Kezdőoldal » Ezotéria » UFO észlelések » Szerintetek sikeres lesz...

Szerintetek sikeres lesz valaha a SETI és megtalálja az ET-ket? Mert szerintem nem.

Figyelt kérdés

Mindig is sikertelen lesz. A sikertelensége abban rejlik, hogy semmilyen értelmes civilizáció sem használja a rádióhullámokat kommunikációra, ez a technológia már rég túlhaladott, elavult, sőt a legtöbb civilizáció el sem kezdi használni, mert mennyi az esélye, hogy ők is azt használják pont mint mi.

+ ugye lehet nem is jó irányba küldik a jelet

+ évtizedeket késik ha nem többet

+ megkövetel egy fejlettségi szintet is, ha nem ennyire fejlettek az idegenek, mint mi, de mondjuk ha hozzáhasonlítjuk a mi 1800-as évekbeli fejlettségi szintünkhöz, akkor nem is érzékelik a jelet. Fejlettek bizonyos szinten ettől függetlenül.

stb.

2013. jún. 21. 19:35
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Már miért lenne provokáció a kérdés?

Ez az én gondolatom. Van aki egyet ért vele, van aki nem. Ennyi.

De be kell látnod, hogy ez szörnyen lassú és kb. csak a szerencsén múlik.

Ja és ha befognak egy jelet? Várni kell a következőre X. évtizedet, hacsak nem könyvelik el úgy mint a WOW! jelet ( [link] ), hogy csak véletlen dolog volt.

Nem mondtam, hogy nem alapulhat rádión, hanem hogy szörnyen lassú. Vagy ha alapul is, biztos fejlettebb az a technika. ( ha nem az, akkor értelemszerűen nem találjuk meg őket). Valami olyasmi nagy is lehet a különbség, mint az ókori futár (talán mi itt tartunk?)- a postai levelezés - és az internet email között.

2013. jún. 22. 03:23
 12/12 anonim ***** válasza:
90%

Én se hiszek benne, hogy kommunikálhatunk távoli értelmes élőlényekkel rádióhullámokon.

Legyenek pl. 20.000 fényév távolságra. Akkor 20.000 év mire odaér az üzi, tegyük fel, hogy megértik, és válaszolnak, az újabb 20.000 év mire ideér. Ki, vagy mi fog emlékezni 40.000 év múlva a Földön arra, hogy 2013-ban volt egy kutató szervezet, ami jeleket küldött?

De ha még kapnak is jeleket kívülről, amit nem tudnak azonosítani, és feltehetően földönkívüli értelmes lény eredetű, akkor is lehet, hogy a faj, ami küldte, már rég nincs ott, mert kipusztultak.

Lehet, a Földön már keresztül suhant egy ilyen üzenet, csak mi még épp a barlangba sütöttük a mamuthúst állatbőrökbe bugyolálva.

2013. jún. 22. 07:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!