Kezdőoldal » Ezotéria » UFO észlelések » Mennyire lehet gyakori életfor...

Mennyire lehet gyakori életforma a világegyetemben egy xenomorf féle összetett élősködő faj?

Figyelt kérdés
A napokban újra megnéztem a Nyolcadik utas a halál című filmet és elgondolkodtatott . Itt a Földön is rengeteg olyan faj van, ami a másik élőlényen élősködik, szóval ez más bolygókon is így lehet . Lehetséges, hogy a jövőbeli hős bolygóközi felfedezőknek egy sor xenomorf féle élősködővel kell szembeszállniuk és az Alien filmek idegenje talán nem is csak fikció ? Jó lehet nem pont úgy néznek ki, de hasonlóak lehetnek . Milyen élettani tulajdonságokkal rendelkezhet egy ilyen lény ? A filmben vér helyett sav folyt az ereiben és tojásokkal meg petékkel szaporodott . Szerinted milyen félelmetes képességekkel rendelkezhetnek a mélyűr parazitái ?
2013. dec. 18. 17:09
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Szerintem olyan lesz, hogy elkap Téged, a háromágú, savat köpködő, 2 méteres farkára húz, és addig nem ereszt, amig el nem fogadod, hogy földönkivüliek nem léteznek.
2013. dec. 18. 19:47
 2/13 anonim ***** válasza:

Megihletett a kérdésem, a Tudja a halál-os? :-)

Üdv, John Connor, az ellenállás vezetője

2013. dec. 18. 20:57
 3/13 anonim ***** válasza:
Az a film megtörtént eseményeken alapul, engem már 5-ször elraboltak az Alienek.
2013. dec. 18. 21:06
 4/13 A kérdező kommentje:
Nem értem miért veszitek komolytalanul, simán élhetnek parazita fajok is, az Alien filmek idegenje csak egy példa volt, hogy tudjátok milyen típusúakra gondoltam . Ezek lehetnek a jövőbeli űr felfedezők nagy rémálmai .
2013. dec. 18. 22:09
 5/13 Salx Narval ***** válasza:

Nézd, Annácska ahol kialakulhatott az élet ott nyilván a parazita életforma sem ritka, arra viszont kevés az esély, hogy domináns és intelligens fajjá váljon bárhol is egy parazita. Ha megnézünk egy földi parazitát, annak meg van a célirányosan kiválasztott 1-2 gazdateste, nélkülük nem képes szaporodni és életben maradni sem, szerintem ez máshol is hasonló lenne. Túl nagy a függősége a gazdatesthez, ami minden esetben egy magasabb szintű létforma. Hogy milyen túlélési életformát képesek kifelyleszteni egyes paraziták?, szinte bármi lehetséges, csak azt zárnám ki, hogy ők egy

bolygó legfejletteb lényeivé váljanak, a fennt említett függőség miatt. Nyilván el lehet játszani a gondolattal és ennek határa sincs, szoval minden lehetséges amit csak eltudsz képzelni, tényként viszont be kell érnunk egyenlőre a földön megfigyelhető élősködők megfigyelésével.

2013. dec. 19. 03:31
 6/13 A kérdező kommentje:
5# Én sehol nem írtam, hogy ők lennének a legfejlettebbek, a filmben a xenomorfnak is csak állati intelligenciája volt .
2013. dec. 19. 11:03
 7/13 Salx Narval ***** válasza:
Nem is azért írtam, csak úgy önszorgalomból.:D Bocs, ha félreérthető voltam.
2013. dec. 19. 12:37
 8/13 anonim ***** válasza:
Első válaszoló: Te tényleg ilyen hülye vagy vagy csak tettetes? :DDD Biztos igazad van hogy a több trillio galaxisbol csak a földön van élet... xDD
2014. okt. 15. 23:33
 9/13 anonim válasza:
Én ebben hiszek a földönkívüli élettel kapcsolatban :) "Két lehetőség létezik: vagy egyedül vagyunk a világegyetemben, vagy nem. Mindkettő egyformán félelmetes." - mondta egykor Arthur C. Clarke angol író
2024. máj. 7. 20:38
 10/13 anonim válasza:
Az Alien filmekben lévő élőlényekhez hasonló élőlény létezése szerintem azért valószínűtlen, mert az arctámadó létrehoz egy emberszabású élőlényt (ami az arctámadóhoz képest sokkal összetettebb életforma), amit persze nevezhetünk szintén parazitának, mert agyvelővel, meg gondolom az emberi test további részeivel táplálkozik, de hogy egy arctámadóból egy ilyen élőlény keletkezzen, az szerintem nem túl életszerű. Persze van egy olyan érv is, hogy ezeket a Predátorok tenyésztették ki fegyverként meg vadászat céljára, de ez akkor is inkább fantázia, főleg még az, hogy legyen egy királynő is, ami tojásokat rak, ami tojásokban ki tudja meddig élve maradnak az arctámadók. A nyolcadik utas a halálban (Alien 1) ki tudja meddig pihentek ezek a tojások, mindenféle élelem utánpótlás nélkül. Még ha mondjuk meg is lettek volna fagyva, akkor az külön rejtély, hogy egyrészt hogy élhették túl a megfagyást, másrészt hogyan olvadt volna fel egy tojás annak a hatására, hogy egy élőlény a közelébe megy. Azt se feledjük, hogy akkoriban az Alien 1 inkább horrornak készült, mint sci-finek, az Alien 2 meg már inkább akciófilm, és a sok-sok alien könyvben sem a sci-fi vonal az erősebb, hanem inkább a horror vagy az akció. És akkor még lehetne sorolni, hogy az Alien 3-ban a film egyik változatában kutyából, a film másik változatában bölényből vagy bikából születik meg az arctámadó által létrehozott alien, ami ott már nem is emberszabású, hanem inkább kutyára hasonlít egy kicsit a testhelyzete, testmozgása. Összefoglalva tehát egy arctámadó nem is csak egy emberszabású lényt tud létrehozni, hanem az Alien 3-ban lévő lényt is, illetve esetekben királynőt is. Ez genetikát tekintve szerintem csak fantázia, ami egy ilyen filmbe teljesen jó, mert a nézők túlnyomó része úgy sem gondolkodik el rajta annyira, mint te :)
2024. máj. 7. 20:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!