A Dogon törzs a bizonyíték, hogy a múltban a földönkívüliek beleavatkoztak az emberi fejlődésbe?
Ez a törzs a mai Mali területén él, és a hihetetlen eredetmondájukról ismertek . Ez a mítosz a mai ufológia fontos alapköve .
Eredetükről és szokásaikról röviden : körülbelül a középkor tájékán vándoroltak a jelenlegi lakóhelyükre, főleg állattenyésztéssel foglalkoznak, primitívek, írni olvasni nem tudnak és sárból készített kunyhókban laknak .
Hagyományaik szerint nagyon régen egy bizonyos földönkívüli faj (ezt nem én magyarázom bele ők állítják) szállt le hozzájuk az égből, és avatkozott bele életükbe . Állításuk szerint ez a faj a Szíriusz csillagképből érkezett, kétéltű volt és ők csak Nommo-nak nevezték őket, a találkozást meg is örökítették számtalan barlangrajzon .
Innentől kezd a helyzet bonyolódni . Ugyanis ez a primitív kőkori szinten lévő törzs már évszázadokkal ezelőtt tisztában volt azzal, hogy a Naprendszer bolygói a Nap körül keringenek, ismerték a Jupiter holdjait, a Föld forgását és hogy végtelen számú egyéb csillag is létezik .
A Szíriuszról is pontos elképzeléseik vannak, ismerik a keringési pályáját, tudnak a társcsillagáról és arról, hogy 50 év alatt kerüli meg a Szíriuszt . A kultúrájuk részéhez hozzátartozik az ehhez kapcsolódó 50 évenként megrendezett ünnepség is .
Érdekesség még, hogy a tudósoknak csak 150 éve sikerült bizonyítani a dogon törzs Szíriuszról való állításait . De vajon honnan tudhatott ez a népcsoport ilyen pontos információkat ? Lehetetlen, hogy csillagászati úton jutottak hozzá, de akkor hogyan ? Te meg tudod magyarázni ?
Szerintem valami olyasmi történhetett, hogy néhány kutató beszélgetett ezekkel a dogonokkal. Azok vallásában, vagy mítoszaiban szerepelhettek valami égi jövevények (akár valami nagy madarak, akár sárkányok, akár valamiféle istenségek, vagy más efféle, az ilyesmi nem ritka). Viszont mivel az írástudatlanságuk végett nincsenek megfelelő és pontos források az egyes kifejezések angol megfelelőire, ezért simán lehetett ezeket az égi jövevényeknek nevezett dolgokat ufókként is (félre)azonosítani. Ha ezek a kutatók kicsit élelmesebbek voltak, akkor könnyen lehet, hogy ők szándékosan fordították így a hallott mondákat, a nagyobb médiavisszhang miatt.
Nem tudom mi a valóság, de ez még mindig sokkal kézenfekvőbb és elfogadhatóbb verzió számomra, mint az, hogy tényleg ufók látogatták őket. Már csak azért is, mert az idegen lények szerintem csak hagytak volna valami "mágikus" tárgyakat a dogonoknál (akár szándékosan, amolyan ajándékként, akár véletlenül, elhagyva, elveszítve azokat), ami(ke)t aztán a dogonok varázstárgyakként biztosan nagy becsben tartottak volna, és így valószínűleg mind a mai napig őriznék és imádnák ezeket. Ilyen viszont egy sincs. Bár ez csak közvetett bizonyíték az ufók ellen, de a szokások alapján elég erős közvetett bizonyíték.
#14: az első linken egy csomó olyan rajz, ábra van, amibe mindenki azt lát bele, amit akar. Nekem inkább tűnik valami méretesebb Rorsach-tesztnek, mint űrhajóknak.
A figura is bármi lehet, akár egy rossz szellem is, amit valamelyik sámánjuk delíriumos lázálmában látott. Vagy valami kézműves részegen elrontott faragványa, amit sajnált kidobni.
Ráadásul, tegyük fel, hogy kamuzik az újságíró, és nem is mondtak semmi ilyesmit a dogon törzs tagjai. Szerinted ki reklamálna ezért? Az írástudatlan dogonok, akiknek legfejlettebb eszköze a kőbalta és a csonthegyű dárda? Aligha hiszem...
15# De nem azt kérdeztem, hogy elhiszed-e, hanem hogy szerinted mi rá a magyarázat .
17# Akkor még egyszer leírom, ők maguk állítják azt, hogy idegen bolygóról jött lények látogatták meg őket és ezt a találkozást ábrázolja a rajz . Senki nem magyarázta bele, ők maguk állítják ezt !
"Ráadásul, tegyük fel, hogy kamuzik az újságíró, és nem is mondtak semmi ilyesmit a dogon törzs tagjai. "
Szerinted egy ilyen dolgot nem ellenőriz le utána senki ? Feltehetőleg rajtuk kívül még rengeteg független tudós járt utána ennek . Rengeteg TV adás, könyv, cikk jelent meg erről, szerinted senki nem járt utána a dolgoknak ? :-)
Érdekes viszony fűz engem a mítoszos alátámasztásokhoz.Mindig meglepődök hogy az idegen rajongók mit bele tudnak magyarázni egy egy görög váza festésébe akár.
Ezért amolyan méregető tekintettel szemléltem ezt a kérdést is,mint a többit.
Azonban az első egy két mondat után már kezdett a kezdeti kevélységem,átfordulni kíváncsiságba,és inkább csak elakartam jutni a végére hogy megnézzem a forrást.Legnagyobb meglepetésemre a wiki volt az.Elolvastam,és tényleg,már hallani lehetett az agyam zakatolását.
Így utólag a kommentem fogalmazása közben se jövök rá egy tényleg nem túl irreális válaszra.Nagyon érdekes kérdés ez a dogon törzs dolog,és tényleg nem találok választ.
Az idegenesdi még mindig túl sok kérdést vet fel,de Scepticnek üzenem hogy szerintem itt egy kicsit több lesz belemagyarázásnál.Szerintem erre a rejtélyre (mert ez szerintem megérdemli a rejtély jelzőt) rá lehet mondani: "nem tudjuk".
Ha valaki mégis megmagyarázná (hihető,logikus dolgokkal) a akkor annak nagyon megköszönném.
414:
Te meg álljál már le.Először is:Ez egy teljesen nyílt,ingyenes,bárki által használható fórum.Tehát ez amolyan ütközőpontja a különböző embereknek.Ezután senkit nem vonhatsz felelősségre ha ide merészeli leírni a véleményét.
Másodszor:Ha ennyire allergiás vagy a neked nem tetsző véleményekre,miért nem regisztrálsz a paranormálra?Ott is tudsz kommentet írni,és ott én még életemben nem találkoztam szkeptikus kommenttel.Én nem is vagyok regisztrálva paranormálra,mint ahogy szerintem egy szkeptikus se.Annak az oldalnak a szkeptikusok olyan alacsony színvonalat adnak,hogy még a pécsi hímzőszakkör honlapja is többet nyom a latba.Ráadásul ott mindenki olyan mint te.Miért nem mész oda?Ott mindenki bólogatna szépen az értékes soraidra,és még csak az igen egyedi írásmódodba se kötnének bele.(például engem rohadtul zavar,hogy nem raksz írásvégi jelet,és a nagybetűk léte éppen attól függ hogy van-e kedved lenyomni a shiftet)
Szóval:Miért jössz ide,és játszod a neten zokogást,ha van egy direkt neked készült oldal,ahova elmehetsz,és kiélheted a hülyeségedet?
Ja,és képzeld:Engem is elraboltak az idegenek,de nekem azt mondták hogy egyedül velem álltak először szóba a világegyetem története óta.Szóval te biztosan hazudsz,mert akkor téged is említettek volna.Megcáfolnál?
Az a helyzet, hogy teljesen visszakövethetetlen az egész esemény.
A szkeptikus források is ugyanúgy hiteltelenek lehetnek, mint a hívő oldalon lévőké. Persze tudom, hogy valaki elolvassa a szkeptikus oldal cikkeit és máris meg van győzve. Láttam én már szkeptikus oldalból is gagyit és gyenge magyarázatot is.
De azért szeretném arra felhívni a figyelmet, hogy ezeket az infókat a dogon törzsről ugyanúgy a tudomány emberei osztották meg a világgal.
Akkor hogy is van ez? Ha illeszkedik a világképbe az adott dolog, akkor készséggel elhisszük a tudománynak a felfedezést és ezzel dobálózunk minden ezo hírnél hogy "hát a tudomány ezt meg azt mondta", ha nem illeszkedik akkor meg azon nyomban hülyeségnek van titulálva?
Én nem mondom biztosra, hogy ez a sztori igaz. De semmi olyat nem látok az egészbe, hogy ne történhetett volna meg, hogy X ezer évvel ezelőtt ide tévedt egy földönkívüli intelligencia és leszállt, aztán meg kis idő múlva eltéptek innen.
Ilyen alapon majd a bacik is beszélhetik a Holdon/Marson, hogy nem hiszik hogy járhatott itt űrszonda/ember, mert hogy ők nem tudnak rendesen az űrben utazni. :)
Csak két dolgot tudok elképzelni:
a.) Az ELSŐ oda érkezők, tudomány emberei, akik odatévedtek megvizsgálni a törzset, majd évek múlva visszatértek hogy beszámoljanak munkájukról.
ŐK HAZUDTAK! és csak kitalálták az egészet. A törzsnek nincs köze ahoz, hogy ők mit mondtak.
b.) A történet igaz és tényleg ide jöttek ezek a lények.
És ennyi. Az odaérkezők pedig feljegyezték és mikor hazaértek kiadták róla a tanulmányokat.
Azért sem tudom azt elképzelni, hogy az odautazó tudós emberek bebeszélték a törzsnek azt amit akartak, mert ez a sztori ezer sebből vérzik. Ezt láttam a legtöbb szkeptikus oldalon pedig felhozva.
Ezek a törzsek csak nagyon hosszú idő után fogadják bizalmukba az újonnan érkező fehér embert. Mit gondoltok, ha te 2 év után a bizalmadba fogadsz nagy nehezen valakit, aki aztán mond neked egy mesét, akkor te ezek után erre fogod építeni az életed és lecserélsz mindent?
Kizárt dolog!
Szóval erősen kétlem, hogy az európai felfedezők összehaverkodtak volna velük úgy, hogy kiköpik a szájukon a Szíriuszt ezt meg azt, aztán a teljes népcsoport ezek után LECSERÉLI vagy BELETESZI a hiedelemvilágába ezeket az elemeket, miközben ezeket több nemzedék és évszázad, évezred óta őriz változatlanul.
Üdv, George Adamski
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!