve, nomád életmódot folytatva, pl. Új Ginea őserdeiben laknak. Egy lengyel kutatócsoport fedezte fel őket néhány évvel ezelőtt és megörökítette a találkozást, amit a youtube-on láttam. Érdekes volt látni, amint ezek a sötétbörű emberek riadt, tágranyílt szemekkel meredtek a fehérekre, akik - szerintem életük kockáztatásával - merészkedtek a nomádok földjére. Mint tudjuk, Pápua Új Guinea őslakosai kannibálok voltak, és csak érdekességként említem, állítólag épp egy magyar ember volt az utolsó, egy felügyelő, akit felfaltak.
De a pápuákon kívül Ausztrália őslakosai, másnéven bennszülöttek (vagy aboriginal lakosok) közül is vannak még mindig olyan családok (nem törzsek), akik nem kíváncsiak a külvilágra, nem kérnek a civilizációból, nekik úgy jó még ma is, ahogy az őseiknek volt jó. Ezek az emberek a legutóbbi kutatások szerint nem 30.000 éve, hanem sokkal régebb óta, (már emlegettek 80-90.000 évet)élnek Ausztráliában szétszórtan. Eredetileg 200-féle nyelvet beszéltek, amiből megmaradt kb. 80 féle. Ezek az általuk beszélt nyelvek nem hasonlítanak egymásra ugyanúgy, mint a magyar és mondjuk a joruba nyelv.
Ami közös bennük, az a külső megjelenésük: bőrük sötétbarnás-vöröse, hajuk egyenes szálú, sokszor szőkés, homlokuk igen alacsony, szemöldök-csontjuk előre álló, orruk széles és lapos, lábaik szára vékony.
(Külön öröm számomra, amikor a megjegyzéseimet a hozzáértő emberek lepontozzák. De köszönöm, ha egyáltalán közlik a hozzászólásomat.) Üdv.: Yehudina
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!