Ókori idegenek, hiszel bennük?
Egy elmélet szerint az ókorban földönkívüliek jöttek ide és tanítottak. Az akkori emberek Istennek hitték őket, ez jelenik meg a bibliában is.
Megpróbálták őket akkori szemmel leírni, de mivel nem tudták mire vélni a látványt (pl az űrrepülőgépet amivel jöttek) ezért csak hasonlítgatni tudták olyan dolgokhoz amit már ismernek. Vélmény?
Ha az Ancinent Aliens-re gondolsz, szerintem az egész HISTORY Channel egy nagy rakás vmi. Akkor inkább a Viasat History...
Viszont mint különálló elmélet, érdekes, de semmi több. Mi, emberek régóta foglalkoznunk a saját civilizációnk eredetével, benne van pár évnyi munkánk (most a "mi" az egész kollektív emberiséget akarja takarni). De minderre azt rávágni, hogy "Ufók voltak" hát... kiábrándító, kicsit megalázó és őszintén szólva szerény, jelentéktelen véleményem szerint alaptalan. Azok a bizonyítékokra, amiket a hívők (így konkrétan nevezik magukat: hívők) szoktak felmutatni egy hitvitában, léteznek racionálisabb változatok is, amiket NEM FELTÉTLENÜL kell benyelni, mind tisztában vagyunk saját rendszerünk visszáságaival, ha nem is egy alvilági ősgonosz háttérkormányról van szó, aminek Luci bácsi az elnöke...
De tény, hogy sok a rejtély a történelemben és amúgy ebben az izében, amit "világ"nak nevezünk, valamint az embernek szabad a képzelete. A mesék és az istenek is így születtek :)
Itt egy lista az UFO észlelésekről régmúlttól napjainkig:
Ha jártak itt több ezer évvel ezelőtt,akkor miért nem tanitottak meg nekünk SEMMIT ???
Pl. 2000 éven át kézzel-lábbal szántottunk, vetettünk, arattunk, kapáltunk,kaszáltunk...Pedig igazán megmutathatták volna,hogy hogy kell traktort vagy kombájnt épiteni.
És a fizikáról,elektronikáról stb. már ne is beszéljünk ...
Látom sok ősi idegeneket nézel... Én is meg szoktam nézni, de én mint építész beállítottságú ember (értsd: művész/műszakis) időnként fogom a fejemet, és inkább kimegyek rágyújtani, mert számomra néhány "bizonyításuk" nem azt váltja ki, hogy ezen érdekes lenne elgondolkodni, hanem egy adag képzeletszegénységről tesz bizodalmat...
A kedvenc részem, amikor a Bibliával akarják alátámasztani az igazukat, és szó szerint idézik a bibliát, holott minimális irodalmi és történelmi tudással már tudhatja az ember, hogy a Biblia "képekben" és szinbólumokban meséli el a történetet, amiről azt is tudjuk, h emberek írták... Eleve öngól...
Az egyik kedvencem:
A kígyót evő fémsárkányokon repültek... Namost a kígyót evő sárkány az űrhajó, melyet csövekkel töltöttek fel... Csakhogy ott kezdődik a gond, h ha eszünk, akkor elfogy az amit eszünk, és az űrhajó nem enné meg a csövet, amivel feltőltik...
Másrészt mi lehet az üzemanyag, amit ki tudtak úgy bányászni, h a mai napig nem találták meg azokat a bányákat???
Sokal hihetőbb, h az a fámsárkány, egy azóta kihalt állat, ami valóban megette a kígyókat, és vastag bőrrel rendelkezett... Ha figyelembe vesszük a kor kezdetleges fegyvereit, nem is elképzelhetetlen ez...
Abban nem hiszek, hogy bármikor is jártak itt idegenek, de azt sem jelentem ki, hogy egészen bizonyosan nem voltak.
Ahogy előttem is írták, az érvrendszerek csak nyolc általános iskolát sem sikeresen kijárókra hatnak.
Az Ősi idegenek úgymond tudósai nem is léteznek. Utánajártam egy-két állandó szereplőnek. Egyedül Erick von Dédike valós.
Jellemző, hogy a History magyar változata is mennyire szánalmas. Egy ma esti műsorban többször is világító könyvről beszéltek illusztrált helyet. Még csak angol tudás sem kell ahhoz, hogy a fordító észrevegye a hibát. De nem, ez nem vette észre. Fel sem tűnt neki, hogy a képen semmi sem világít. (Illuminated book)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!