Szerintetek ez hogy lehet?
Figyelt kérdés
Valahol olvastam hogy ezzel a kérédéssel kapcsolatban probáltak választ keresni de nem találtam meg sajnos a linket hogy George Lucas hogy találhatta ki ezt a StarWars dolgot mármint ennyire részletesen főleg hogy akkor még a holdra szállás/űrutazás is gyerek cipőben járt. Hogy juthatott eszébe ez a dolog tényleg csak fantáziálgatás szüleménye lenne a történet? Nektek mi a véleményetek? (Pl. ez a hologramos dolog a manchesteri reptéren, lézer technológia műtéteknél egyéb iparban, robot gyártás kínában, + egy bolygó is amit nem rég fedeztek fől két csillagja van felszíne sivatagos pont mint a történetben csak a felszíne 200-220 °C becsülik mert nem abba a zónába esik amibe a föld). Váéaszotokat, véleményeteket előre is köszönöm!!!2013. nov. 10. 17:46
1/19 anonim válasza:
Szerinted George Lucas olyan ostoba, hogy magától nem találhat ki ilyen dolgokat? Ráadásul ezek mind megvoltak már a film készítésekor.
Csak egy példa: a kettős csillag sokkal gyakoribb, mint azt elképzelnéd.
A holográfiával meg mi bajod? Gábor Dénes 1947-ben találta fel.
Csak kicsit kéne használni azt a fránya keresőt, mindjárt nem látnál minden bokorban idegen lényeket.
2/19 anonim válasza:
Ilyen alapon Jules Verne is egy csodabogár, mert viszont az ő korában még nem volt Hold utazás és még tengeralattjáró sem, mégis mindkettőt leírta könyvében, azaz "megjósolta". Ráadásul ő még szinte hajszál pontos méreteket, adatokat is írt a gépekről, ami majdnem megfelel a valóságnak is.
3/19 Béla Őrangyal szekta válasza:
Tolkient pedig biztos elvitte Gandalf egy utazásra középföldére.
4/19 anonim válasza:
Igen, Jules Verne kitőnő példa. Vagy Isaac Asimov. Vagy bármely sci-fi: a kor tudása alapján megjósoltak dolgokat, ezek egy része pedig valóra is vált. Sőt, megkockáztatom, hogy inspiráltak is.
5/19 anonim válasza:
Egyszerű fantázia, már az ókorban is létezett a tengeralattjáró ötlete :
6/19 anonim válasza:
Gárdonyi meg egy időutazó volt,mert hát honnan tudta volna hogy mit mondott Gergely Jumurdzsáknak.
7/19 A kérdező kommentje:
Jó szépen köszönöm a leszólásaitokat.....
2013. nov. 11. 15:22
8/19 anonim válasza:
Miért, szerinted A Gyűrűk urát hogy találta ki Tolkien, mikor a valóságban nem léteznek se hobbitok, se mágusok, se orkok, se Szauron?
Ezt hívják fantáziának, tudod? :)
9/19 anonim válasza:
A gyűrűk urás példát csak azért írtam, mert párhuzamba hozható ezzel, amit te írtál, és bizonyítja, hogy mennyire színes tud lennie az emberi fantázia, olyan dolgokat vagyunk képesek kiagyalni, amik a valóságban sohasem léteztek. És pont azért írtam ezt le, hogy ez meg is magyarázza, hogyan juthatott eszébe pl. George Lucas-nak ez a dolog.
10/19 anonim válasza:
Már persze ha tényleg ő találta ki, azt tudom, hogy ő rendezte, de hogy ki volt a forgatókönyv-író, arról gőzöm sincs.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!